ponarejanje SMSov na Sony Ericssonu 810i

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Nekaj me zanima.... ali se da editirati oziroma popravljati SMS-e (na bilokakšen način, tudi preko računalnika) na starejših mobilnih aparatih, predvsem me zanima za SonyEricsson 810i?

SMS tako izgleda kot originalen, kot da je bil poslan s strani pošiljatelja - čeprav ni bil.

Sprašujem zato, ker se družinski član brani obtožb, da naj bi poslal nevem kakšne SMS-e, ki jih pa ni. Grozijo celo s civilno tožbo, policija pa naj bi ta sms prebrala po prijavi.

bansh28

Fizikalc
24. sep 2009
2.390
2
36
ORGINAL tm
Mulotu eno klafuto pa telefon stran vzet pa bo !
Pa naj ga kr malo policaji prestrašijio ..............
evil.gif

bansh28

Fizikalc
24. sep 2009
2.390
2
36
ORGINAL tm
no torej:

policija posreduje podatke na operaterja in dobi točni podatek ali je bil sms poslan ali ne in tudi vsebino če je treba !
telefonov sploh ne rabijo gledat oz. brat sms-e !

počakaj kaj bo policija povedala .... potem pa mulotu glavo odšravfaj !

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Policija lahko dobi (pa tudi lastnik mobilne številke) seznam poslanih in prejetih SMSov. Če operater tega SMSja nima evdentiranega potem ga ni bilo.

Odgovora na prvotno vprašanje pa je DA, lahko se ponaredi SMSje odvisi sicer od telefona oz. najbolj priročen medij je kar sama SIMka, ki jo lahko daš v bilokateri čitalec in s pravim SW delaš kar želiš.

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Čakaj malo, kolikor je znano, naj bi se hranili podatki kdo in komu je poslal sporočilo. Vsebina pa naj ne bi bila hranjena.
Če je sodno zahtevano, se verjetno lahko tudi to zagotovi, vendar pri nekontroloranih komunikacijah je dovoljen samo podatek kdo in komu, ne pa tudi vsebina.

Ali sem kaj spregledal in sem že za časom ?

LP

bansh28

Fizikalc
24. sep 2009
2.390
2
36
ORGINAL tm
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:
Čakaj malo, kolikor je znano, naj bi se hranili podatki kdo in komu je poslal sporočilo. Vsebina pa naj ne bi bila hranjena.
Če je sodno zahtevano, se verjetno lahko tudi to zagotovi, vendar pri nekontroloranih komunikacijah je dovoljen samo podatek kdo in komu, ne pa tudi vsebina.

Ali sem kaj spregledal in sem že za časom ?

LP

da se še marsikaj več kot samo to ..............
telephone7.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.665
6.424
113
Sony Ericsson je telefon prejemnika ali pošiljatelja?

SMS-e lahko pošiljaš tudi z raznimi programi in preko spletnih strani, ni nujno da je bilo poslano s telefona.

Semantique

Pripravnik
17. mar 2008
783
0
16
Nisem povsem prepričan, da je možno dostopati tudi do vsebine sporočil. Oziroma kar dvomim, da se da.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Če veš, da ni res, se jih vi lotite nazaj s civilno tožbo zaradi klevet... Bodo 2x premislili preden bodo šli tožit...
bonk.gif

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Na vsak GSM lahko naložiš programček, ju povežeš in vrneš lastniku GSM, še predno se vrne z WC. Potem lahko pa na svojem GSM pošiljaš sporočila in bo prejemniku napisalo, da ga je poslal tisti drug (originalen) GSM. Pa to lahko delaš tudi, ko je on v LJ ti pa v KP
wink-1.gif

Aja, tudi vsebina se da pridobiti, ja ..

Nazadnje urejeno:

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
M namiznik s kateri posiljas prek PCja SMSe, izkazuje se pa isto kot ce ti je ta SMS nekdo poslal iz GSMja?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik Sokol pravi:
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
M namiznik s kateri posiljas prek PCja SMSe, izkazuje se pa isto kot ce ti je ta SMS nekdo poslal iz GSMja?
Ja samo ne iz katerekoli številke ampak samo s tvoje.

Ja sej, vzamem tvoj gsm pa se registriram glih tolk da potrdim sms k ga dobis pri registraciji pa je? 10sekund

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Če ga ima prejemnik ga ima tudi pošiljatelj...malo pogledat če se skladajo ure pošiljanja in prejemanja oziroma ,če je vsebina popolnoma ista.

Sicer pa nimam pojma o tem.