Pomoč na cesti

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Zdej ne vem ali sam jaz čuden ali kaj...v BTCju se je rondo zabasal ker je enmu atu pa mami ( cca 65-70 let ) crknu Clio in ata je sedu za volanom, mama pa "porivala" cliota,čeprov je bolj ali manj stala na mestu.

Za njima se nabere kolona vozil, neposredno za njim pa en star mozakar v eni meci, veselo trobi da naj se spoka stran. Ne vem no a so eni ljudje res tako zabiti ali kaj?

Z drugega uvoza sem se sicer jaz pa še en mlajsi gospod vkljucila v krožnega pa pomagala gospe zrinit avto na sredino krozisca,tako da se je promet sprostil oziroma da smo nadaljevali vožnjo...

Ne vem, a ni navada da če se komu kej tazga zgodi ( pustimo cigane ob strani,njim tudi jaz ne ustavim) , ampak sredi dneva, valda da se mu pomaga
confused-1.gif

Kaksne izkusnje?

Sam načeloma ustavim, izjeme so le kakšni sumljivi osebki, pač treba gledati tudi na lastno varnost.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Eh pa daj, meni je zadnjič en piskal in blendal, ker sem v rondoju peljal za njega prepočasi. Jaz bi takemu kleme za akumulator priklopil na jajca pa pritisnil motor do blokade. :]

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Jah takle mamo. Pomagam, če je potrebno. Zadnjič je eden očitno nekaj čaral po cesti. Nekaj je blo odrgnjeno, velike pozornosti nisem dajal na tole in noč je bila. Samo ustavim, rikvercam, vprašam če je potrebna pomoč in naprej. Seveda je bila domača tablica. Ob kaki tuji tablici, bi bilo za premisliti v takem pragozdu ponoči ustavljat.

Eni znajo itak samo trobit. Na sux sem 1x spisal eno lepo dogodivščino, kako je dinamični norec vse porihtal na cesti
cool-1.gif

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
Eh pa daj, meni je zadnjič en piskal in blendal, ker sem v rondoju peljal za njega prepočasi.
ko ti to naredi, greš še bolj počasi kot si nameraval
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Enkrat sem šlepal enega kolega po Dunajski cesti. Pa se pri AMZS (ironično) na enem križišču vrv strga (pač Petrolova jajca za mastne pare). Takoj je bilo treba avto zriniti s ceste na pločnik, velika večina je trobila, kazala osle (da uporabim milo obliko), čeprav so vsi videli, da se kar premaknit ne bo dalo. Eden se je našel, in takoj pomagal avto spraviti dol s ceste (res, svaka mu čast, upal si je s svojim avtom ustaviti promet), ampak velika večina se je pa žal obnašala idiotsko, prav primitivno.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Jaz vedno pomagam (sicer pogledam, kdo je v avtu - če so trije dedci, se lahko znajdejo sami).
Pred enimi tremi meseci sem skoraj uničil gumo, ko je nekdo sam rinil avto in obračal volan, da se odstrani. Zapeljal sem na pločnik (bil je dež) in nisem videl luknje. Samo zaropotalo je. Pomagal sem mu spraviti avto s ceste in se vrnil k mojemu avto. Pogledal sem gumo in bila je cela.
cheer.gif

Očitno sem imel srečo. Samo glede na velikost luknje in ni bilo nobene poškodbe ne samo srečo.
wink-1.gif

Pred leti pa sem ponoči videl ob cesti dve ženski (mama in hči, kot se je izkazalo). Ustavim. Zmanjkalo bencina.
Ponudim pomoč, grem domov po kantico (1 km), grem na obvoznico na črpalko, nisem imel s seboj denarja, zastavim uro, dam prometno, osrečim ženski z gorivom. Slišal sem "hvala" in sta se odpeljali. Nato domov po denar, še enkrat na obvoznico plačat in končno domov.
No, pa sem pomagal.

Najboljša pa je bila na Podvinu leta 1995. Bližina sedanjega kacinovega klanca, v najnižji točki takratne še ne avtoceste. Ob cesti malo gori Audi 80. Ženska panično ustavlja vse mimovozeče. Sprašuje, če ima kdo gasilni aparat. Jaz ji povem, da ne, da pa imam mobitel in lahko pokličem gasilce. In sem jih (NMT). Med tem časom, ko so gasilci prihajali - manj kot 5 minut, je ustavila nekoga s stoenko. Na vprašanje, če ima gasilni aparat je odgovoil, da ga ima, ampak je čisto nov. Ni ji ga dal. Ko so prišli gasilci, je bil motor že popolnoma uničen. Žal.
uf-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Kaj pa pričakuješ, če pa njegovemu ultra duper kosu pleha zapreš pot in bo prišel par minut pozneje na cilj. Pa še džek izpade, če hupa, po možnosti še s telefonom na ušesu. Eh, brez veze.

