Pomočnik pri nakupu nepremičnine

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Ali obstaja človek, katerga plačaš in vzameš seboj na ogled nepremičnine, da ti pove ali je vredna nakupa, kaj vse bi bilo za porihtat, kolk € približno bi sanacija prišla ...
Pač tako kot sta @mtl in avtomehanik za avte??

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.446
99
48
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Ali obstaja človek, katerga plačaš in vzameš seboj na ogled nepremičnine, da ti pove ali je vredna nakupa, kaj vse bi bilo za porihtat, kolk € približno bi sanacija prišla ...

Prvo pojdi na ZK preverit, če vse štima v zvezi z lastništvom, morebitnimi dolgovi na nepremičnini, potem pa v nakup.
LP

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Vrednost je odvisna od posameznika. če hočeš prav takšno imet, na točno tej lokaciji... je za tebi vredna več. Če ti pa ni všeč, ni vredna pa nič.
Sanacija je tudi odvisna, kaj vse bi saniral. S čim bi bil do sedaj zadovoljen in s čim ne.
prvo pa ZK, ja... kot ti je že zgoraj svetoval

19. jul 2007
2.894
1.609
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:

Vsak gradbenik, ki se ukvarja z kompletnimi adaptacijami, je načeloma primeren za to.

Kot pa ne bi vzel vsakega "mehanika" za gledat avto, tudi ne bi vzel vsakega "gradbenika" za gledat nepremičnine. Načeloma se tudi ne bo problema domenit, da bo šel dejansko pogledat nepremičnino.

Je pa približna ista logika katerega vzet s sabo, kot katerega avtomehanika vzet z sabo za pogledat avto - da nima povezav z prodajalcem, da je korekten, da zna, ....

In pa kot so že prej povedali, pravni status mora bit 100 % čist, drugače se sploh nima smisla ukvarjat naprej s tem.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.269
7.051
113
Mogoče isto osebo, ki se lahko najame pri novogradnji, ki skrbi da vsa dela potekajo po urniku, vsi stroški po predračunih, etc...

Ali pa kakšnega "splošnega" obrtnika.

Ker gradbenik ne bo vedel koliko te stane, da v kopalnici položiš ploščice in v dnevni parket, ter da na trati narediš vrt, ipd?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
O obrtniku sem razmišljal, vendar se potem pojavi dvom, kolk bo on dejansko korekten, da ne bo gledal samo za svoj žep.
Pa potem ko pač pride do renovacije moreš imet kr jajca, da mu pa rečeš, da ga ne rabiš več, ker imaš boljšo ponudbo od druzga al pa da boš pol stvar sam naredil...
Zato sem mislil, če obstaja kakšna bolj nedovisna oseba... Ker potem nisi vezan na nobenga

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.269
7.051
113
Ta "nadzornik gradnje", ne vem kako se mu reče, bi potem bil kar pravšnja izbira, je pa res, da verjetno ne bo poceni...

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
Tak nadzornik ti več kot 100€ ne sme vzet za en obisk. Drugače pa bi jaz na tvojem mestu vzel nekoga (znanca recimo), ki gradi ali pa je pred časom kaj gradil ali adaptiral. Ti imajo zdaj dosti informacij kaj in kako je treba in koliko te pride pri takšnih in drugačnih pogojih.

19. jul 2007
2.894
1.609
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
O obrtniku sem razmišljal, vendar se potem pojavi dvom, kolk bo on dejansko korekten, da ne bo gledal samo za svoj žep.
Pa potem ko pač pride do renovacije moreš imet kr jajca, da mu pa rečeš, da ga ne rabiš več, ker imaš boljšo ponudbo od druzga al pa da boš pol stvar sam naredil...
Zato sem mislil, če obstaja kakšna bolj nedovisna oseba... Ker potem nisi vezan na nobenga

To, da ni nujno da bo on delal, mu poveš direktno v obraz ko se zmeniš da pogleda in mu hkrati poveš, da mu boš plačal za čas ki si ga bo vzel.
Saj ne boš prvi in ne zadnji, ki bi rabil takšno uslugo,, tako da te ne bodo preveč začudeno gledali.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Lažje je dobiti solidnega mehanika, da gre pogledat avto, kot solidnega "majstra" da gre pogledat bajto. Več ljudi "zna" šraufat avte kot jih "zna" sestavit bajto. Tisti, ki pa znajo, so pa redki (in dragi). Še mi smo deloma v tem "gradbeniškem" poslu, pa ti ne znam nobenega izvedenca priporočit...

