Popravilo manjših prask in pikic od kamenja

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Torej, po 5 letih vožnje ima moj avto kar nekaj pikic na havbi, takih in drugačnih praskic, ki bi jih dal rad sanirat. Če vprašaš kakega ličarja, bi seveda kar vse poštrihal, mene pa to ne zanima. Kakšna ideja, kdo se s tem ukvarja? V ljubljani ali na gorenjskem?

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
barva!

A je navadna pastelna barva al je metalik barva?
wink-1.gif

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
Probaj tule: http://www.paintfixpro.si/
Jaz sem pri njih dal popravljat prejsni avto in so naredili zelo ok. Niso pa poceni, še dobro, da je meni popravilo krila zavarovalnica. Je pa res, da imaš avto v par urah uštiman, kar je pa tudi velika prednost pred klasičnim barvanjem. V tvojem primeru je pa še težavavica, da imajo na strani napisano, da je delavnica v LJ zaprta zaradi prenavljanja.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
V BauBauhausu imaš male flaške barv za korekcijo prask in pik, približno 100 odtenkov
smile-1.gif
na avtodelih tm k so avtožarnice in to

Če zadaneš odtenek in potem še spoliraš bo pomoje popravljeno za silo..razen če imaš rad stvari v nulo. Potem pa ličar vabi.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
A niso poceni, če pa to ravno oglašujejo na spletni strani, da je popraivlo 40% ceneje od "klasičnih".

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.334
303
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
V BauBauhausu imaš male flaške barv za korekcijo prask in pik, približno 100 odtenkov
smile-1.gif
na avtodelih tm k so avtožarnice in to

Če zadaneš odtenek in potem še spoliraš bo pomoje popravljeno za silo..razen če imaš rad stvari v nulo. Potem pa ličar vabi.

A ni bolš da gre v Mavrico, pove kodo barve pa mu jo zmešajo?
smile-1.gif

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
je reazlika...navadno barvo malo manj kot s čopičem popraviš (potem ustrezno prebrusiš in prepoliraš....( sem enkrat že pisal postopek tuki na forumu )
metalik pa ne.....bi se poznala razlika ( kristelčki se ne postavijo pravilno )

z airbrushem sem sicer dokaj lepo preliv naredil...samo vsako pikico bi bila pa katastrofa...tako da se bolj splača komplet haubo...saj ni tako draga

Nazadnje urejeno:

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Citat:
Uporabnik WhiteCell pravi:
je reazlika...navadno barvo malo manj kot s čopičem popraviš (potem ustrezno prebrusiš in prepoliraš....( sem enkrat že pisal postopek tuki na forumu )
metalik pa ne.....bi se poznala razlika ( kristelčki se ne postavijo pravilno )

z airbrushem sem sicer dokaj lepo preliv naredil...samo vsako pikico bi bila pa katastrofa...tako da se bolj splača komplet haubo...saj ni tako draga

No, zarad pikic pa res ne bi pihnu cele havbe, dej ga srat:) Je pa metalik barva ja.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
zanimivo.......meni je astro letnik 2000 stolkla toča....vse kar se vidi je potolčeno.....sem vprašal za popravit.....2000€ pa sem se odloču da se bom vozil s tako še naprej....cela je vredna pa 5000€.

če pa hočeš popravit pikice in praskice na havbi...potem nesi h enemu ki to dobro dela da bo narejeno odlično ,ker če se boš odloču prodajat avto ti bodo vsi vidli da je bila havba barvana in potem mislijo da je avta polovico mankalo....pa pade cena.

Je pa na tebi izbira koliko ti škodijo tiste pikice.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
če pa hočeš popravit pikice in praskice na havbi...potem nesi h enemu ki to dobro dela da bo narejeno odlično ,ker če se boš odloču prodajat avto ti bodo vsi vidli da je bila havba barvana in potem mislijo da je avta polovico mankalo....pa pade cena.
To se da elegantno rešit s tem, da fotkaš prej in po ličenju. Jaz sem Cliota grdo podrsal po desni strani in ko sem ga prodajal so na začetku vsi po vrsti trdili, da je leva štrihana. No potem, ko sem pokazal fotke so samo gledal.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
na servisu(poveš kodo barve da ti dajo enak odtenek) dobiš touch up pen s katerim se da vse lepo koregirati.cena za mojega je bila 10€ po penu.sm popravljal rajse ki mi jih je nekdo ponoči naredil z ključem.pač zadevo spoliraš predno začneš popravljati.potem vzameš pen in lepo po praski potegneš.počakaš da se posuši.vzameš drugi pen v katerem je lak in še enkrat potegneš čez.ko pogledam svoj avto ni ne duha ne sluha več o praski.zgleda pa to tako

PAINT%20PEN.jpg