Popolna zatemnitev prostora

Vrsho

Pripravnik
28. jan 2008
633
4
16
41
Šentvid pri Ljubljani
Obišči stran
V sobi imam na oknu samo žaluzije, ki pa seveda ne zatemnijo sobe tako kot recimo rolete. Sedaj bi nekako rad sobo oz okno ponoči popolnoma zatemnil.

Razmišljal sem, da bi z notranje strani čez okno nekako napel kakšno blago al pa kaj podobnega. Ima kdo kakšen predlog in pa da je praktično ter ne drago (roleta ne pride v poštev).

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
To bi pa tudi mene zanimalo, ker imam sama isti problem, montaža rolete je pa nemogoča, ker bi to rabila za drsna balkonska vrata,...ena opcija je, da daš težke temne zavese, ki jih zvečer zagrneš,...samo meni to ni estetsko, tako da upam, da bo kdo kak bolj uporaben nasvet napisal
grin1.gif

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Pa glih težke zavese so mi prišle na misel
grin1.gif

Saj ni treba, da so temne. Dobijo se take, da so z zunanje strani črne, z notranje pa bolj vedrih barv, samo to je problem poleti, ker se segrejejo ko sto mater. Za poletje se dobijo zavese s srebrno prevleko, ki odbija toploto.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Imaš opcijo notranjih rolojev (vsaj včasih so bili masovno po boknih) - podobno kot komarnik - potegneš dol pa je tema (vsaj ponoči
evil.gif
) - navsak način pošteno pomaga zasenčiti močnejšo svetlobo ki pada v prostor (kar mislim da ti je želja).

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
Ja notranji rolo dobro zatemni. Imam ga iz ikee, kupiš večjega nato ga pa skrajšaš natanko na tvojo širino okna.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.808
560
113
42
povsod malo
Težke zavese čisto črne zavese so res najbolj učinovite vidim pri moji na švedskem ko ima po 16-18 ur dan in da zavese dol in je čisto temno.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik ginekolog pravi:
Ja notranji rolo dobro zatemni. Imam ga iz ikee, kupiš večjega nato ga pa skrajšaš natanko na tvojo širino okna.

kolk si dal za tole? ker imam s tem slabe izkušnje(beri spodaj) mi nekak sploh ni potegenlo, da bi lahk kej tazga nabavil

to smo mi v bloki imel že original gor in so se čisto vsi pokvarli, tko da smo namontiral od znotraj žaluzije. kar pa za gledanje filmov podnevi res ni dovolj in sem se tut jst lotil projekta, da prostor čim bolj zatemnim.
v bauhausu sem kupil karniso (kovinska palica cca 6€), črno blago sem dobil pod emporiumm (12€), trak za zavese 1€ in obročki za zavese 2€ (morda sem kako ceno falil, sam v grobem je to to) sem pa gledal da sem prišel najbolj pocen skos kar se le da.

robbus

Pripravnik
17. feb 2010
224
0
16
Tudi sam se ukvarjam s tem problemom, je že kdo našel kakšno pametno rešitev? Sam sem podnajemnik in ne morem inštalirat zunanjih rolet, saj se naložba ne splača, ker gre za tuje stanovanje, zato rabim nekaj cenejšega, da zatemni prostor.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Edina možnost je kakšne težke(goste) zavese črne, rjave, temno modre, rdeče..... pa dvojno karniso, čez dan imaš normalne zavese, temne zavese pa spete na strani, ki jih zvečer razgrneš čez navadne (bele). Tudi æe sonce sveti v hišo je v sobi temno in hladno.

Druge cenejše variante ne poznam
smile-1.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Vprašanje je, koliko oken želiš zatemniti.
V eni od predavalnic, kjer sem enkrat nekaj predaval, so zatemnitev rešili na zelo zanimiv način:
na okvirje oken so z pomočjo nekakšnih magnetov (na okenskih krilih pa je bil nalepljen kovinski trak) pritrdili okvirje z vstavljenim črnim debelejšim papirjem. Te tako narejene panele so potem postavili med omaro in steno...

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
zavese so naj bolj idealne ,saj sigurno podnevi ne rabiš zatemnitve
smile-1.gif

ali pa okna zazidaj pa boš imel večen mir ( malo heca )
hysterical-1.gif

pozdrav.gif