Pomoč - led luč in iskra na kablu

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Kupil sem en led trak in nekdo je stopil nanj. Po tem incidentu je začelo nekaj škrtat, včasih je luč delala, včasih ne, odvisno. Sedaj sem jo odprl in opazil, da se, če premaknem kabel, malo zaiskri - glej video. Od česa je to? Tam ni nič potrgano, sem pogledal večkrat. Kako lahko to rešim? Æe zamenjam kabel je isto...

Edit: to se mi naredi, če malo premaknem kabel, ampak nima veze katerega, sem probal 4 različne, povsod enako.

View My Video

treba DL-jat video
http://www.yourfilelink.com/get.php?fid=1350566

Nazadnje urejeno:

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Kaj je spodaj pod vtikačem - stikalo ali varovalka ?
Med "iskriščem" in tanko rjavo je verjetno v plastiki popustil spoj, ki je bil že prej slabši.
Poišči enega električarja, da ti pomeri z ohm metrom in pravilno prespajka.
Če nisi vajen takih posegov raje ne tikaj tam okrog, ker (saj verjetno veš)
wink-1.gif

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Aha, se lotim lotanja ta temno rjave potem? To
Bom zmogel, velikokrat kable lotam

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Predvidevam, da samo napravis mosticek med temnorjavo in tam kjer iskri. Bolje pa ce prej preveris z ohm metrom da je vmes res kratek stik.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Youtube. Če imaš video, ga uploadaš na Youtube . Ne pa neke shady strani in file dol vlečt in ne vem kaj...
rolleyes-1.gif

Skratka, kolikor se vidi na prvem linku... mogoče je samo malo za stisnit čeveljček... snami in poglej, če ga je posmodilo. Če se iskri iz notranjosti tega črnega komada, menjat, ker če je slabo zaprešan kontakt, nimaš kaj lotat tega.

colos

Pripravnik
12. jan 2008
494
6
18
zamenjaj komplet vtičnico ali pa za foro direktno zveži na kabel (z luster klemami) pa v elektriko.

Nazadnje urejeno: