Popravilo starega radia

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Zanima me, kdo bi znal poservisirat aparat na sliki.
Stvar se prižge, vendar nastavitev glasnosti ne deluje (samo na glas) in pa kot je razvidno iz slike je nekaj gumbov počenih. Morda je še kaj drugega narobe. Kdo bi to znal kvalitetno poservisirat in pa kakšen je to sploh cenovni rang (da ni zgolj par EUR si že predstavljam).

PS: Če sem slučajno sfalil forum, bi prosil, če lahko ostane tukaj kakšen dan, pa se ga potem premakne v ustrezen forum (verjetno Elektronika). Je tukaj obisk le bistveno večji in več glav več ve. Baje
grin1.gif
.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.952
-397
113
za začetek nes k kakšnemu domačemu elektroniku, da ima tud mal veselja tele stare škatle sraufat. Verjetno boš mogu tud dobit kakšne kose... kakšn boljšji trg, al pa mal po bolhi poglej...

matr mi je dolgčas...
Bolha

Elektronik.si preberi cel post, nekje se omenja restavrator...
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
za začetek nes k kakšnemu domačemu elektroniku, da ima tud mal veselja tele stare škatle sraufat. Verjetno boš mogu tud dobit kakšne kose... kakšn boljšji trg, al pa mal po bolhi poglej...
Saj v tej smeri sem nekako razmišljal, pa ne poznam nobenega.
frown-1.gif

Bom pa začel z boljšim trgom in Bolho vsaj za gumbe.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.952
-397
113
sm mal dodal v prejšnji post...

pa pejt eno štengico gor, da dobiš vse poste v forumu... je dost uporabnega!

Nazadnje urejeno:

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Tale radio ti ne bo noben popravil. V tej kišti so še elektronke al kaj so že bile tiste žarnice s katodo in anodo.

Ponavadi kak majster v to kišto vstavi navaden radio, funkcije pa poveže na potenciometre in "radio buttonse" tele kištice.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
A elektronk se ne dobi več?
confused-1.gif

Kot rečeno stvar dela
cheer.gif
.
Po moji nestrokovni oceni je nekaj narobe z gumbom za glasnost in pa plastični gumbki spodaj so malce napokani. Torej je le te treba pogledat, če se jih da dobit rabljene seveda in pa pogledat kaj (verjetno fizično) je narobe z gumbom za glasnost. Če je pa možno še kaj preventivno zamenjat pa tudi ok.
V ''posodobitev'' radia pa ni šans da bi šel. Potem je bolje, da je v takem stanju še naprej.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.952
-397
113
ja pediater - glih v tistem forumu k sm ga dal, so intuziasti k jim je tole prov v veselje pomoje...

seveda se pa veliko neha pri €...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Thx.
cool-1.gif

Še malce off: a so tele kištice v super duper stanju res tako malo vredne? 104 EUR za brezhiben starinski radio.
confused-1.gif

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
Takle gumb za glasnost je ogljen potenciometer in ponavadi površina oksidira, sploh, če je dolgo stal. En cajta ga goni levo desno pa se bo uštimalo (lahko pri ugasnjenem aparatu, da ne boš oglušel).
za gumbe greš pa na boljšjaka (ob nedelah v stari LJ tm pri mačku) si izbereš podoben radio in dol gumbe pajsneš.

lp

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.952
-397
113
ah takih radijev je polno! sploh teh iskrinih... sava, savica, ipd... to je v vsaki bajti skor!

mi mamo doma ena starejšega... sam ne dela pa ni od iskre.

sulcy

Pripravnik
11. jan 2008
75
0
6
Litija
Elektronke se dobijo nove na Ebayu (kompletne za mojega so bile 30€). Marsikateri starejši serviser bi moral znat popravit tole.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
To ti bo popravil vsak elektronik. Če je skoz do konca naglas, potem je crknil potenciometer, ali pa se je kaka žička (masa) z njega odtrgala. To ne bo problem nabavit.
Originalne gumbe boš pa težko dobil.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik sulcy pravi:
Elektronke se dobijo nove na Ebayu (kompletne za mojega so bile 30€). Marsikateri starejši serviser bi moral znat popravit tole.
Se da kakšen link oz. kaj naj sploh iščem? Predvidevam, da elektronka ne bo našla kaj posebnega
smile-1.gif
.