pop-up šotor?

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Je to za kaj?

Ker bi načeloma rabil šotor za 1-2 osebi (načeloma za eno, ampak sem večje rasti in mi pride tudi šotor za 2 prav
grin1.gif
), pa nobenega ne poznam, ki bi mi posodil zadevo (le en za 4-6 ljudi bi bil na voljo, a se mi ga za tiste 3 dni, kar ga rabim, ne postavlja). Pa tudi nikjer ne najdem, da bi se dalo sposoditi šotor.

Torej, za 3 dnevno kampiranje so te pop-up zadosti kul? Na netu vidim, da je malce večja muka jih pospravit, samo me to ne skrbi.

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Jaz imam tak sotor. Use lepo in prav. Super zadevica. Mogoce malo velik ko je zlozen. Moti pa me se ena stvar. Visina postavljenega sotora je precej nizka v kolikor vstavis not napihljivo blazino. Ce spis na armicu in v spalki pol je visina zadostna.

Aja pa tudi pospravi se jih lepo na izi in hitro. Sam je treba prej navodila pogledat/prebrat.
LP

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
serđo, maš jih v Iglu sportu v BTC-ju. Sem jih ravno včeraj gledal. Za 2 osebi je 50ojrov, z varjenimi šivi (ta je še celo razstavljen, tako da si ga lahko ogledaš). Drgo leto ga defenitivno kupim, če grem spet na kakšen road trip, se vsekakor splača!

Nazadnje urejeno:

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
sem ga vzel v skofji loki pri sun&fun, pa so imeli takega za 50eur, ki mi ni sedu (prakticno enak kot v iglu sport), ter drugacne. Ker je bil zadnji le še razstavni model, sem dobil še nekaj malo skonto in je prišel na koncu 75 eur, edino pospraviti ga nisva znala s prodajalcem :D

torcida_st

Pripravnik
6. okt 2007
509
0
16
Kakšna je pa kvaliteta Quechua šotorov?
A so vsi ti šotori narejni po istem patentu?

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
Kvaliteta je za silo dobra. Za v avto in kampiranje malo tu-malo tam je OK. Za kake resnejše pogoje pa ravno ni, ker ni stabilen, pa tudi glede na vodni stolpec kaže na to, da nekega silnega dežja ne drži. Da ne govorim o kondenzu, ki se nima kam odvajat.
Ampak js ga imam in svojemu namenu služi dobro.

LP, MM.

zverca

Fizikalc
26. avg 2007
1.280
0
36
42
stražišče
jst moram tud nove kline kupit sam se ne spoznam najbolj na to keri so dobri in keri ne

za nasvet bi prosila (moj sotor ni pop-up)

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
pomeni da zgledajo kot da so zalepljeni skupaj. Jaz sem za spremembo pri high peak šotoru dobil močne kline zraven, tiste v obliki L. Za napenjat na stran tiste vrvice pa tiste običajne zobotrebce. Neki dobri klini so dragi, dobra alternativa so ogromni žeblji, ki jih v npr. merkuru prodajajo na kile

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
Citat:
Uporabnik zverca pravi:
jst moram tud nove kline kupit sam se ne spoznam najbolj na to keri so dobri in keri ne

za nasvet bi prosila (moj sotor ni pop-up)

Klini naj bodo močni in železni; aluminij odpade. Ko ga primeš v roko, boš tako ali tako dobila občutek, kateri bi se zlomil takoj, ko naleti na kamen, kateri pa bo zdržal.
Praviloma so tisti tatežki močnejši od lahkih.
Najboljši so tisti, ki so V oblike, se pravi, da so po dolžini prepognjeni. Ti so mnogo močnejši od "palčk".

Jaz vzamem dobre kline kljub teži tudi, kadar moram šparat s kilogrami (kolo, peš ipd.), ker ob prvem nalivu ali neurju odtehtajo vsak gram posebej.

Sicer pa je vseeno za kak šotor se gre, klin mora biti močan in pika.

