Popraskan avto?

Aki1

Pripravnik
14. okt 2007
485
0
16
Ljubljana
Kupil pred kratkim rabljen, manjši avto v avtohiši Renault. Po vprašanju, če je avto bil karamboliran oz. kjerkoli barvan mi prodajalec zatrdi, da je barvan samo en del in si ga lahko ogledamo v delavnici. Ok, kupim avto in odpeljem k ličarju čisto zaradi sebe naj pogleda kakšno je stanje. Izkaže se, da je avto bil cel prebarvan in nekje tudi kitan. Kaj lahko v tem primeru storiš s prodajalcem oz. avtomobilom?

Lp

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Hmmm....razen tega da prodajalcu j.m.mislim da nic!
Ponavadi velja sistem videno-kupljeno
Imas pa mislim zakonski rok za pritozbe...pozanimaj se
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik mdragan pravi:

Nikoli ne velja sistem "videno-kupljeno"...

Imaš v kupoprodajni pogodbi napisano, da se je avtomobil prodajal kot nekoli karamboliran? Če ja, potem imaš vse možnosti za ugodno rešitev pritožbe, najboljše iz naslova stvarne napake. Če pa tega nimaš napisanega...potem pa zna bit težka...

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Uporabnik mdragan pravi:

Imaš v kupoprodajni pogodbi napisano, da se je avtomobil prodajal kot nekoli karamboliran? Če ja, potem imaš vse možnosti za ugodno rešitev pritožbe, najboljše iz naslova stvarne napake. Če pa tega nimaš napisanega...potem pa zna bit težka...

To pa prvic slisim,da v kupoprodajni ti napisejo,da je avto nekatamboliran.....
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik mdragan pravi:
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Uporabnik mdragan pravi:

To pa prvic slisim,da v kupoprodajni ti napisejo,da je avto nekatamboliran.....
confused-1.gif

Pa to ti je poleg prevoženih kilometrov osnovna sestavina kupoprodajne pogodbe. Razen seveda, če prodajalec iz kakršnega koli razloga tega ne želi napisat...
wink-1.gif

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Ne vem.
Vem samo da v avtohisi dobis zapisnik o prevzemu vozila z podatki itd....in pol v kupoprodajni pa pise da kupec kupi in prevzame vozilo v obstojecem stanju,ki sta ga neposrednobin sporazumno ugotovili in preizkusili obe pogodbeni stranki....in potem porocilo o ustreznosti in viziualnem pregledu vozila....pa nikjer ni omenjeno da ni karamboliran...gre za odkup Avtocommerca za q5 v vrednosti 35.000...tako da...ce pa renoult to napise svaka jim cast

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Tipsko sestavljene pogodbe imajo vsi trgovci, vsak pa lahko še doda kakšen člen v njo. Recimo, da ti trgovec na vsak način zatrjuje, da avtomobil ni bil nikoli karamboliran, tebi pa je ravno to dejstvo tisto, ki je nagnilo tehtnico na stran tega trgovca. Pri resnem trgovcu ne bo nobene težave, da ti to odločilno dejstvo tudi doda v kupoprodajno pogodbo. Tudi sam sem recimo zadnji avtomobil kupil s tem členom v pogodbi...

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
To pa je druga zgodba,ko ti zahtevas to v pogodbi,ni pa sestavni del pogodbe kot je bilo tukaj omenjeno.
Ne verjamem pa,da Avtocommerce ali Porsche niso resni trgovci oz prodajalci...

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Uh, tega ti pa ne zavidam.
Uveljavljaj stvarno napako, pazi na roke.
Zakaj hudiča nisi prej peljal avtomobila na pregled? Imaš oglas avtomobila shranjen? V njem sem prepričan, da piše da ni bil karamboliran.
evil.gif

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik mdragan pravi:
To pa je druga zgodba,ko ti zahtevas to v pogodbi,ni pa sestavni del pogodbe kot je bilo tukaj omenjeno.
Ne verjamem pa,da Avtocommerce ali Porsche niso resni trgovci oz prodajalci...

Dopuščam možnost, da je tole spodaj bolj izjema kot pravilo, ampak je pa tale primer bil kar odmeven nekaj let nazaj:

Mazda 6, I. del
Mazda 6, II. del

Gre pa za Porsche Verovškova...

