Poraba vode in strošek

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
725
29
28
Kakšna je normalna poraba vode za dve osebi? Ker nimava števca na stanovanju mi komunala računa 9m3 na mesec za dve osebi, to se mi zdi pa "malo" veliko. Kolk kaj vi porabite?

sedaj plačava za dve osebi (kanalščine,omrežnina,okoljske dajatve, odlaganje odpadkov, voda...) 29,80€. Ker kmalu pričakujeva še tretjega člana, kaj naj potem pričakujem 45€, je pa ja ceneje če si vodo v plastenkah kupiš
uf-1.gif

_robi_

Pripravnik
15. maj 2009
455
0
16
Pri nas za štiri plačujemo okoli 15-17m3, račun je okoli 50eur. Drugače pa mislim, da je zadnjič nekdo napisal, da je povprečno okoli 4m3 na osebo. Smo pa za avgust dobili 32 m3, pa ni bilo nobene pametne razlage!!!

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Ja, to je pa blok. Ko sem se selil hišo, nam je poraba padla iz 14 kubikov na 8, pa smo bili v bloku trije, v hiši smo pa štirje. Brez števca boš težko karkoli naredil.
LP!

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
725
29
28
Nisem v bloku ampak v več stanovanjski hiši, ampak princip je pa isti, nima smisla varčevat potem z vodo, če očitno nihče ne. Pač lastnik je šparal pri montaži števcev,...

Ne vem no, se bomo malo pomenli. Se pa kar lepo nabere stroškov,...

_robi_

Pripravnik
15. maj 2009
455
0
16
Kaj pa ogrevanje? Tukaj hvala bogu stopi v veljavo zakon, ki pogojuje , da ima vsaka stanovanjska enota svoj števec oz. če to ni možno, vsak radiator svoj števec. Ker pri nas se pa za ogrevanje porabi nenormalno veliko, ker vsi luftajo, pa pravijo, kaj bom pa jaz šparal, če drugi ne bodo!!!! tipično slovensko
stupid-1.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Tole z vodo smo sicer precej secirali že pred par meseci ( https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/1010906/page/0/fpart/all/vc/1 ) in tam se je dalo prebrati še hujše številke.
Za dve osebi bi bila 'normalna' poraba okrog 7-8m3/mesečno, kar je več, je vprašljivo. Tvoja poraba je le malo nad povprečjem in ni pretirana.
Seveda pa je vprašanje, če imate v hiši pri vseh porabnikih urejene zadeve - na primer, puščanje enega kotlička v WC-ju ene stranke, lahko povprečno porabo močno poveča...

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
15m3 za dve gospodinstvi 6 oseb pa še poleti vsak dan vrt zalivamo. Tuširamo vsak dan, pomivalni in pralni vsak dan...

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
725
29
28
Saj vseeno šparama z vodo, pač nimava v navadi trošit na polno, čeprav smo prej, ko sem bil pri starših imeli svoj vodovod brez števca. Ogrevanje plačujeva pa 75€ na mesecx12. Seveda pa lahko pade tudi kakšen poračun.

igi

Guru
13. okt 2007
5.582
1.190
113
Celje
a je to hladna in topla voda skupaj? al imate še posebej toplo vodo?

Ker mi2 imava na svojih števcih v povprečju 7 kubikov hladne in 3 tople.... Pa bi rekel, da nisva potratna
smile-1.gif

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.363
81
48
Citat:
Uporabnik ermej pravi:
Nisem v bloku ampak v več stanovanjski hiši, ampak princip je pa isti, nima smisla varčevat potem z vodo, če očitno nihče ne. Pač lastnik je šparal pri montaži števcev,...

Ne vem no, se bomo malo pomenli. Se pa kar lepo nabere stroškov,...
Kdaj je bila hiša zgrajena?