Pomoč pri postavitvi v kopalnici

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Zdravo!

Ker več glav več ve, bi prosil za ideje in mnenja pri obnovi stare kopalnice

Zunanja stena je samo tista stena na kateri je okno.
V kopalnici naj bi bila tuš kabina 100/100 (ali večja), WC, pralni stroj, umivalnik, potrebe po bideju pa ni!
V levem spodnjem kotu je zob, katerega se lahko tudi razbije (star dimnik), za same instalacije vam ni potrebno vedeti, ker bodo vse nove.
Gre se za kopalnico v hiši in ne bloku, tako, da lahko delam skoraj vse kar je možno.

Vse ideje dobrodošle.
Hvala že vnaprej

tloris (klikni za povečavo)

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pri dimniku je tuš kabina
pod oknom..stroj ali wc..glede na cevi
tuškabii sledi ali wc/umivalnik
pri vratih stroj ali umivalnik

recimo

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Jaz bi v tej smeri razmišljal:

V kotu (kjer je dimnik) tuš kabina vmes WC školljka, ter na koncu pralni stroj (se pravi takoj desno ko stopiš noter).

(sicer me hudo moti postavitev vrat...sam bi...če bi bila šansa jih postavil malo bolj proti sredini (da dobiš zoba cca 60 cm)...pa imaš potem po celi liniji (ko gledaš noter po levi streni) lahko pult...pa pod njim npr. še sušilca, umivalnik (lahko tudi tu spodaj pralni stroj..ker linija je kar dolga...pa daš na mestu kjer sem rpej rekel ožjo in višjo omaro).

Če ne premikaš pozicije vrat..pa načeloma isto le pulta cca. 1,8 metra...pa še tam bi ga dal pri vhodu porezat (porezan vogal..da se ne nabiješ ko stopiš noter).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.119
6.948
113
pri taščici
če bi imel vrata bolj na sredini bi res lahko veliko bolj izkoristil.
Sicer pa kopalnico imaš dovolj veliko za vse tvoje želje.
sam imam v manjši kopalnici banjo (140)namesto tuš kabine+ tvoje želje
tako da prostora imaš dovolj.
niti vertikale za WC še nimaš določene (lahko vrtaš luknjo v ploščo kjerkoli?)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.119
6.948
113
pri taščici
pod okno res daš lahko samo stroj ali pa WC(imaš okno skozi katerega se ne vidi notri?),
sicer pa vidim da obnavljaš, tako da vrat najbrž ne boš premikal

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pod oknom je fajn met wc. mi imamo tako. odpreš na uberlicht, sreješ in te ne zebe. ko ustaneš podtlak pozavga ambipur sez okno takoj.

šala, šala,,,

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
vprašal bi nekaj.

je to edini wc v stanovanju. al je to dnevni, pomožni. kok moških je v igri. če je edini ali dnevni wc, kok obiskovimate.

zakaj

pisoar...

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Jaz bi v tej smeri razmišljal:

V kotu (kjer je dimnik) tuš kabina vmes WC školljka, ter na koncu pralni stroj (se pravi takoj desno ko stopiš noter).

(sicer me hudo moti postavitev vrat...sam bi...če bi bila šansa jih postavil malo bolj proti sredini (da dobiš zoba cca 60 cm)...pa imaš potem po celi liniji (ko gledaš noter po levi streni) lahko pult...pa pod njim npr. še sušilca, umivalnik (lahko tudi tu spodaj pralni stroj..ker linija je kar dolga...pa daš na mestu kjer sem rpej rekel ožjo in višjo omaro).

Če ne premikaš pozicije vrat..pa načeloma isto le pulta cca. 1,8 metra...pa še tam bi ga dal pri vhodu porezat (porezan vogal..da se ne nabiješ ko stopiš noter).

Tudi sam bi dal vrata bolj na sredo, vendar so iz zunanje strani če stopiš v prostor z desne strani stopnice.

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:
vprašal bi nekaj.

je to edini wc v stanovanju. al je to dnevni, pomožni. kok moških je v igri. če je edini ali dnevni wc, kok obiskovimate.

zakaj

pisoar...

To je v bistvu pomožni WC, glavni WC je pred kopalnico

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
če bi imel vrata bolj na sredini bi res lahko veliko bolj izkoristil.
Sicer pa kopalnico imaš dovolj veliko za vse tvoje želje.
sam imam v manjši kopalnici banjo (140)namesto tuš kabine+ tvoje želje
tako da prostora imaš dovolj.
niti vertikale za WC še nimaš določene (lahko vrtaš luknjo v ploščo kjerkoli?)

Vertikala za WC bo kjerkoli si jo pač zaželimo
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.119
6.948
113
pri taščici
tudi jaz sem za pisoar.
ga imajo pri moji, pa je zakon.
ker imaš dovolj veliko zadevo ga vtakni nekam . tistih nekaj 10 evrov za njega boš pa tudi reskiral.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Dobovškova ideja 2 se mi zdi dosti dobra. Umivalnik in ogledalo sta pri oknu, saj tam dejsnko potrebuješ svetlobo.
Tuš kabina je na notranji steni, ki je ogrevana. Pralni stroj je umaknjen v kot, vnedar dosti blizu WC, da imaš lahko gor časopise itd.

lp