Popularen video o mobitelih in igricah

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.054
1.269
113
42
Tale video je zelo popularen zadnje čase na facebooku in vsi ga šerajo in se mu klanjajo. Men se zdi pa kr neki. Kot da folk ne zna s svojo glavo razmišljat oz. zakaj se folku zdi da so ujetniki nečesa. Mislim oni so očitno sami v glavi.

What a load of crap. It's not your fault or technology, its the people around you. If you play games or surf on your mobile phone when you are with people it's usually cause they are boring or it is boring. It's not kids fault they play games all the time it's their parents fault so don't blame it on the technology, blame it on yourself. Stupid video made just so it makes you feel like you are stupid and ignorant and people liking this have no self esteem.
Not to mention, what the [cenzura] is wrong with being alone sometimes? Like the happiness was always measured by the number of "friends" you have. [cenzura] propaganda video. Just be yourself. (moj komentar v angleščini)

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
A ti zberemo denar za en pametni telefon al pa tablico?
evil.gif

Ne saj imas prav, jaz sem tudi na telefonu z knofi ostal.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.054
1.269
113
42
Ne me narobe razumet. Jaz imam pameten telefon. Tko lahko igram igrce ko so kolegi pijani pa dolgočasni.

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.445
98
48
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Ne me narobe razumet. Jaz imam pameten telefon. Tko lahko igram igrce ko so kolegi pijani pa dolgočasni.

Zmaga tista situacija, ko v kafiču za mizo štirje,. pa vsi buljo in nekaj tipkajo po mobitelu. Pa zakaj vraga so se sploh sestali?. Mar bi doma prčkali po mobitelih
stupid-1.gif

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.532
267
83
Citat:
Uporabnik asteliks pravi:
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:

Zmaga tista situacija, ko v kafiču za mizo štirje,. pa vsi buljo in nekaj tipkajo po mobitelu. Pa zakaj vraga so se sploh sestali?. Mar bi doma prčkali po mobitelih
stupid-1.gif

Dejansko pa precej tega vidiš v kafičih
bonk.gif

mr_

Guru
20. sep 2007
9.369
2.745
113
Najbolj bedno je, pa da to folk pol šera po FB, kao kolk sem pa jst ql, k mislim da ste vsi ostali taksni, pa vsi lajkajo...verjetno iz bara.....
smile-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ko boš imel malce starejše otroke, boš videl, da je video še kako smiselen. Sicer moji tamali še niso tako veliki, da bi si lahko lastili smartphone ampak vidim pa samo na nečaku in njegovih kolegih (šteje jih 12). Ni več nobene igre v naravi, plezanja, družabnih iger katere vključujejo telesno motoriko. Pubeci se dobijo in sedijo na stopnicah in bulijo v svoje ekrane ob igranju faking igric. Katastrofa, žoge noben ne zna več brcati ali metati na koš. To da so vsi konkretno prekomerne telesne teže ni potrebno poudarjati.
Pred časom sem bil tudi na obisku in gledam sina od kolega. Star 15 let. Priden fant..pa hodi gor in dol po hiši pa mu rečem, ja pa dej pejt ven na igrišče, mal se pač podružit s sovrstniki..njegov odgovor je bil zelo preprost in malce šokanten...vsi vrstniki so enostavno raje za računalniki, facebookom in igricami kot pa na igrišču.
crazy1.gif

Tudi sam, ko se vsak dan s pet letno hčerko sprehodim čez mesto na igrišče kjer so klasične gugalnice, tobogani, nogometna igrišča..no v svoji mladosti se je trlo mladine..danes sem v večini časa sam s tamalo na igriščih. Tako da ja, video je še kako hudičevo na mestu in je zasrkbljujoč.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Se strinjam.
Mene je fotr kot mulca nagonu iz bajte, pa reku nej pridem za kosilo nazaj. Po kosilu ponovi vajo do večerje.
Zdej... Zdej so pa vsi samo na Pcjih, špilajo, drkajo ta FB in to je to..
Vidm pr 17 let starmu polbratu... Katastrofa...
stupid-1.gif

Vsi smo tolk veseli smartphonov, samo določeni res ne vedo, kdaj je treba telefon spustit iz rok...
crazy1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ja problem se pojavi predvsem na dolgi rok. Tudi pred časom je bilo objavljenih nekaj televizijskih intervjuju učiteljev telovadbe iz srednje šole. Vsi zgroženi do amena. Punce imajo itak vse zdranviško potrdilo, da ne smejo skakati zaradi menstrulanih krčev..fantje pa komaj znajo žogo brcnit. Polovica od srednješolcev pa ni sposobna niti na Šmarno goro pridt. Potem se pa sprašujemo od kje hudiča tako število bolezni in pri tako mladih. Jah gibanja ni, samo sedenje in nobene motorike, razgibanosti. Prehrana je pa itak še bolj katastrofalna, sam sladkor in aditivi na vsakem ovinku. In da bi se vsaj mladi gibali, da bi skurili ves ta sladkor in maščobe...ah kje, ker pol ne more cele dneve faking mindcraft a kaj že špilat. Pa skype zraven. Adijo pamet, res
crazy1.gif
Pa ne gre za tiste fotrovske scene, da mora mladina na enak način odraščati kot smo mi, ko je bil luksuz fiksen telefon, kaj je računalnik pa nismo vedeli. Ampak gre predvsem za škodljivost zdravju. Kronično pomanjkanja gibanja v kombinaciji s to današnjo hrano, resno ogroža zdravje naslendjih generacij in je zaskrbljujoče.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.455
2.400
113
Pomurje
Boli me jebeštrga za druge, jaz moja vzgajam v športnika. Sta moja in z njima se ukvarjma. Kolege imamo takšne, ki podobno razmišljajo. Ostali so pač samo sošolci in nič več. Na obisk gremo k tistim, ki imajo prepoved igranja na vseh pizdarijah v času obiskov.

