Popravilo daljinca ? Radirko ?

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.207
1.372
113
Ima kdo kakšno idejo kako popraviti daljinca. In sicer se je obrabila prevodna plast na gumijastih tipkah. Ker se mi je to že več kje zgodilo me zanima, če ima kdo kakšno idejo kako to popraviti ?
Kaj bi se dalo tja gor namazati, nalepiti, itd... Da bi to spet bilo prevodno =?

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Ima kdo kakšno idejo kako popraviti daljinca. In sicer se je obrabila prevodna plast na gumijastih tipkah. Ker se mi je to že več kje zgodilo me zanima, če ima kdo kakšno idejo kako to popraviti ?
Kaj bi se dalo tja gor namazati, nalepiti, itd... Da bi to spet bilo prevodno =?

kupiš drugega daljinca?

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Hja, za silo je šlo tudi tako, da se je v tipke nalepila Al folija . Mogoče bi bilo bolje z "prevodno barvo", a je tudi draga. Takšna se dobi npr za popravljanje grelnih žic na avtosteklu. Potem mi pa zmanjka idej
smile-1.gif
.

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.901
55
63
Za popravilo tipk se uporablja prevodno lepilo. Dobiš ga v trgovinah z elektroniko.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:

Da me ne bi imel še ti za budalo - operi celo tipkovnico (brez vezja) z CETom (pril,.. za posodo) in osuši - če ne pomaga nalepi na nedelujoče tipke alu folijo od cigaret, žvečilk,... (na eni strani parir in na drugi prevodna alu folija9
wink-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Sorry, sele zdaj sem videl temo. Ce je kdo drug ze napisal isto, se opravicujem za ponavljanje: grafit je prevoden in se ga da mazati (se oprime povrsine).

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.011
5.639
113
A se ne popravlja tud to z enimi bakrenimi "konfeti" ?

tony

Guru
23. jul 2007
9.648
1.479
113
Rešitev je grafitni sprej, ki je namenjen točno takšnim popravilom kontaktov. Tipko vzameš ven in našpricaš gor grafit v spreju (prime se kot barva, obenem pa prevaja štrom).

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
A se ne popravlja tud to z enimi bakrenimi "konfeti" ?

Najbrz bi tudi slo ... samolepilno kovinsko folijo se dobi v trgovinah s hobby programom (za izdelavo umetnin). Kako bo pa prezivela pritiskanje, pa ne vem - ce se kak delcek odlepi/odtrga, bodo lahko problemi, ce zaide kam, kamor ne bi smel.