Sicer pa če logično pomisliš...manj kot trgovec napiše podatkov v pogodbo, manj je stvari, kjer ga lahko držiš za jaj**. To pa ne pomeni avtomatično, da je nepošten. Poštenega pa lahko ločiš od nepoštenega pri odporu do vstavljanja takšnih, naknadno dopisanih členov.
wink-1.gif

Aki1

Pripravnik
14. okt 2007
485
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Zakaj hudiča nisi prej peljal avtomobila na pregled? Imaš oglas avtomobila shranjen? V njem sem prepričan, da piše da ni bil karamboliran.
evil.gif

Zdaj našel sliko oglasa vendar spodnjega dela nisem slikal, slikal samo tam kjer so slike in tisti osnovni podatki. Hrani avto.net te oglase, da bi lahko pogledal? Prodajalec je trdil, da je avto štrihan samo na zadnji haubi in, da lahko to preverimo vse ostalo je ok....

Aki1

Pripravnik
14. okt 2007
485
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
evil.gif

Zdaj našel sliko oglasa vendar spodnjega dela nisem slikal, slikal samo tam kjer so slike in tisti osnovni podatki. Hrani avto.net te oglase, da bi lahko pogledal? Prodajalec je trdil, da je avto štrihan samo na zadnji haubi in, da lahko to preverimo vse ostalo je ok....
P.S.-evo našel sliko še spodnjega dela kjer piše "vozilo je nepoškodovano, vozilo ni bilo karambolirano". Kaj lahko storim s tem?

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik Aki1 pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
evil.gif

P.S.-evo našel sliko še spodnjega dela kjer piše "vozilo je nepoškodovano, vozilo ni bilo karambolirano". Kaj lahko storim s tem?

Kaj veliko ne - težava oglasov je v tem, da lahko vedno nekdo reče, da se je zmotil pri klikanju in potem ni preletel oglasa. Če ni napisano na pogodbi, potem kaj veliko na žalost ne moreš.

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
ne vem kako gre pri igri besed, vendar saj pri nakupu vozila res ni bil karamboliran, ni pa rekel, da nikoli ni bil karamboliran. Sploh pa če je cel barvan ne pomeni še nič, lahko je tip bolj delikaten in gre barvat vse praske iz parkirišč, kar ni nič slabega.
cool-1.gif

corsol

Guru
11. mar 2010
3.082
1.036
113
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Tipsko sestavljene pogodbe imajo vsi trgovci, vsak pa lahko še doda kakšen člen v njo. Recimo, da ti trgovec na vsak način zatrjuje, da avtomobil ni bil nikoli karamboliran, tebi pa je ravno to dejstvo tisto, ki je nagnilo tehtnico na stran tega trgovca. Pri resnem trgovcu ne bo nobene težave, da ti to odločilno dejstvo tudi doda v kupoprodajno pogodbo. Tudi sam sem recimo zadnji avtomobil kupil s tem členom v pogodbi...

Predlog:
Glede na to, da je na forumu kar nekaj stučkotov z različnih strok bi bilo morda dobro, če bi skupaj sestavili eno tipsko "ALTER" kupoprodajno, ki bi vključevala člene s katerm bi bil kupec malo bolj zavarovan ....

EkoKaprica

Pripravnik
4. mar 2014
388
22
18
www.ogrevanje-hlajenje.net
Mislim, da je razlika ali je bi karamboliran ali pa samo barvan. Imamo pri hiši, ki ni bil dejansko nikoli v kakšni prometni nesrečni, ima pa šofer blazne težave s parkiranjem, izogibanju ograjam itd. Tako, da je gor verjetno že 3. odbijač, pa še ta je bil ene 2x batvan. Prav tako kakšen drug del avta. Ampak predvsem zaradi kakšnih prask itd.
Sem pa včasih imela punta (1.lastnica) in, ko sem ga prodajala, mi je nekdo, ki je imel napravo za merjenje debeline barve, na vsak način zatrjeval, da je bil barvan. Jaz ga nisem nikoli dala brvati ...

Smo pa že imeli avto, pripeljan direkt iz salona, za katerega se je ob kasnejši nesreči izkazalo, da je že bil barvan in očitno tudi poškodovan. Mogoče je padel s šleparja ali pa ga je toča dobila ...