Pomota z Urbano?

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
Dopuščam možnost, da si zadevo napačno razlagam.

Torej:

Citat:
Pozdravljeni.

Danes sem opravil nakup kartice Urbana, pri čemer sem na obrazcu izbral možnost
"splošna".
Ta opcija naj bi se obravnavala kot mesečna vozovnica, ki bo prenehala veljati s
koncem dne 5. septembra.

Terminska kartica - http://www.jh-lj.si/holding/urbana/terminska
Vrednostna kartica - http://www.jh-lj.si/holding/urbana/vrednostna

Pri nakupu me je uslužbenka vprašala, za kolikšno vrednost naj mi napolni
kartico.
Rekel sem ji, da naj polni za 25 evrov.

Terminska kartica, kakršna je predstavljena na vaši spletni strani, je
modro-sive barve.
Če imam jaz torej terminsko kartico (dobil sem namreč modro-sivo kartico), zakaj
je bila potlej polnjena s 25 evri, namesto da bi zanjo kot občan (trenutno še
absolvent, a mi status kmalu poteče) plačal 34 evrov?

Na spletni strani tudi piše, da je za izdajo terminske kartice poleg osebnega
dokumenta potrebno predložiti tudi trenutno mesečno vozovnico. Meni tega ni bilo
potrebno storiti, uslužbenka mi namreč tega ni omenila.

Poleg vsega navedenega sta na moji kartici ime in priimek, kar pomeni, da naj ne
bi bila prenosljiva. (Neprenosljivost velja za terminsko kartico.)

- Je torej pri izdaji kartice prišlo do zmote uslužbenke?
- So podatki na vaši spletni strani napačni?

Lep pozdrav.

Z LPP-ja (še) nisem prejel odgovora.

majaron

Majstr
28. mar 2009
1.064
416
83
Kakor razumem imaš ti na terminski kartici še kredit v vrednosti 25€.

To je možno, saj s tem denarjem lahko v kratkem plačuješ parkirnine in ostale storitve.

Nazadnje urejeno:

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
Ja, samo fora je v tem, da sem na obrazcu označil opcijo splošne kartice, ki predstavlja zamenjavo za mesečno vozovnico.
No saj, kot pravim, lahko da si enostavno nisem še dosti prebral o tem, pa mešam zadeve.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Nafilal si za 25 € in to ne velja kot mesečna. Vsakič ko boš šel na bus ti bo lepo trgalo denar. Če bi mel 25€ + "mesečno" gor naloženo bi ti tisti mesec čekiralo da imaš mesečno, denar pa bi ostal, kateri bi se začel porablat šele ko mesečna naslednji teden z 5tim v mesecu poteče..

BTW: čisto vse mešaš, preberi si dobro
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
tudi jaz ko sem dal delat terminsko že v juniju mi je uslužbenka rekla da žal ni opcije,da bi se obstoječa papirnata mesečka (delavska) prenesla na urbano in da naj do 5.julija uporabljam mesečko in šele potem urbano,mesečno je zahtevala in mi jo nato tudi vrnila

cupraR ne trga vsakič,če v roku 90 m prestopaš,ne trga ampak samo zabeleži prestop....(veliki brat te zasleduje
evil.gif
)

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Dobr se ve kaj sm mislu da trga.

On ima samo denar naložen ki se bo trgal. Ni kupil mesečne.

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
Btw...vrednostna kartica je, sodeč po sliki na spletnih straneh LPP, rjave barve in brez imena.
Jaz sem dobil modro karticoz imenom, a polnjeno za poljuben znesek do 50 evrov.

Kot vrednostno kartico bi moral dobii rjavo brez imena...

Torej predvidene lastnosti kartic in ta, ki sem jo dobil, ne gredo skupaj.

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
terminska je modra in z imenom in priimkom - je nadomestilo za sedanje mesečke in je neprenosljiva,lahko pa se jo uporablja tudi kot vrednostno naložiš gor recimo samo 20€ ali pa 50€ ,pri vplačilu nad vrednostjo mesečke ti ponudi opcije vrsta terminske ali vrednostna

wildude,tebe je pa mogoče una na šalterju narobe razumela katero hočeš,torej ni nobene frke jo boš pač uporabljal kot vrednostno,edino kar res malo moti je to,da lpp prav lepo sledi tvojemu gibanju po mestu,kar zna,če baza podatkov ne bo dobro varovana,prihajati tudi do kakih zlorab

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
A lahko s to vrednostno plačaš dve vožnji, recimo zase in za še enega, ki gre hkrati s tabo, torej kot da bi po tastarem posodil drugemu žeton?

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
Citat:
Uporabnik keber pravi:
A lahko s to vrednostno plačaš dve vožnji, recimo zase in za še enega, ki gre hkrati s tabo, torej kot da bi po tastarem posodil drugemu žeton?
Ja. Voznik avtobusa odtipka število potnikov na terminalu.