popust za renault preko zaposlenega v revozu

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
znaša koliko? kaj lahko pričakujem? kupujem stari clio, recimo. če dobim navadno storio v trgovini za 7 jurjev, za koliko lahko enaki avto pripeljem direkt iz novega mesta. nov ali par kilometrov vožen, 5 vrat, rdeč ali bel, klima, švoh ali močnejši motor, bencin. lahko tudi na PS. kako sploh poteka postopek? dober dan gospod jože, mi kupite eno štorijo, prodajte mi popust za 100 evrov ...???

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Glede tega je blo že kar nekaj govora.. Največja je, da so zaposleni omejeni na nakup enega avta v 3 letih in te 3 leta mora biti pisan na njih.. Torej, prve 3 leta neboš ti lastnik vozila... Za 500€ jaz vem, da se nebi šel jebat, glih na ceno 7k€ pa tud 2k€ neboš dobil popusta...
wink-1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.184
3.645
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Največja je, da so zaposleni omejeni na nakup enega avta v 3 letih in te 3 leta mora biti pisan na njih.. Torej, prve 3 leta neboš ti lastnik vozila.
Kako pa lahko to blokado prodaje izvedejo? Razen seveda tako, da tudi kopci niso lastniki vozila, ampak je vozilo kar na revoz napisano.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
ne poznam nikogar, vem pa da se o tem govori. in ker sem prav včeraj poslušal, kako gre renaultu dobro prodaja, s tem pa tudi revozu, sem pomislil, dajmo še mi prispevat k temu. ampak če je tri leta nekdo drug lastnik, pol ni več tak zanimivo, sploh če je to samo 200 evrov. 500 je že druga pesem, če drži ...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
KSZ

Cena popusta je odvisna od avtomobila. Na storio za 7 jurjev popusta praktično ni. Za dražje in manj popularne modele je popust ustrezno večji, ni pa bohvekaj. Namreč ko uveljavljaš ta popust ti drugih splošnih popustov ne upoštevajo in si tam tam z "navadnimi smrtniki"... Avto mora biti na zaposlenega pisan pol leta (in ne tri leta), možno pa da so tudi to omejitev ukinili, ker itak ni posebnih prednosti več. Seveda avto tudi ne rabi bit pisan na zaposlenega, če ga kupi njegov ožji družinski član. (v mojem primeru je šel popust na očeta, avto pa je pisan name)

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
3 avte na leto, sedaj lahko narediš prenos lastništva še isto uro. Pred tem pa si ga moral imeti v lasti 4 mesece (lahko pa sikupil 3 naenkrat).
Kako so preverjali? Tako, da se je njihova interna kontrola spomnila "karte na pregled" in si imel dan časa da si prinesel ORIGINALNO veljavno prometno dovoljenje za tisti avto, ki si ga kupil.
Sajv pri notarju s pogodbo si lahko uredil vse, samo dejanski prenos lastništva ne. Sedaj to naredijo takoj, v salonu.
Popusti na osnoven modele tam pod 10K EUR so bedni ali pa jih sploh ni. Zaposleni imajo načeloma popuste na najboljšo opremo.
Primer: Modus Expression in Dynamique se ga je splačalo kupiti v redni akciji s finaciranjem (boljši pogoji), Exception pa na zaposlenega.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
3 avte na leto,

Potem je še vedno tako, kot je bilo.

Ko sem se nazadnje pogovarjal z nekom iz Revoza-vsake pol leta je kupil novega clia, pri "starem" mu je pa ostalo nekih 50k SIT.

Je pa imel vedno nov avto, brez stroškov servisa utd...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.539
5.087
113
Po mojem moraš ta popust prijaviti kot boniteto pri dohodnini. To še te potem nekaj stane, odvisno od razreda v katerega padeš.

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
V avtohišah na dolenjskem koncu ti ponavadi kar sami ponudijo popust na delavca, če je ta varianta ugodnejša.
Pošlji kakšen mail na par avtohiš in boš videl koliko bi te prišlo.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Tebi to po mejlu ponujajo? Načeloma jih lahko salon/prodajalec dobi po pickhi, če to javno ponuja (to je po mejlu). Drugo je, če ti to ponudi pri osebnem pogovoru brez česarkoli otipljivega, da bi se lahko razkril.
Sedaj jr to enostavno, dokler pa je bilo obvezno lastništvo 4 mesece pa si moral na slepo zaupati "lastniku" vozila... Ti si ga plačal, lastnik je bil pa zaposleni...
Je bila pa druga fora, kako so nekatere hiše prodajale vozila. Ampak je bilo to že nelojalna konkurenca in ponarejanje dokumentov...

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
zaradi tega sem zadnjih 14 let načeloma na renaultu
smile-1.gif

Zamenjaš vsako leto in nič ne izgubiš
wink-1.gif

(sam zdaj pa prijatelja, ki je to urejal ni več na pravih lokacijah)

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Zamenjaš vsako leto in nič ne izgubiš
wink-1.gif
Če trdiš, da nič ne izgubiš, potem dobivaš vsaj 20% popusta.

ja bilo ga je več kot 20%....

sam sedaj, ko bi spet kaj zamenjal pa žal nimam nobenega linka več.... pa nisem omejen na znamko ali model.... glavno, da je cena prava, pa da je nekaj solidnega
smile-1.gif