Pooblastilo za voznjo tujega avta v tujini

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Ne vem ce je ze bilo, a bom kar vprasal.

Vem da se je to vcasih uredilo na AMZS, kjer je lastnik vozila podpisal pooblastilo za to in to osebo, da lahko uporablja njegovo vozilo. Jaz bi namrec mogoce potreboval fotrov avto (je malo vecji od mojega) za prevoz vecje kolicine prtljage v tujino in me zanima, ce potrebujem posebno pooblastilo in ce tako pooblastilo kaj stane oziroma koliko?

Hvala in LP

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.996
10.748
113
kod Džej-Zija
Če imata z očetom isti priimek in prebivališče, potem načeloma tega pooblastila ne potrebuješ. Običajno se je pooblastilo uporabljalo za primere, ko zgornja dva pogoja nista bila izpolnjena (torej isti priimek in prebivališče).

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Meni niso nikoli težili, pa imam že več let svoj avto pisan na mamo. Je pa res kot pravi mosseero - ima isti priimek in naslov.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Ja res imava isti naslov. A nebi rad kakega negativnega presenecenja na HR/BiH meji, kjer seveda obvezno zahtevajo zeleno karto itd.

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.053
69
48
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
Ja res imava isti naslov. A nebi rad kakega negativnega presenecenja na HR/BiH meji, kjer seveda obvezno zahtevajo zeleno karto itd.

Ravno na HR/BIH meji so nam težili, ker je imel kolega od sestre avto. Jest bi šel zrihtat na AMZS pa maš mirne živce.