Popravilo avtomobila - kako ?

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Ker sem imel prometno nesrečo in je moje vozilo v nevoznem stanju - popravilo bi prišlo okoli 1500 - 1800€.

Sedaj pa se tukaj pojavi problem. Namreč na odgovor zavarovalnice lahko čakam do 2 meseca (če soudeleženec ne prizna krivde tudi dalje). Namreč ne vem če bo Zavarovalnica častila popravilo ali bodo ocenili totalko. Čakat 2 mesca pa mi tudi ni...
Kaj sploh lahko storim da čim prej dobim svoje vozilo ?
Če zavarovalnica oceni totalko - koliko dobim izplačano ?

Avto je polo 75 servo sportline letnik 1995

Lp

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Ena od možnosti je da začasno uveljaviš kasko na svoji zavarovalnici. Po končanem postopku bodo pa naredili pobot/regres s povzročiteljevo.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
No avto se že popravlja

sedaj pa me zanima če se kaj spremeni glede na to da mi je zavarovalnica Maribor ocenila totalko. Pri Zavarovalnici Triglav sem koristil asistenco in kombinacijo I da sem dobil nadomestno vozilo za 12 dni. Jaz pa bom svoje vozilo popravil v cca 1-2 tednih. Moram it kaj na zavarovalnico odjavljat avto in pol ponovno prijavit ?
Ali lahko ostane vse zavarovano in avto prijavljen ?

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Če vozila nisi odjavil, potem ga tudi prijavit ni treba, drugače pa ...

Če bi imel kasko na ZM, potem ta ne bi več veljal, ker ga pa nimaš ...

Tako je, samo vozi se.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Sma se narobe razumela:

Avto je zavarovan pri Triglavu
Na ZM so mi ocenili totalko - povzročiteljica je zavarovana pri ZM, zato sem tam uveljavljal
Na Triglavu sem koristil I kombinacijo + asistenco

Mi zavarovanje na Triglavu še velja glede na to da sem koristil kombinacijo I ker je moje vozilo totalka.

Če mi še velja, moram spet plačati asistenco in kombinacijo I glede na to da sem jo koristil ?

Nazadnje urejeno:

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.285
811
113
da nadaljujemo... imel nesrečo...nisem kriv... zvarovalnica pri kateri je krivec zavarovan mi je ponudila 1500E po oceni cenilca, drugače bo škoda obračunana po totalki.

jst sm šu na servis in škodee je za 2500E. Kaj storiti? Kaj pomeni da bo škoda drugače ocenjena po totalki?

lp