Popravilo pike 5x5 mm na zadnjem odbijaču

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Evo, petek 13
smile-1.gif
pa je na Rudniku sledil en res mali dotik prednjega avta, ker je ABS hitr prijel in ne zadosti zabremzal. Ne vem, če je tud asfalt bolj gladek, pa klančina na grbini, ker je blo tam,..?

V glavnem, recimo, da je pika nastala zaradi tega dotika, ker je blo okoli njen nekaj umazanije (ne več če od okvirja tablice?), ni pa od prej.
Z voznikom sprednjega sma se zmenla, zapisala EU poročilo, da ne bi jst kaj mutil, pa rekel,da bo preveril, kolk to stane pa se čujemo, da ne bi prek zavarovalnice, če ne bo prevelik strošek.
Zdej pa vprašanje-kolk je to realnih stroškov, pri normalnem ličarju? Barja je bela, Q3, se mi zdi. Se da to verjetno s kakim čopičem nanosit pa mal pobrusit al je slučajno treba cel blatnik pobarvat zaradi tega?

Hvala za info.

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Moj pogled: nima veze, kolk stane, ti kot povzročitelj ne odločaš o tem v ničemer.

Imaš dve možnosti: tip ti pove, kolk to stane "keš na roko". Lahko sprejmeš, pa plačaš, al pa zadevo uredi zavarovalnica, ti pa dvigneš roke in se s tipom ne meniš nič.

Pustmo stat, da je tip lahko fer ali nefer, ampak odločitev o tem je na njegovi strani. Glede ABS-a... ne misli, da bi se brez ABSa kaj hitreje ustavil. Trenutek nepozornosti, pa si v riti... avtomobilski
smile-1.gif

EDIT: pozanimaj se, koliko stane odkup škode na zavarovalnici. Obstaja možnost, da bo zate ceneje, če opravita cenitev. To lahko naredita v vsakem primeru, na zavarovalnici tudi takoj dobiš oceno, koliko stane popravilo po eurotaxu. Po drugi strani pa si izračunaj, koliko denarja boš dal za morebitno povišanje zavarovalne premije.
"Mala praska" pomeni brušenje, kitanje, barvanje najmanj enega dela odbijača na preliv, poliranje... čist "na oko" in z lahkoto mimo: 200€

EDIT2: in fuuuul se ne spuščat v debato z njim. V vsakem primeru gresta lahko na zavarovalnico in se potem še enkrat pogovarjata, tebi se z njim ni treba menit popolnoma nič, to je naloga zavarovalnice. Če se pa že imaš namen menit, pa ne bit brihten in pameten, ampak korekten.

Še mali dodatek: men se je v službeni avto od zadaj prbil mulc na prehodu za pešce. Naslednji dan je bil njegov fotr DO NEZAVESTI pameten in nesramen. Opravil ni ničesar, še kazen je plačal po vrhu.

Nazadnje urejeno:

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Hvala za tale info.

Sej vem, da ima on vse niti v roke, sam ne bi pa rad, da bi zdej na ta račun popravil udrtino na spodnjem črnem delu odbijača, pa kje drugje barval,...
Sem v PR 4 in če se ne bo dal zmenit za " na roko" potem pač naj preko zavarovalnice uredi. Jst potem pač grem v 7 in tri leta višje zavarovanje plačujem za AO. Ker odkupa prve škode predvidevam ne morem več plačat
evil.gif

Vozila je žena, avto pa ne vem, na koga je.

Bomo vidli, če bo kdo kaj poklical drugi teden.

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Glej če ti reče on 200€ je to 200€, dejansko se nimaš kaj prerekati da to ni to(preračunaš kaj se bolj splača).

Mi je pa lani neka ženska na parkirišču butnila avto(od tašče), no reče če s lahko zmeniva da bi šel k nekom ocenit ter mi plača ,lahko samo podpiši pa se slišiva(najprej je hotela da bi šlo brez da podpiševa poročilo
ne-ne-1.gif
. Potem pride njen dec začne kako on nekoga pozna ki bi to lepo uredil. Sem lepo rekel pogoji so moji(uradni servis). Potem je še naslednji dan ko sem rekel ceno mutil kako bi on dal to kolegu popravit da bi iz njegove police plačali... Cena popravila je bila 150€(odbijač popraskan ter počen), on je imel avto v vrednosti 40k€ in komplicira. Na koncu sem rekel imaš 1 dan da plačaš če ne gre naprej.

