Ponjava za vozilo

Vrsho

Pripravnik
28. jan 2008
633
4
16
41
Šentvid pri Ljubljani
Obišči stran
Ker imam avto parkiran na prostem in sem počasi sit mačkov, ki plezajo po avtu, bi si omislil ponjavo. Seveda bo prišla prav tudi pozimi, da ne bodo stekla zamrznila.

Uporablja kdo to? Rabil bi kakšno tako, ki je razmeroma preprosta za nameščanje in tudi odstranjevanje. Razmišljal sem o tisti, ki pokrije samo šipe in streho a pokrov motorja ostane še vedno nezaščiten pred mačjimi kremplji.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Boljša polovica je vzela neko ponjavo v Leclercu, cena je bila okrog 70 €.
Prekrije sicer cel avto, je pa dokaj zamudna in nerodna za dnevno prekrivanje.
Pa pol prtljažnika ti zasede, ker je nikoli ne moreš več tako zložiti kot je bila ob nakupu.
jezen.gif

Ima pa tak avto kot ti in je prevleka ravno lepo nategnjena čez cel avto.

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik Vrsho pravi:
Ker imam avto parkiran na prostem in sem počasi sit mačkov, ki plezajo po avtu, bi si omislil ponjavo. Seveda bo prišla prav tudi pozimi, da ne bodo stekla zamrznila.

Uporablja kdo to? Rabil bi kakšno tako, ki je razmeroma preprosta za nameščanje in tudi odstranjevanje. Razmišljal sem o tisti, ki pokrije samo šipe in streho a pokrov motorja ostane še vedno nezaščiten pred mačjimi kremplji.

http://www.propip.si/ponjave/ponjave.htm#

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
15 EUR. A je ne priporočam, ker se pod temi ponjavami, če niso iz bombaža, ampak iz plastičnh neprodušnih materialov, začne nabirati kondenz in ti uničuje lak. Celo v navodilih v paketu piše, da ne priporočajo pokritega avta za več kot 3 dni.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
15 EUR. A je ne priporočam, ker se pod temi ponjavami, če niso iz bombaža, ampak iz plastičnh neprodušnih materialov, začne nabirati kondenz in ti uničuje lak. Celo v navodilih v paketu piše, da ne priporočajo pokritega avta za več kot 3 dni.
Iz kakšnih materialov pa potem izdelujejo kvalitetne ponjave? bombaž premoči a ne?

Vrsho

Pripravnik
28. jan 2008
633
4
16
41
Šentvid pri Ljubljani
Obišči stran
Te, ki jih prodajajo v Propip so iz Tyveka. Če se kdo spomni ptičje gripe, so bili tisti kombinezoni iz enakega materiala.

Razmišljam, da bi šel iskat tisto v Leclerca, ki pokrije samo šipo in streho. Itak bo avto pokrit samo čez noč.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Tisti, ki imate ponjave...

Kaj pa antena?

Jo vsakič šraufate dol, pokrijete čez ali imate izrezano luknjo?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.522
10.741
113
a vam kaj popraskajo avto? veter pa to, pako recimo gor vlečete.. jaz sem imel eno pregrinjalo, pa imam zdaj veselico...bo polir party, za znoret.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Mislim, da boš s ponjavo mačke preusmeril na podvozje, kar je še slabše. Edino da jih žive odreš ali postrelaš, drugo ne zaleže nič.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.522
10.741
113
maæke isto skačejo po ponjavi, s tem ne rešiš nič, razen da jih pobiješ, al pa fizično ločiš od avta