Pomoč, večja količina slik, ista obdelava

redorange

Fizikalc
6. avg 2007
1.283
0
36
45
terra rossa
bojanm.blog.com
Ok, mam enih 50-80 slik v RAW oziroma NEF in bi mogu vsem spremenit WB in malo svetlosti dodat.
Ko prižgem sliko v ps se mi pojavi v tistem okencu in tam dam WB na auto, in še malo Fill light in so potem slike dosti lepše.
Zdaj me zanima če je kak postopek da bi vse te slike nekako dal skozi avtomatsko, brez da vsako posebej?

Pls help, do jutri zjutro rabim
uf-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik redorange pravi:
Ok, mam enih 50-80 slik v RAW oziroma NEF in bi mogu vsem spremenit WB in malo svetlosti dodat.
Ko prižgem sliko v ps se mi pojavi v tistem okencu in tam dam WB na auto, in še malo Fill light in so potem slike dosti lepše.
Zdaj me zanima če je kak postopek da bi vse te slike nekako dal skozi avtomatsko, brez da vsako posebej?

Pls help, do jutri zjutro rabim
uf-1.gif

da, naredi si makro oziroma posnemi action

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Sicer pa, do jutra 80 fotk obdelat na ta način ni nič težkega, tam do 3,4 zjutri ti bo ratal tud če vsako posebej obdelaš...
tongue-1.gif

redorange

Fizikalc
6. avg 2007
1.283
0
36
45
terra rossa
bojanm.blog.com
Ne sem že končal
write.gif

V VievNX (prog. od nikona) sem označu po enih 15 nef fajlov desni klik in odpri v PS. Potem mi je pa vseh 15 dalo v tisto oknce za urejanje raw in sem lahko označu vse naenkrat in vse hkrati spreminjal, oziroma posamične kar je blo treba.
Zdej me pa bolijo oči ko nevem kaj
priden.gif

noč
za tiste makrote bom pa pogledal kako se delajo thx