Pomoč mehanika pri nakupu rabljenega vozila

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.559
1.159
113
Recimo da kupujem rabljen avtomobil in nisem strokovnjak za to... Nihče od kolegov ni mehanik...
grims-1.gif
Na koga se v takem primeru obrniti, da bi šel z menoj pogledat določen avtomobil... In koliko bi taka oseba računala? Recimo da bi bil avto vreden 4.000€.

Ajde, če kdo koga pozna iz Kranja ali okolice...
grin1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Kateri avto? Namreč ni vsak čevljar za vsake superge dober...
smile-1.gif

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Po lastnih izkušnjah ti povem, da je alstni občutek še najbolj ziher.
Sem imel tudi že serviserja poleg pa ni opazil, da je avto cel gnil.

lp

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Lastni občutek ekonomista, ki prvič kupuje avto?
Če si hobi avtomehanik, potem je seveda drugo.

Je pa res, da eni "tapravi" mehaniki ne opazijo, da si avto pripeljal v dveh kosih, žal.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Moja stara je vzgojiteljica pa točno ve, kdaj avto ne laufa tako kot bi moral.
Ne ve sicer kaj je to svečka ali 10 ključ, ve pa kdaj avto dela dobro in kdaj ne.

lp

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Po lastnih izkušnjah ti povem, da je alstni občutek še najbolj ziher.
Sem imel tudi že serviserja poleg pa ni opazil, da je avto cel gnil.

lp
Kolega tudi kupil avto in šel njegov foter (popoldanski mehanik) zraven. Kupila super duper kot nov avto, drugo zimo je pa bila samo še rja pri rji. Avto je bil usut in štrihan, hehe...
Samo vseeno, fajn je met dobrega mehanika s sabo, da pregleda zadeve, po možnosti še kaj na tester priključi, itd...
Pa ne pozabit na merilec laka
evil.gif
.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Ti avto kar k meni na dvorišče pripelji. Stara bo avto pregledala midva pa tačas kak pir spila.

lp

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Citat:
Uporabnik Yogi pravi:
Recimo da kupujem rabljen avtomobil in nisem strokovnjak za to... Nihče od kolegov ni mehanik...
grims-1.gif
Na koga se v takem primeru obrniti, da bi šel z menoj pogledat določen avtomobil... In koliko bi taka oseba računala? Recimo da bi bil avto vreden 4.000€.

Ajde, če kdo koga pozna iz Kranja ali okolice...
grin1.gif

Lahko ga pelješ na AMZS, tudi v Kranju če je avto tam, s tem boš tudi prodajalca malo prestrašil če kaj skriva slučajno. Mu reči da če bo kaj čudno da ne boš plačal nič. Samo mislim da za bolj podbroben pregled se je potrebno naročiti, pa ni lih poceni, mislim da preko 100 eur.
.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
To (kvaliteta) je verjetno odvisno od delavnice do delavnice.
Jaz sem ravno na tak pregled k AMZS šel (plačal nisem nič, ker sem član. Neki preventivni pregled imaš enkrat na leto zastonj).
Našli pa niso nič, čeprav sem jim jaz rekel "če pa to kolo malo postrani stoji". (most je bil na tem, da poči)

(o tem primeru sem itak vsaj 20 sporočil že napisal, poglejte v iskalniku, Peugeot 206)

Nazadnje urejeno:

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
To glede članstva poznam, ker je kolega to naredil, ampak to je res površen pregled, kot tehnični npr. Imaš pa še tiste malo "močnejše" opcije, kjer avto zadržijo za par ur...je pa res odvisno tudi koga dobiš da zadevo pregleda. Nekaj sreče je le treba imeti pri nakupu, lahko se marsikaj skrije.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.601
489
83
iz Kranja in okolice poznam vsaj 30 mehanikov - super bi bilo, če napišeš točno kakšen avto se gleda - pa če stoji pri dilerju
smile-1.gif

pomembnejši je dober diagnostik, mehaniki kake napake v polnjenju turbine, prelivanje šob itd. brez ustreznega testerja kaj hitro spregledajo

tudi je vprašanje na mestu, koliko si pripravljen odštet za tako uslugo?

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Bi jaz dodal eno vprasanje, ze ko pises o preverjenju s testerjem. Kaj se lahko preveri glede sob in turbine? Torej v smislu, da bi dobil zaupanje v avto da bo se recimo 100k km delal ok. Torej od 200 do 300k. Pa pustimo to, da se lahko vsaka stvar pokvari. Konkretno Ford TDCI l.03. Pa je ze mel menjane sobe in crpalko z obnovljenimi.