20. okt 2008
327
25
28
Cenitev na zavarovalnici za manjšo prasko cca 15 cm ravno po robu zadnjega odbijača nekaj nad 90€ brez ddv (Astra H). Se pa seveda barva celoten odbijač, ker drugače se prehodi hitro poznajo.

V tvojem primeru pa je veliko odvisno od tega kako "tisti spredaj" obravnava svoj avto. Mnogi bi bili zadovoljni s tistimi 50-100EUR v žepu in majhno prasko, spet drugi imajo raje povsem brez prask odbijač (čeprav vprašanje za kako dolgo
evil.gif
)

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
ksz ... preračunaj kaj se ti bolj izplača. Pikice se "ne popravlja" ampak se barva celoten odbijač, kar pride od 120 do 200eur. Ko je moja žena pol po svoji krivdi s terencem "izsilila" in olupila skoraj celo desno stran nekega par sto eurov vrednega punta, na pajotu pa se skoraj ni poznalo, smo v izogib komplikacijam lepo dali kupon. Če se bo oškodovanec strinjal s plačilom, naj ti podpiše, da se odpoveduje kakršnikoli dodatni odškodnini.

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Če si PR4 že nekaj let, potem ti prvo škodo šenkajo, se mi zdi. Preveri na zavarovalnici. Odkup še vedno lahko plačaš, le zavarovanja za odkup ne.

V čem je fora? Če bi model našel kakega zlatarja, lahko ti vztrajaš pri tem, da zavarovalnica pokrije, ti pa jim regresiraš škodo (v bistvu plačaš popravilo direkt zavarovalnici). S tem si zagotoviš, da boš dal le toliko, kolikor bi dala zavarovalnica po dokaj ostrih pogojih, svojih pogodbenikov nič kaj ne razvajajo. Obstaja celo možnost, da cenilec najde kako poškodbo že od prej in prizna le 50% škode, tako da so tvoji stroški še nižji.

"Na roke" so zadeve... precej nedoločene
smile-1.gif

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Hvala vsem. Očitno uradno popravilo pod nekje 120 € ni, drugo je, če bo pristal "na roko" pa brez popravila.
Vsekakor če bo karkoli ovinkaril oz. hotel zlato bom predlagal cenitev na zavarovalnici, ona pa naj naprej ureja. Od končne cene pa odvisno al bo odkup al ne. Kolikor vem Triglav nima pod 4 PR, bom pa preveril.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ja, zavarovalnico pa nategnejo in v mojem primeru je na starem hjundaju prišla cena odkupa škode 380€-
hysterical-1.gif

Naredil sem mu 2cm ris na belem avtu zadnji odbijač.
bonk.gif

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.595
480
83
Citat:
Uporabnik medo10 pravi:
Hvala vsem. Očitno uradno popravilo pod nekje 120 € ni, drugo je, če bo pristal "na roko" pa brez popravila.
Vsekakor če bo karkoli ovinkaril oz. hotel zlato bom predlagal cenitev na zavarovalnici, ona pa naj naprej ureja. Od končne cene pa odvisno al bo odkup al ne. Kolikor vem Triglav nima pod 4 PR, bom pa preveril.

glede na rang avta ima najbrž parking zavarovan
moje mnenje je, da bo vzel "na roko" keš, odbijač pa barval kot poškodbo neznanega storilca na parkirišču :D

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Bomo videli:) Zaenkrat niso nič klicali, niti dali zahtevka na zavarovalnico.
Čeprav sem potem malo preverjal višino odbijača pri Q5 in višino tablice na domačmu avtu in mislim da tiste dve piki nista posledica rahlega bližnjega srečanja. Sta previsoko. Prej bi rekel, da je en ris na spodnjem črnem delu. Al pa ni nič glede na to da je na mojmu avtu samo okvir tablice počil, ni nič speštanega ali odtrganega roba tablice.