Ponaredki BG

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Torej razmišljam o nakupu enega battery gripa. Pa me zanima kakšne imate iskušnje kaj z ponaredki, ki jih je malo morje in za pol cene originala. Potreboval bi za eos 40d torej bg-e2/n. Ima kdo kak pameten nasvet al je bolje več odšetet in kupit pametno.

Gledam pa tudi tukaj, prva dva.
http://foto-klik.si/index.php?...=71&lang=sl

lp

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.488
119
63
Jest bi zihr original kupu. Ze zato k pri neoriginalih ponavadi ne dobis adapterja za AA baterije, kar zna priti vcasih prav.

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Jest mam Ansmannovga...fenomenalen..res da nima prostora za baterije (ne za original in ne AA) ampak je cel grip baterija), zdrži mi 2500+ posnetkov, poln je v 15 minutah, polniš praktično z vsakim polnilcem, ki ti pride pod roke (od 9,5-24V)

Uglavnem res sem zadovoljen.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Mel na prejsnem foticu neorginalnega (in ja, dobil sem tudi za AA baterije) in tudi na sedanjem ga imam. Dela pa.. hm.. normalno
grin1.gif

krava

Majstr
5. sep 2007
3.665
340
83
www.kacnje.eu
Zadeva se od proizvajalca do proizvajalca razlikuje. Nekateri so identični originalnim, nekateri so malo slabši, drugi pa sranje. Preberi za posamezen model pri kakšnih recenzijah.

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Ma ja to me glih zanima kateri model, rad bi da je kar se da podoben originalo. Koliko sem pa gledal ima večina zraven za AA baterije. Rad pa bi, da je prevlečen z tistim usnjem in da ni gladka plastika.
Dj_Beat katera "firma"?

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.555
4.480
113
49
Na sončni strani ALP
Na eBayu sem gledal od Kitajcev ene zadeve. Praktično za 1/4 cene originala.
Me je že imelo, da bi nabavil enega. Super, če rabiš samo zaradi avtonomije baterij.
zmaga.gif

Če pa rabiš še knof za prožit, bo pa treba malo globlje seči v žep...
frown-1.gif

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Mogoče si malo napačno zastavil vprašanje. Ponaredek je čisto nekaj drugega, kot pa proizvod drugega proizvajalca, ki pa je narejen recimo za Canona. Ti verjetno ne iščeš ponaredka originala, ampak proizvod kakšnega od drugih proizvajalcev, ki ti paše na aparat in omogoče večino funkcij kot original.

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
A ni pri neoriginalnih problem v tem, da moraš en kabel imet na zunanji strani? Da naj se kao sproži preko njega, oz. da nima direktnih kontakov? Vsaj tko je bilo včasih, ko sem se za minolto kupoval. Drugače pa jaz imam na pentaxu originalnega. Sem pa probal tudi ene dva neoriginalna in sta bila oba cist solidna.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.555
4.480
113
49
Na sončni strani ALP
Citat:
Uporabnik disco pravi:
A ni pri neoriginalnih problem v tem, da moraš en kabel imet na zunanji strani?

Odvisno od modela. Ko sem iskal baterijo za kamero, so bile najcenejše variante, kjer je na bateriji samo nosilec
in potem povezava s kablom na konektor za zunanje napajanje. Dražje variante pa so imele kontakte na pravih mestih...