Sicer pa, pri nepremičnini, kot ti pravijo, te lahko pravno stanje sprav v največje težave. Brez vpogleda ZK se sploh nimaš kej menit.
Sicer pa, zavisi od tega, kaj kupuješ (hiša-stanovanje?) ter kaj od objekta pričakuješ. Če zadeva ni vseljena/vseljiva, boš verjetno moral vse spraskat do cegla in kompletne inštalacije in interier narest iz nule, strošek isti, kot bi kupil 3.podaljšano fazo+rušenje trenutnega "interierja". Spremembe v statiki v vsame primeru pomenijo komplikacijo s stališča rušenje-zidanje ipd (časovno in lahko tudi finančno zahtevno). Če je še vseljeno pomeni, da vse deluje (več ali manj
grin1.gif

Crna_Ninja

Fizikalc
25. dec 2007
514
96
28
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Če boš na to hotel recimo menjat kopalnico, spet zavisi od tvojih želja. Lahko jo narediš za 3k€, lahko za 30k€.
smile-1.gif

Ravno to je problem vprašanja "Koliko stroškov je za sanacijo?" Eni živijo v takem, da te srat prime, pa spet živijo, drugi pa se ne bo dotaknil pipe v kopalnici, če je merkurjeva znamka, ni pa Grohe naprimer.

Če si skromen, se danes dajo stvari za zelo pameten denar zrihtat, žal pa hitro nastopi zmišljevanje...

Glede vprašanja "Ali je nepremičnina vredna nakupa" bi ti pa lahko kakšen preverjen nepremičninski agent povedal, oz. če imaš kakšnega takega prijatelja, ker šalabajzerjev je žal več kot dobrih.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
thnx vsem!

Razmišljal sem, da bi arhitekta, ki je hkrati tudi statik vzel seboj.
Pač ta bo takoj vedel ali moje ideje "pijejo vodo". Glede velikosti prostorov in razporeditve prostorov in opreme.
Kar se tiče cen obnove, pa sem imel v mislih bolj groba dela*. To da dobiš pipo od 40-200€ mi je jasno;)

*če je potrebno komplet poden ven vržt pa nove estrihe položt, nove inštalacije, mogoče kaj zidat... Sam tukaj mi pa arhitekt vrjetno ne bo znal pomagat.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:

*če je potrebno komplet poden ven vržt pa nove estrihe položt, nove inštalacije, mogoče kaj zidat... Sam tukaj mi pa arhitekt vrjetno ne bo znal pomagat.

Če boš gledal malček starejšo gradnjo in jo boš adaptiral boš seveda to na vsak način naredil ker boš vrgel noter talno.

Je pa takole nekako (moje mišljenje)...ako gledaš hišo zase, pomeni da bo mogla držat tam 40+ let..kaj bo potem z njo, ko boš imel črve v lobanji, ti bo dol viselo. Torej je modro hišo prilagoditi današnjim trendom, zahtevam z nekaj pogleda v naprej.
In, če ti ogleduješ hiše starosti 20+ let, potem take hiše tudi pod razno niso ustrezne današnjim zahtevam in potrebam. Torej bo potrebna temeljita sanacija. S tega stališča je bistvo bistva, da je hiša statično ustrezna...torej rabiš videti načrt hiše, morebitne fotografije hiše ob gradnji (kar običajno prvi lastniki imajo) da veš ali je bila zadeva tudi dejansko tako zgrajena.
Torej..statika da je ok, pripadujoča parcela, velikst hiše pa je nekako v grobem to to. Potem pa seveda sledi adpatacija....torej sesuti vse do te statične osnove in naredit kot je treba...torej za 40+ let...da bo udobje bivanja maksimalno ter stroški vzdrževanja minimalni.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kar se ogrevanja tiče, se nagibam k malo boljšem kaminu. itak gledam tako male kvadrature... Dogrevanje po potrebi pa kak el.radiator in klima. Pa seveda solidna izolacija in nova okna.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.269
7.051
113
Kaj pa klima, itak jo boš rabil poleti, edino če greš kam v gore? In če imaš klimo za zimo, jo imaš tudi za poletje.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
20+ hise so lahko cisto ok za naslednjih x let. Bl do problem letniki pod 80.
Pa seveda vaske gradnje. Bajta iz urbanega okolja in letnik 90 je tipi top

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kaj pa letnik 50? Lesen strop(zgoraj prazno podstrešje), višina vrat cca 185-190... ?