Starodobnik. Sem razmišljal o isofix, ampak mi kaj dosti ne pomaga, ker ne najdem sedeža kategorije 3 (to je že za starejše otroke) s svojim pasom. Zdaj bolj razmišljam o 3 točkovnem pasu, saj rabim le še tretjo točko, seveda dobro in varno izvedeno.Dvotočkovni pas je "po starem" možen v kontra smeri vožnje, zato predvidevam da sprašuješ za avtodom, ali starodobnik. Preveri če se otroci sploh smejo vozit v kontra smeri. Drugače pa načelno vsak ki ima isofix je pritrjen zgolj v dveh točkah spodaj/zadaj in z malo iznajdljivosti lahko takega namestiš.
Prav za prav, je potem precej lažje in boljše naredit pritrdišča za isofix - vzorec imaš v skoraj vsakem avtu.
Starodobnik. Sem razmišljal o isofix, ampak mi kaj dosti ne pomaga, ker ne najdem sedeža kategorije 3 (to je že za starejše otroke) s svojim pasom. Zdaj bolj razmišljam o 3 točkovnem pasu, saj rabim le še tretjo točko, seveda dobro in varno izvedeno.
Ampak preden bi kaj predeloval, iščem rešitev, ki bi pasala v 2 točkovni pas.
Ne razumem čisto v čem je ta opcija drugačna od vgradnje 3 točkovnega pasu? Enako rabi tri točke ali je tole kaj drugače?Kaj pa uporaba naknadno vgrajenega H pasu?
Dokler so bili otroci manjši, sem imel Schroth-a (https://www.schroth.com/en/segments/tuning/details/show/rallye-3-asm.html) na sredi zadnje klopi avta 'za dušo', kjer je serijsko le 2točkovni pas in ga kombiniral z jahačem.
Za vgradnjo se uporabijo obstoječa pritrdilna mesta za pasove, vzame ti kakih 20minut dela.Ne razumem čisto v čem je ta opcija drugačna od vgradnje 3 točkovnega pasu? Enako rabi tri točke ali je tole kaj drugače?
Tudi, če sta le dva pritrdilna mesta? Ali uporabiš nekako še tretjega od sedeža zraven?Za vgradnjo se uporabijo obstoječa pritrdilna mesta za pasove, vzame ti kakih 20minut dela.
Aha razumem. Verjetno bolje kot montaža 3 točkovnega. 10 letni otrok v boosterju s takim pasom bi bilo kar ok.Tretje poiščeš bolj zadaj, jaz sem ga privijačil nazaj na najmočnejši del z navoji ki je bil na voljo za zadnjo klopjo - pritrditev zapaha prtljažnih vrat.
Če hočeš, ti jutri poslikam, ga še nisem odmontiral, čeprav imam to v načrtu že od poletja.Aha razumem. Verjetno bolje kot montaža 3 točkovnega. 10 letni otrok v boosterju s takim pasom bi bilo kar ok.
Če se ti res da, bi prosil. Silim pa neČe hočeš, ti jutri poslikam, ga še nisem odmontiral, čeprav imam to v načrtu že od poletja.
Zaradi enostavne montaže sedeža in da sedež po avtu ne leti v sili in pas ni v uporabi, torej ko je prazen. Ko je zaseden, pa glavno obremenitev nosi pas, ne nosilec.Zakaj torej imamo isofix, če ne nosi obremenitve?