Popravilo predrte pnevmatike z "gobico"

wabb

Pripravnik
6. dec 2008
270
0
16
Imel sem smolo in predrl novo letno gumo Bridgestone Dueler Sport 235/50 R18. Vulkanizer mi jo je zakrpal z "gobico" in rekel, da je enako varna kot prej. Luknja je bila velika cca. 3 mm. Prosil bi vas poznavalce za mnenje ali to drži ali ne, ker sem zelo veliko službeno na poti ne bi rad, da mi izpusti na popravljenem mestu. Je vmesno, da zaradi tega kupim novo, ki je precej draga 200+ eur. Vsekakor mi je varnost na prvem mestu.
Hvala za nasvete.

Nazadnje urejeno:

wabb

Pripravnik
6. dec 2008
270
0
16
Ok, hvala...sej se mi je zdel, da kr tko ne more počit, ampak vedno je dobrodošlo še kakšno dodatno mnenje...

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Citat:
ampak vedno je dobrodošlo še kakšno dodatno mnenje...

še posebej po tem, ko greš po strokovno mnenje na (med dokaj in povsem) nestrokoven forum... vulkanizerju itak ni za verjet, anede

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Itak da morš vulkanizerju vse verjet, tud takrat k ti reče da je dobr premontažo naredu, nad 80 km/h pa trese kot po makedamu. Ni kaj so strokovnjaki nikol se ne zlažejo pa nikol nič narobe na nardijo.

Kar mojster na servisu reče to drži!!!!!!!!!

wabb

Pripravnik
6. dec 2008
270
0
16
Citat:
Uporabnik joejoe pravi:
Citat:
ampak vedno je dobrodošlo še kakšno dodatno mnenje...

še posebej po tem, ko greš po strokovno mnenje na (med dokaj in povsem) nestrokoven forum... vulkanizerju itak ni za verjet, anede

Lej nikjer nisem napisal, da rabim strokovno mnenje ampak zgolj mnenje ljudi, ki so imeli podobno izkušnjo...

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Kaj pa kasko? Ga imaš? Lahko da kasko krije poškodbo gume brez odbitne franšize...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
He he, zavarovalnice niso dobrodelne ustanove...
@avtorju: podoben primer, povozil vijak. So mi kar na servisu uredili zadevo; celo gume nismo snemali. Majster je vse prej pripravil, vijak ven, polnilo notri (injekcija)... Guma je držala b.p. 3 leta (do prodaje vozila)

wabb

Pripravnik
6. dec 2008
270
0
16
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Kaj pa kasko? Ga imaš? Lahko da kasko krije poškodbo gume brez odbitne franšize...

Ja, imam kasko brez franšize ampak če bo guma držala nima smisla uveljavljat (gre bonus, ker nimam odkupa prve škode, pa še bonus zvestobe naslednje leto)

wabb

Pripravnik
6. dec 2008
270
0
16
Men je dal gumo dol in z notranje strani zakrpal luknjo. Mah sej sploh nebi spraševal, ampak je bil en kolega mehanik pameten, da to ni več to, da je struktura gume poškodovana itd...

luka51

Guru
16. avg 2007
14.495
5.790
113
3x že flikal na ta način. in še vedno je guma preživela do konca profila.
nič bat

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.087
6.933
113
pri taščici
Kolega je na motorju sredi nicesar pocila guma. Kar nekaj 100 km je naredil s knipingom v njej. Na koncu je skoraj pozabil na vijak v gumi.
Ce je bila samo 3mm luknja se nimas kaj bati. Pa tudi ce spusti, ne bi smela spustiti tako hitro da ne bi mogel varno ustavit.

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
Je pa res da, če si se s popolnoma prazno gumo peljal vsaj 400m, je po vsej verjetnosti zanič. Obvesno demontirat gumo in jo pregledat z notranje strani.

Sem imel podobno izkušnjo. Počila mi je guma na cesti iz Črnuč v Gameljne, kjer se nimaš zaradi varnosti nikjer ustavit. Peljal sem se zelo počasi do najbližjega prostora, kjer sem lahko ustavil. Gumo mi je z inekcijo popravil vulkanizer. Po 4h mesecih je guma spustila brez kakršnegakoli vzroka. Gumo smo demontirali. V notranjosti je bilo cca 1kg zdrobljene gume. Med tem sem šel na morje v Biograd.
crazy1.gif

LP

Nazadnje urejeno:

wabb

Pripravnik
6. dec 2008
270
0
16
Peljal sem se cca. 10m, pa še to ni bila popolnoma prazna. Vulkanizer jo je pregledal z zunanje in notranje strani in rekel da je ok. Po moje bi morala držat...