Popravilo manjše poškodbe odbijača?

matejj

Zelenc'
25. jun 2009
22
0
1
Na parkirišču se je nekdo zaletel v zadek mojega avtomobila in mi odbil del barve na odbijaču.

Avto je sicer kasko zavarovan pri Triglavu. Zanima pa me, kako se popravi takšno poškodbo; je potrebno barvati celoten odbijač, ali se to sanira le z barvanjem poškodovanega dela? V kolikor je rešitev le barvanje celotnega odbijača, ali je potem zavarovalnica dolžna plačati strošek barvanja celotnega odbijača?

Hvala za odgovre & LP !

matejj

Zelenc'
25. jun 2009
22
0
1
Bom tole temo izkoristil še za eno vprašanje
smile-1.gif

Na stranskem ogledalu imam (verjetno od udarca od kakšnega drugega stranskega ogledala) en črn "flek", ki nikakor ne gre dol.

Kakšna ideja, kako to sanirati?

matejj

Zelenc'
25. jun 2009
22
0
1
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Pri ZM so mi pri takih ''malenkostih'' vedno plačali barvanje celega dela.

Ok, to je dobra novica.
cheer.gif

A rabim preden grem na zavarovalnico še kakšen policijski zapisnik, ali gre brez tega?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Nazadnje sem opravil brez njega - poslikal sem avto na parkirišču, poslikal od daleč, da se je vidla še okolica avta in je bilo. Cenilec pa si je slike kar iz moje kartice naložil.

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Ne rabiš zapisnika. Če je kasko greš samo tja in poveš kaj te muči. Lahko tudi rečeš, da si se nekam nazaj sam zeletel, in takrat sploh ne rabiš policije.

Nazadnje urejeno:

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Če te vprašajo na zavarovalnici zakaj nisi klicu policije, reč da si, ampak so rekl da za take malenkosti ne prihajajo
wink-1.gif

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Al pa da se izogneš temu da ti z policiji gnjavijo rečeš da si se doma zaletel v garažna vrata ali nekam. Ali pa da si se s kolesom not zapeljal. Se rešiš gnjavljenju.

Kot se meni zdi, lahko da se motim. Če imaš avto zavarovan osnovno + parkirišče rabiš policijski zapisnik, če je bilo na parkirišču. Če pa je kasko pa ne.

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Tako je, če imaš polni kasko ne rabiš policije (oz. bi jo moral, če je bilo na parkirišču, ampak se temu izogneš tako, kot si napisal).

Če je delni kasko pa moraš poklicat, ker ti tvoje nerodnosti doma ne krije. Krije pa ti tvojo nerodnost pri steklu in lučeh.

So tudi razlike med zavarovalnicami, ampak približno tak imajo vse.