Saj pridejo vprašat, če lahko pokaže to in ono na neki pizdariji, pa jih odpikam. Imate trampolin, črešnjo, hruško, nogometno, košarkaško, rolko, kolo, kolebnico, badbinton,tenis... samo bejži da te ne vidim 2 uri. Lahko pa greste v šumo švabe in domobrance strelat. En zdomec je glih na obisku pri sosedu
smile-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
moj mulc je sel pri treh letih na zvoh (19xxm) od zgornje postaje jajckov na krvavcu, lansko leto (5 let) pa na prvi dvatisocak. iz rudnega polja, ampak vseeno.
evil.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.629
356
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Ja problem se pojavi predvsem na dolgi rok. Tudi pred časom je bilo objavljenih nekaj televizijskih intervjuju učiteljev telovadbe iz srednje šole. Vsi zgroženi do amena. Punce imajo itak vse zdranviško potrdilo, da ne smejo skakati zaradi menstrulanih krčev..fantje pa komaj znajo žogo brcnit. Polovica od srednješolcev pa ni sposobna niti na Šmarno goro pridt. Potem se pa sprašujemo od kje hudiča tako število bolezni in pri tako mladih. Jah gibanja ni, samo sedenje in nobene motorike, razgibanosti. Prehrana je pa itak še bolj katastrofalna, sam sladkor in aditivi na vsakem ovinku. In da bi se vsaj mladi gibali, da bi skurili ves ta sladkor in maščobe...ah kje, ker pol ne more cele dneve faking mindcraft a kaj že špilat. Pa skype zraven. Adijo pamet, res
crazy1.gif
Pa ne gre za tiste fotrovske scene, da mora mladina na enak način odraščati kot smo mi, ko je bil luksuz fiksen telefon, kaj je računalnik pa nismo vedeli. Ampak gre predvsem za škodljivost zdravju. Kronično pomanjkanja gibanja v kombinaciji s to današnjo hrano, resno ogroža zdravje naslendjih generacij in je zaskrbljujoče.
Se strinjam. To ne moreš verjet, kam gre mladina.
Zadnjič sem moral obvestilo v vrtcu trikrat prebrat, ker sem prvič mislil, da ne vidim dobro, drugič pa, da se kdo dela norca
grin1.gif
.
Jaz sem samo stal tam in gledal.
Evo, danes sta oba naša spravila skupaj 16 km na biciklu (pa je ta mali malo čez 4 leta) in nista nič kaj jamrala. Tistih 2,5 km pa res nočeta delat peš, ker jima je dolgčas
grin1.gif
.

Je pa za ta male tehnologija (računalnik, tablica, telefon) magnet. Ta mali bi stalno visel gor, če bi mu pustil. Zadnjič se v knjižnici igra v igralnici, sam berem revijo, pogledam in ga ni nikjer več
shocked-1.gif
.

Qmi

Fizikalc
22. jul 2007
1.056
1
38
41
Ljubljana
So kar zadeli z videom
wink-1.gif

Žena, ki dela v OŠ, pravi, da med odmori ni bilo več nobenega letanja po hodnikih - samo igranje igric in visenje na facebooku
crazy1.gif
Zato so enostavno prepovedali telefone med odmori z izjemo nujnih klicev.
Sej ne more biti drugače...gledam kolege, ki imamo približno isto stare otroke in so vsi veseli, ker se mali zamoti pred tvjem, da ima malo miru
bonk.gif

Hvala bogu da najine tamale (2.5 let) televizija ne zanima in naju že sama prosi, če gremo lahko ven...
cheer.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.650
10.856
113
Včeraj na tarči je en od gostov tudi med intervjvujem oziroma oddajo drkal po telefonu. Pacijent nekulturni. Pa še mel se je za nekaj več.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik Qmi pravi:
Žena, ki dela v OŠ, pravi, da med odmori ni bilo več nobenega letanja po hodnikih - samo igranje igric in visenje na facebooku
crazy1.gif
Zato so enostavno prepovedali telefone med odmori z izjemo nujnih klicev.

Ko sem bil jaz v šoli, so (ne)uspešno poskušali zatirati divjanje po hodnikih
hysterical-1.gif

Največji problem je, da je telefon še vedno/vedno bolj nek statusni simbol in če "kul" sosedov mulc hodi okoli s telefonom, bodo tudi vsi ostali
rolleyes-1.gif

volk_S

Pripravnik
17. avg 2007
759
0
16
44
Katastrofa je to dons. Dons vidiš ženske, ki hodijo naokoli z dvema telefonoma. Buh pomagej...

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Jaz mam Nokio Lumio 1020, ampak če po pravici povem, je sploh ne uporabljam za nič drugo kot za sms pa klicanje. Niti slikam ne kaj dosti, skoro nič, pa če tudi ima najboljši fotoaparat. Edino kar na telefonu vedno uporabljam so klici, smsji, vreme pa siol box aplikacijo, ker mi je daljinec od siol boxa crknil. :p