Popoldanska obrt - spletna trgovina

mafi

Zelenc'
15. apr 2010
15
0
1
Pozdravljeni,

vem da se je o obrti ze veliko govorilo, ampak bi vseeno potreboval nekaj informacij... rad bi odpr popoldansko obrt, spletno prodajo itd... Zanima me ali mi lahko kdo v grobem razlozi sledeca:

-kako registrirati obrt?Kaj potrebujem?kaksni so stroski?Kako je obdavcen zasluzek?Kje in kako je zadevo najbolje reklamirati? Kdo izdela najbolšo spletno stran za prodajo?!?mogoce sem se kaj pozabil in bom kasneje dodal....

Najlepša vam hvala!!

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Poišči v googlu Data d.o.o. Izvedel boš vse, kar rabiš, se prijavil na seminarje.... Tudi jaz se pripravljam na samostojno pot z njihovo pomočjo.

iGE

Pripravnik
1. okt 2007
239
0
16
popoldanski s.p. , če si redno zaposlen v drugem podjetju;
stroški odprtja: 0€
mesečni stroški: cca 25€ prispevki, vodenje tr.računa cca 20€ (Banka Koper ima prvo leto brezplačno) in stroški računovodstva (odvisno od tvojega poslovanja)

dohodninska lestvica http://www.durs.gov.si/si/davk...e_za_leto_2010/
pri kateri se tvoj dohodek šteje v osnovo

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik iGE pravi:
mesečni stroški: cca 25€ prispevki,
Tule bi dodal majhen popravek. Prispevki znesejo približno 34-35€. To govorim iz prve roke.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.261
7.048
113
Najcenejša banka je delavska, za nekoga ne preveč zahtevnega, kar popoldanski s.p. je, je čisto dovolj.

iGE

Pripravnik
1. okt 2007
239
0
16
skb:
25 € odprtje računa
5,5 vodenje /mesečno
12 € sklenitev e-poslovanja
5 e-poslovanje /mesečno

banka koper ima za nove s.p. in d.o.o. eno leto brezplačno vodenje računa in e-poslovanja.

halo007

Pripravnik
15. avg 2007
176
0
16
Registriras na VEM tocki - brezplacno.

Stroski so potem predvsem:
- prispevki (33 eur)
- bančni račun (kakih 10-20 eur mesečno - banka koper ima npr prvo leto brezplačno)
- računovodja (od 50 do 100)

Ostalo so stroški nabave, pisarne, materiala itd..

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.261
7.048
113
Računovodje so lahko kar drage, kajti pri spletni trgovini ciljamo na masovno prodajo, zaradi nizkih marž, kar pomeni da bo ziher vsaj 100 računov, če ne še več...

Skoraj bi bilo bolje razmisliti v smeri lastnega računovodenja, predlagam program www.e-racuni.com, pa si lahko vse sam vodi, z nekaj osnovnega znanja seveda.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Računovodje so lahko kar drage, kajti pri spletni trgovini ciljamo na masovno prodajo, zaradi nizkih marž, kar pomeni da bo ziher vsaj 100 računov, če ne še več...

Skoraj bi bilo bolje razmisliti v smeri lastnega računovodenja, predlagam program www.e-racuni.com, pa si lahko vse sam vodi, z nekaj osnovnega znanja seveda.

Ali pa se dogovori z računovodskim servisom, ki je dovolj sodoben (napreden), da mu ni potrebno pretipkavati vsega. Kar je verjetno precej pametnejše. A 50-100€ za tako količino računov, kot je navedena je vseeno premalo.

Posplošene info o pričakovanih stroških lahko novopečenemu podjetniku le škodijo... najbolje je, da mu nekdo pripravi palčno oceno stroškov poslovanja.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Sam uporabljam e-racune in sem zadovoljen. Zelo!
Sedaj načeloma naredim vse sam kar se računovodstva tiče, ampak bi pa nekaj dal narediti "ven". Moja želja je, da jst še vedno izdajam račune in tudi prejete bom sam vnesel. Zapiral plačila, plačeval, izdelal ddv, potne naloge.
Računovodski servis bi v bistvu moral samo preleteti kontiranje (99% bo pravilno), in mogoče na koncu narediti bilanco (je tako ali tako že sestavljena v programu), in pa kakšen nasvet oziroma napako.

Za takšno zadevo pa nisem pripravljen plačevati 100+€. Ima kdo tako dogovorjeno pri kom in da je normalen, kar se cen tiče?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.261
7.048
113
Vsaka "vaška" računovodkinja ti bo to znala narediti, še vesela bo, če boš imel ta program. Pa tudi pretirano zahtevno opravilo ni, da bi kaj zajebala.

Tako da..kak oglasnik v roke..pa glej...najceneje so tam pri 30€ in gor.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.261
7.048
113
Odvisno od prometa. Če ima človek le par faktur mesečno, pa še to le izhodnih, kaj mu pa bo. Vrže v program not račun od dabavitelja, račun ki ga izda, potem pa program sam vse naredi, to pa res ni tako zahtevno, da bi se kaj zajebalo. Plače si ne rabi obračunati, potnih stroškov tudi verjetno ne...

Res je, da se 50 do 100 eur ne sliši ravno tako velike, a za nekoga je lahko deal breaking. Vseeno je lepše, da se naredi konec meseca 100 eur profita, kot pa nič, ali celo 100 eur minusa.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Mislim bolj na računovodske servise, kjer vse dela ena sama oseba.

Drugače pa, če dela kdo za 100€ na mesec, je bolje da gre sedet s kapo v naročju pred Lidla, bo več zaslužil.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.261
7.048
113
To vsak reče ja, ampak danes se zelo težko najde prodaja preko spleta, ki bo takoj, s prve, nanesla par 100 eur dobička. Že sam razvoj branda bo trajal nekaj časa, google se mora navaditi, itd... mora biti res dobra roba.