Jaz sem par let nazaj na mokri gorski cesti srečal tipa, kateri je zdrsnil s ceste in sicer tako, da je avto visel na previsu. Najprej damo precej prej trikotnike, da naju ne bi kdo pobral s seboj, nato priključimo na mojo kanto in seveda le vrtelo v prazno. Vmes šli mimo dve vozili in le pasli zijala, bog ne dej, da bi kdo ponudil pomoč. No, potem je prišel en s Freelanderjem, smo privezali gor in je šlo ven kot za šalo
smile-1.gif
.

Hebat ga, slovenska nrav, večina jih še privoščljivo se smehla. Debili.

tony

Guru
23. jul 2007
9.664
1.482
113
ksz... Izkušnje so različne, enim se jebe, drugi se ustavijo, hupanja pa res še nisem doživel...
tongue-1.gif

Zgodilo se mi je že, da sem ob robu ceste gledal nivo olja, ker je na klinčevem polotu tulil alarm za prenizek tlak olja... Ustavil je model pri tridesetih z novimi hitlerjevimi sankami
confused-1.gif

Sem se pa pred nekaj tedni v največji gužvi peljal mimo treh čisto zgubljenih punčk, ki so na belem cliotu I menjale gumo na severni Lj obvoznici... Bi ustavil, pa so postavile avto na odstavni pas direktno pred začetkom pospeševalnega pasu... Žal, bi bilo lahko nevarno... Upam, da so zrihtale zadevo
tongue-1.gif

Btw. še malo reklame za takšne primere: Triglav asistenca je super stvar
cheer.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
SLOVENIJA to bo BALKAN še 100 let....ena atomska bi morala past da spuca vse.

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Ja tudi sam pomagam, če le lahko in je v moji moči.....se spomnim...blo je enkrat sred zime in smo šli na faks. Parkiram avto na parkplacu polnem snega stopim ven in takoj en model do mene če mu lahko prosim pomagam porinit avto v tistem blatu..(a jaz pa oblečen za na faks + tega sem imel še vročino ker sem bil ful prehlajen) Ampak nisem rekel ne, ker sem si zamislil situacijo, da bom tui kdaj jaz tako koga rabil.....

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz tudi vedno pomagam, kolikokrat sem že pomagal avto iz jarka vlečt, celo iz železniških tirov.

Sam imam tudi dobre izkušnje, pred leti je sredi pomladi padel sneg, jaz seveda letne gume in sem zletel v jarek. Kličem vlečno službo, pravijo da imajo dela čez glavo in pridejo čez 2 uri. OK, vsedem se v avto, vklopim radio in čakam. Pa se pripelje tip mimo, kr vrv vzame in začne vlečt avto ven. Pa ni šlo in je poklical kolega, ki je živel blizu, da so prišli trije dedi pomagat avto ven vlečt. Ko sem rekel če jim vsaj kako pijačo častim so samo rekli: ''Eh bodi resen, samo da smo pomagali''.

Pred mesecem dni pa sem srno fental, hladilnik steče, pokličem avtovleko in čakam. Pa se je skorajda vsak, ki se je mimo peljal ustavil in vprašal, če rabim pomoč. Ko je ustavil 50-ti je postalo že hudo tečno, ampak sem bil vseeno vsem hvaležen, da jim ni bilo vseeno.

Pa tudi vedno pokličem 112, če kaj opazim na cesti. Zdaj sem se ravno pripeljal domov in je na cesti ležala povožena srna. Nisem je spravil dol, ker se steklina pojavlja tu okoli ampak sem poklical 112 naj rešijo, pa bogve če je kdo drug poklical oz. če sploh bi.

kajn

Guru
5. okt 2007
2.777
1.611
113
Iskajoč brata
Vedno pomagam na cest, če se le da. Nazadnje sem porival en avto v Budimbešti (prazen akumulator).
Na cesti zivim po nacelu, vse se vrne. Dobro in slabo

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
5.451