Popačenje slike

kinte

Zelenc'
25. dec 2007
29
0
1
Z easy cap in nero video 2015 presnemavam vhs kasete v digitalno obliko. Na nekaterih kasetah mi sliko zateguje kot je na sliki,

vendar ne vedno ampak samo občasno. Je to napaka na video kaseti, ali mi računalnik popači sliko. Poskusil sem tudi z vlc playerjem vendar je popacenje se bolj vidno. Na racunalniku so samo vin7 , Nero 2015, nekaj posodobitev in divx kodek. Računalnik ko snema ni v uporabi.

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Meni to deluje kot napačen field order v prepletenem (interlaced) načinu slike ... če je napaka opazna pri dinamičnih kadrih, pri statičnih pa ne, bi znalo biti to-to.

Preveri, če ima program za zajem možnost nastavitev "upper field first" in "lower field first", pa poskusi enkrat z eno, enkrat z drugo opcijo.

kinte

Zelenc'
25. dec 2007
29
0
1
iz zvocnikov na racunalniku prihaja normalen zvok.
Bom poskusil najti upper field first" in "lower field first , pa bom preizkusil.
Hvala

kinte

Zelenc'
25. dec 2007
29
0
1
VHS dela potiho. So se pa težave odpravile kar same. V nerotu sem iskal nastavitve field first" in "lower field first , vendar jih nisem našel. Kot kaže je bila kriva vhs kaseta ker na drugih kasetah nisem imel nobenih težav več.