Pomembno pa je tudi, da ga zabiješ v zemljo pod kotom 45 stopinj stran od šotora in ne navpično navzdol. Tako drži močneje.

LP, M.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Meni so tile samopostavljivi šotori dobra finta! Si bom drugo leto tudi sama enega omislila...vendar ne takega majhnega.
Tako stiščan in NIZEK šotor je dejansko samo za prespati za eno osebo... če želiš kaj več od šotora raje poglej malo večje variante.

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.054
70
48
Citat:
Uporabnik Matjaz1974 pravi:
Kvaliteta je za silo dobra. Za v avto in kampiranje malo tu-malo tam je OK. Za kake resnejše pogoje pa ravno ni, ker ni stabilen, pa tudi glede na vodni stolpec kaže na to, da nekega silnega dežja ne drži. Da ne govorim o kondenzu, ki se nima kam odvajat.
Ampak js ga imam in svojemu namenu služi dobro.

LP, MM.

Saj imaš zraven še 4 napenjalne vrvice in sem prepričan da je stabilen kot vsak drug iglu. Letos sva s punco 3 tedne uporabljala Quechua 2sec XL III (za 3 osebe) po Španiji in Portugalski. Na zahodu so surferski kampi, kar pomeni, da je zelo vetrovno in ga nisem niti enkrat privezal na napenjalce pa ni bilo nobenega problema. Enkrat je bila tudi nevihta cca. 15 minut močnega naliva in je vse opravil z odliko. Imel sem s sabo še en "resnejši" šotor pa ga nisem niti enkrat postavil.
Glede kondenza pa ne vem kje je problem, ker ima isto narejeno kot klasičen iglu.
Za kampiranje z avtom 100% priporočam. Postaviš ga s pribijanjem klinov vred okoli 3 minute, pospraviš pa tudi v podobnem času. Problem, je samo za bicikle/motorje/peš, ker je zložen prevelik.

Glede klinov imam pa take izkušnje. Vsi orginal klini najsi bodo navadni ali uni prepognjeni so vredni piškavega oreha, ko je enkrat podlaga konkretno trda. Jest sem si letos v ta namen nabavil ene 20kom 150 žebljev. Ni bilo podlage v katero se ni dalo zabiti
wink-1.gif

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
Letos sem na dopustu videl ogromno teh pop-up šotorov... V takem šotoru lahko samo spiš... Se pravi, če zvečer prideš, zjutraj greš in ne zgubljaš časa, je to to... Večinoma so bili kot sekundarni šotori, da so otroci spali stran od staršev... Kaj več kot sebe žal ne spraviš v tak šotor...

Domen

Pripravnik
24. jul 2007
207
0
16
jaz sem prejsnji teden nabavil ravno Quechua sotor 2secodnsXL3 za tri osebe -- a v njem bova dva zelo na komot !
Za cez dan sem pa vzel se BaseSeconds kamor das mizico in stole pa prostora je se za blazino..... zelo vredu zadeva, ker se dejansko postavi zelo hitro in tudi hitro pospravi - priporocam!

Sem pa kupil v Decathlonu v Udinah

aja se link http://seconds.quechua.com/index.php5?lg=EN#/produit/10/

Nazadnje urejeno:

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Tudi sam sem ga kupil pred kratkim, sprobal pa ta konec tedna. Placa ima za 2 dovolj, notri pa gre turbo 140x200 v vseh pozicijah
smile-1.gif

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Domen pravi:
jaz sem prejsnji teden nabavil ravno Quechua sotor 2secodnsXL3 za tri osebe -- a v njem bova dva zelo na komot !
Za cez dan sem pa vzel se BaseSeconds kamor das mizico in stole pa prostora je se za blazino..... zelo vredu zadeva, ker se dejansko postavi zelo hitro in tudi hitro pospravi - priporocam!

Sem pa kupil v Decathlonu v Udinah

aja se link http://seconds.quechua.com/index.php5?lg=EN#/produit/10/

No, tole je pa že malo bolj ornk zadeva!
Obstaja še za 4 ljudi?? Na tem linku vidim da ne...