Pomoč pri izbiri trdega diska

ivi

Pripravnik
19. avg 2007
466
17
18
Sem v dilemi kateri disk je primeren za video nadzor saj mi je stari odpovedal. Naj povem da ima snemalnik omejitev oziroma prepozna diske z največ 500GB prostora. Deluje pa z diski z SATA vodilom, ker je danes mal problem najti diske z navadnim sata vodilom me zanima ali je moč vgraditi sata 3 oziroma sata 2 disk. Zanima me predvsem kompatibilnost med diski. V čem je sploh razlika razen mogoče hitrosti? Naj povem da je noter bil dosedaj takšen disk:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/92839173/2013-07-30%2013.41.05.jpg

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Lahko daš tudi SATA 2/3, so vsi trije kompatibilni. Razlika je v hitrosti (kot recimo USB 1, 2, 3, ki pa so vsi združljivi).

Omejitev 500GB nima neke osnove, ker se disk s 750, 1000 itd. GB v ničemer ne razlikuje oz. ne deluje na kak drugačen način. Verjetno je pisalo, da se da dobit videonadzor s diskom do 500GB. Omejitev je verjetno 2TB, kar je maksimalno pri FAT32 formatiranju. Lahko pa za vsak primer napišeš model naprave, pa preverimo.

ivi

Pripravnik
19. avg 2007
466
17
18
Hvala za hiter odziv.

No sej glih ta razlika med sata 1/2/3 mi ni bla čist jasna, emšo pač
smile-1.gif
. Model snemalnika je pa D9104B. V navodilih ki sem jih dobil poleg res ne piše glede velikosti diska, sem pa na netu zbrskal, da naj bi šlo do 2TB link: http://panpages.my/listings/my197585-vgo-technology/profiles# kar je pa še boljše. V glavnem zaenkrat problemček rešen. Hvala še enkrat

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
2TB zaradi omejitve FAT32. Če boš kupil disk je precej verjetno, da bo formatiran s NTFS, tako da ga moraš najprej sformatirat v FAT32, potem pa bo 'prijel'.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Če ne poznaš (po defaultu vklopljeno) Quick Format opcijo, potem res.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Če boš kupil disk je precej verjetno, da bo formatiran s NTFS
O tem govorim. Razlike med tovarniškim formatiranjem in zapisom nekaj sektorjev pozneje (MBR, MFT, itd...) pa ti ne rabim razlagati, ali?

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Seveda ne, sigurno oba dobro razumeva formatiranje, ampak novi diski SO formatirani in imajo (po mojih izkušnjah) nastavljen NTFS datotečni sistem, ''ivi'' pa bo potreboval FAT32, zato sem mu napisal, da bo najverjetneje moral spremenit datotečni sistem.

Ti si vprašal edino ali so novi diski formatirani in sem odgovoril s da, ker bi drugače trajalo kar nekaj ur, preden bi ga sam. Če določiš NTFS ali FAT32 pa traja seveda samo par sekund.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Sam ga sploh ne moreš. Formatirani so tovarniško še od kar obstaja SATA/ATA/IDE/EIDE.
Zunanji imajo vedno fajl sistem, prej 99% FAT, po novem večina NTFS (razen modelov za Mac-e, ki imanji HFS al kak se že imenuje).
Interni oziroma "goli" diski, tisti ki jih dobiš v foliji, pa ponavadi niso imeli.