Popravilo razpokanega asfalta?

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Z leti je na določenih delih asfaltnega dvorišča zacvetelo. Nekje zaradi posedanja, drugje zaradi napake pri sami gradnji.

Prilagam nekaj fotk. Sedaj pa me zanima kako bi se dalo tole sanirat. Zavedam se, da prav lepo ne bo nič, ampak radi bi vsaj omilil nadaljne pokanje in zakril razpoke. Kako in s čim?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
pa je sploh kje asfalt ki ni razpokan?

te napake v gradnji se delajo ze odkar pomnim, pa se vedno se, kljub vsemu razvoju materialov...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.626
3.081
113
v lokalni ostariji
tam kjer se je asfalt postavil na dobro utrjeno površino (beri makadam star par 10let) in se ni nič prekopavalo ne bo poka0 oz bo trajalo veliko dlje da bo počill. težava je, da če enkrat skoplješ 2-3m globoko to izredno težko (praktično nemogoče) ustrezno zbiješ nazaj. sej se nabija po plasteh itd samo tako kot to narava zbije v parih letih (desetletjih) ne boš z nobenim strojem. in začne potem pokat itd... je pa rtako, da tudi asfalt ni večen.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
Saj vidis da je na prvi sliki se beton počil, pa ne bo asfalt? Na drugi in tretji sliki je itak problem bolj ali manj povsod. Betonska podlaga se manj poseda kot pa nasutje v okolici. Je tudi meni tako počil in se studiram kaj naj naredim. Najbolje bi bilo zaliti s tisto bitumensko maso s katero zalivajo ceste (pa prej zazagajo). No jaz bi moogce cslo s kaksno kartuso (ali dvema) namenskega "silikona" lahko zalil razpoko.
Tudi avtor, vsaj na prvi sliki, kjer ni videti vecjih visinksih razlik.
Ali obstaja kak "silikon". Kaksen je tisti ki je namenjen za lepjenje tegole?

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.626
3.081
113
v lokalni ostariji
hanzi vianova ima to kar ti iščeš. kartuše ali pa kante 2k..pokliči jih.

sem šele sedaj porajtal ostale slike. meni je najbolj na uč padl jašek... tipično posedanje okoli jaška...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
tam kjer se je asfalt postavil na dobro utrjeno površino (beri makadam star par 10let) in se ni nič prekopavalo ne bo poka0 oz bo trajalo veliko dlje da bo počill.
A zato so mene vsi prepricevali da naj desetletja star kamniti tlak ven vržem, pa se pol metra podlage in na novo nasujem.... Res da sem sedaj pokairal razpoko (pa se ta je med tlakom in nasutjem ampak pol metra pred stukanjem so enkrat tlak stukal in ga je s 4 akserjem "zlomil".