Poraba toplote v stanovanju

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.825
6.784
113
pri taščici
Tisti ki imate merilce toplote.
Lahko poveste kaksno porabo imate?
Napisite velikost stanovanja, lokacijo (stevilo zunanjih sten), izolacijo in temperaturo v stanovanju.
Rad bi ocenil koliko toplote bi rabil moj flat. Cena vidim da je dobrih 50za MWh.
Sedaj imam samo v kopalnci priprto lojtro. Dvomim da rabi 200w/h.
Koliko bi bil dolzan placat ce bi ogrevanje flata zaprl. Bi se grel s klimo, oz bi me greli sosedje.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Koliko bi bil dolzan placat ce bi ogrevanje flata zaprl. Bi se grel s klimo, oz bi me greli sosedje.

Verjetno 30 do 50 % zdajšnje porabe.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Dolžen bi bil plačat fiksni delež, ki je obvezen, ostalo pa kar se skupnega gretja tiče 0, saj ne bi imel porabe.

Plačal bi nekaj več elektrike, pač po porabi.

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.137
314
83
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

dvomim da si gorenjec. Ker tud gorenjci nismo tolk škrt.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.825
6.784
113
pri taščici
Ves kaj mi gre na organ;
da so v stopniscu okna skoraj vedno na stezaj odprta, pod njimi pa zarec radiator..... Meni pa drzava co2 v gramih meri in me cola.,...
En radiator mi je uspelo s komboinirkami zasravfat, drugih ne. Bom poiskal vod za skupne prostore pa ga bom kar zaprl. Imamo nova vhodna vrata BREZ PRIPIRE kljub temu da 2cm praga. In potem oglasujejo 3x tesnila. Med vrati in pragom pa cm lufta....

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.825
6.784
113
pri taščici
Sem gorenc otrostvo sem prezivel pri okoli 10 st C nizjih temperaturah. Tule pa imam radiatorje zaprte pa 23C, sosedje pa jamrajo da ji zebe... Predvidevam da so sredi zime v samih tangicah, okna imajo pa itak vsaj kipnene stalno ce ze ne kar odprte.
Tista okna v stopniscu bom kar zaspaxal. Saj stare mame ne bodo znale sravfat.
Sicer je ogrevanje v lj pol cenejse kot na morju, vendar tudi to se mi zdi trapasto placevat. Ce bi oknna imeli zaprte sem preprican da vsaj za 30% znizamo porabo

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
če imate na stopnišču odprto okno in hkrati vroč radiator-ni bojazni da bi se nabirala vlaga in posledično plesen

vsaka stvar je za nekaj dobra-he he
lep pozdrav