Popravilo ALU platišča

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.236
3
38
Živjo.

Danes se mi je dan super začel. S skalo na cesti, katero sem povozil. Spustila mi je guma, udaril pa sem tudi ALU platišče. Nekako takole (slika je simbolična). Udaril sem na notranji strani, tako da se načeloma ne vidi.
damaged-rim.jpg

Ali se to splača popravljat (avto iz garaže, original Hyundai platišča)? Koliko bi stalo? Ali kar na avto.net po rabljeno zadevo?

Lp, Tuši

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Če je na notranji strani tako zvito, potem ni take panike. Obično ravnanje platišč ...

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.236
3
38
Običajno ravnanje platišč....macola in malo jutranje jeze?
evil.gif

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.236
3
38
Evo, še slikce moje feltne, da ne bo samo simbolično. Za koliko denarja se kaj takega popravlja?

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.236
3
38
Kuret je rekel 20€ brez DDV (mi je odgovoril prek mejla včeraj zvečer, tko da vsaka čast), Jerman v Depali vasi pa 20€ končna cena. Se popravlja sedaj pri Jermanu.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Feltne so bile kot nove! .. No .. še lepše!
smile-1.gif
.. On mi jih je poflikal in zravnal, jaz pa estetsko polepšal.

Se pa spomnim, da mi je takrat moral dati dosti tistih uteži na platišča .. Šlo je pa za platišča Steffan EVO 8 , ki sem jih imel prav tako na VW Golf 2.

Sem pa tako avto kot platišča prej prodal, kot pa uspel preveriti med vožnjo.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Ravnal ti je felno, na koncu pa jo je še moral izdatno obtežit?
A ni nekdo prej za tega majstra rekel, da je svetovni prvak?
grin1.gif

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Svetovni prvak je Jerman, ampak ne v ravnanju felten, temveč v endurance motociklizmu.

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
Koliko pa stane popravilo če je samo popraskana po krakih (ker je štor ki je menjal gume s pajsarjem letel čez in to po vseh štirih)?

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Ja, konkretno jo/jih je moral še obtežiti.

Mogoče je to zato, ker niso bile le zvite, pač pa so imele luknje .. ko sem zapeljal v luknjo, sem tako zelo udaril v rob, da je gumo razparalo, feltno pa ob stiku ne le zvilo, pač pa je počila in sem lahko skozi dal roko
frown-1.gif

In to ne eno, pač pa dve. Tretjo je pa le konkretno zvilo. Sicer sem jih mislil takrat vreči stran, pa sem slišal zanj in ga preizkusil. Kar je potem naredil z njimi, je zame nepojmljivo.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Za dodatno obteževanje je ponavadi krivo to, da platišče najprej poravna, potem pa še postruži. V okolici Ptuja mi je en majster ravnal platišče in ga ni stružil, na videz je sicer bilo malo grdo narejeno, je pa bilo zato boljše za balansiranje. Ni pa bilo panike, ker se notranji rob platišča itak ne vidi.