Poročilo o prebranem sporočilu

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
1. Če mi nekdo z outlooka pošlje na gmail, ali lahko vidi kdaj sem prebral email?
1.1 Če mi z gmaila pošlje na gmail ali lahko vidi, kdaj sem prebral email?
2. Če mi nekdo z androida ali iphona pošlje sms na android, ali lahko vidi kdaj sem ga prebral?

Če je odgovor DA, kako to odstranim? Mal mi gre na organ, da me ima lahko vsak k... pod nadzorom!

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
697
113
Nihče ne more vedeti če si prebral. Lahko ve edino da si prejel in včasih tudi da si sporočilo odprl. Za kaj več pa že moraš imeti telepatske sposobnosti
tongue-1.gif

Glede emailov: če nimaš vklopljenih povratnic, potem ne more vedeti da si sporočilo sploh prejel (lahko ti ga recimo vrže pod spam). Včasih se je dalo to trackati preko zunaj linkanih slik - ko si ročno stisnil naj ti naloži slike je lahko pošiljatelj bil siguren da si mail vsaj odprl. Po novem v gmailu niti to več ni možno. Tudi povratnice so mislim da privzeto izklopljene (za gmail pa ne bi vedel, ker uporabljam desktop mail cliente).

Pri SMS pa imaš spet povratnice, ki jih lahko tudi izklopiš. Ampak to je zgolj informacija o prejetju sporočila, ki je načeloma takoj po pošiljanju (če imaš vklopljen telefon). Če imaš izklopljen telefon pa jo dobi takoj ko ga vklopiš in prejmeš sporočilo.