Popoldanski s.p. in malica

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
moja računovodkinja je rekla da ne ker ti to pripada iz delvonega razmerja. edino dnevnice si lahko obračunavaš. če bi bil pa zaposlen v svojem s.p. bi si pa lahko obračunal malico

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Zakonodaja več ne loči med t.i. "popoldanskim" in rednim s.p. Razlika je samo v prijavi v obvezno zavarovanje. Kot "popoldanskemu" ti pripadajo iste pravice, kot rednemu s.p. Tudi malica.

Malo preberi tole:

stroški s.p.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.497
7.011
113
Super, ker meni je tudi računovodkinja rekla, da lahko. NIsem pa vedela, da moram delati najmanj 4h, kar ni problem, ker če že, delam več kot toliko. Me pa zanima, a jo to pripnem na delovni nalog ali kam? in koliko, celih 6,12€ najbrž ne...

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Ja, pogoj je vsaj 4 ure dela.

Naredi si neko preglednico, datum, čas, delovni nalog (če jih imaš) ipd. in daj mesečno računovodkinji.

A malico ti delodajalec plačuje preko plače ali imaš organizirano na firmi? Če imaš organizirano na firmi in nimaš na plačilni, bi jaz vzel kar 6,12 €.

Nazadnje urejeno:

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.497
7.011
113
Delodajalec plačuje malico. Računovodstvo delam drugače sama, nisem pa si nikoli obračunavala malice. Imam pa računovodkinjo uradno, ki mi odda tudi bilanco pod njenim imenom. Prvo leto sem tudi to sama oddala, potem sem pa takoj inšpekcijo fasala. Mi je pa lansko leto takrat namignila, da bi si lahko plačevala tudi malico. Torej tudi potne naloge si sama išem in vse. Zdaj me samo zanima, kako uredim to z malico - najraje bi mi bilo kar na potni nalog dodati, bom pa izumila tudi kaki drug nalog, če je potrebno. Sem pa nekje zasledila, da si lahko obračunam 0,76€ za vsako uro nad 8h. Ne bi zdaj, da mi težijo zaradi 3 evrov, ampak odštela si jih pa 6,12€, če si jih lahko.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Tudi "popoldanski s.p." si lahko obračuna povračilo stroškov za prehrano. Jabe, predlagam, da prehrane ne vežeš na potne naloge ampak, da je podlaga za knjiženje temeljnica.

Kot je že omenjeno, povračilo stroškov prehrane pripada v kolikor s.p. dela več kot 4 ure. Povračilo lahko znese do 6,12€ Vsekakor predlagam, da si popoldanec ne obračuna prehrane za vse dni v mesecu, nekaj dni pa si vseeno lahko. Število obračunanih dni predlagam, da prilagodite prometu, oziroma realnemu obsegu dela, ki ga mesečno opravite. Predlagam, da se dnevi, ko delate kot popoldanci več kot 4 ure dnevno ne križajo z raznoraznimi delovnimi turnusi dela na rednem šihtu, bolniškimi ipd.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Če si lahko sposodim temo..

Moraš biti za malico zaposlen? Ker jaz sem poslovodja v d.o.o.-ju, delam pa preko študentskega, pa potne naloge dobivam..kaj pa malica?

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.497
7.011
113
Prijam, hvala. Malico si mislim obračunati samo tolikokrat, kolikor bom imela na potnem nalogu, da sem šla delat. Tam tudi piše, koliko časa sem delala.

Se pravi temeljnica kot ena razpredelnica, kjer dam notri datume, kdaj sem delala, namen malica in znesek 6,12€? Pač še en seznam? Glede na to, da imam vse redno poknjiženo, lahko samo na koncu leta obračunam malico za celo leto, da ne vtikam novih vrstic vsak mesec? precej zoprno...

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Če si lahko sposodim temo..

Moraš biti za malico zaposlen? Ker jaz sem poslovodja v d.o.o.-ju, delam pa preko študentskega, pa potne naloge dobivam..kaj pa malica?

Kako to misliš - potne naloge dobivam?

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Ja pač pišem si jih in mi podjetje na koncu meseca nakaže na TRR kilometrino. Normalno kot za zaposlenega pač..

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Temeljnica je lahko ena zbirna knjižba (jaz prakticiram sicer mesečno), kot priloga temeljnice pa je seznam malic po dnevih ipd.
Ne sme pa biti problem, če se to naredi na koncu obračunskega obdobja (recimo leta).

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Ja pač pišem si jih in mi podjetje na koncu meseca nakaže na TRR kilometrino. Normalno kot za zaposlenega pač..

Hmmm... tole mi ne diši preveč. Da ne bo problem z davčno (drugi prejemek in obrutenje). Študentu, vsaj po mojem poznavanju, bi morali potni stroški na delo vključeni v obračun napotnice. Mogoče pa se motim?

Zakonodaja, če dobro vem, priznava potne stroške na delo samo redno zaposlenim.

ZDoh-2 44.člen

Nazadnje urejeno:

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Povsem legalna zadeva, brez skrbi.
smile-1.gif
Prevoza na delo si ne izplačujem, samo potne naloge.