Pomlad prihaja, treba bo nove gume...

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Torej, kaj bi mi svetovali za mojo Hondico? Sedaj sem imel GY Excellence... Nikoli več. Po 2h mesecih so ratale štengaste in so tulile ko prasec na mizi:) Hočem tihe gume, pa seveda take, da se dobro obnesejo... Pa po 100 eur za gumo tut ne dam. Any suggestions?

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.637
4.369
113
Moj glas za Bridgestone, samo bi bilo fajn če bi dimenzijo dodal.

Glede tega da so ratale "štengaste" idi preverit amortizerje ker lahko da so fuč , če guma takšna postane.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Jaz imam na Accordu (ena generacija za tvojo) Bridgestone Turanza (zdaj bo tretja sezona), mogoče so malenkost bolj glasne kot kake druge, ampak zato pa zelo dobro držijo cesto, pa še obrabljajo se ne preveč.

I

Izbrisan uporabnik 3287

Ne predraga, ne prepoceni. Ocene solidne, prav tako zmogljivosti: GT Radial Champiro hpx.

lp

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Sem na istem kot ti. Tudi jaz sem bil na BR Turanza, sedaj pa študiram in bi vzel:

Turanza ER 300 Ecopia (sem skeptičen, ker je čisto nova in narejena v "eko" načinu, kar me resno skrbi)
Continental Primium Contact 2
Michelin Primacy HP

Lastnosti (baje):

Turanza - bolj športna guma, super na suhem, zelo dobra na mokrem, večja obraba in poraba
Michelin - čista turing guma, dobra na suhem, slabša na mokrem, zelo mala obraba in poraba
Continental - nekje vmes med Turanzo in Michelinom

Rad bi gumo, ki bi bila nekaj podobnega kot Turanza, vendar se ne bo obrabila v 25.000 km.

Resno razmišljam o Michelinu, ker sem veliko na AC.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.285
195
63
Še en glas za Bridgestone Turanzo ER300. Sem jih imel gor tri sezone in sem ravno danes naročil nov komplet.
Z njimi sem bil zelo zadovoljen. Aja, dimenzija mojih je 205/55 R16 91V.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Pa si vzel novi model Ecopio ali "stare" originalne? Kolko km so ti zdržale? Seveda nas zanima tudi cena
smile-1.gif

corsol

Guru
11. mar 2010
3.082
1.037
113
jaz sem nabavil pirelli P7(ne CINTURATO), glede na različne teste, pnevmatika , ki je bila skoraj vedno pri vrhu testov.
Poleg tega je bila cena daleč najugodnejša(vsaj za mojo mero 195/60-15 - 60€).

corsol

Guru
11. mar 2010
3.082
1.037
113
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
Sem na istem kot ti. Tudi jaz sem bil na BR Turanza, sedaj pa študiram in bi vzel:

Turanza ER 300 Ecopia (sem skeptičen, ker je čisto nova in narejena v "eko" načinu, kar me resno skrbi)
Continental Primium Contact 2
Michelin Primacy HP

Lastnosti (baje):

Turanza - bolj športna guma, super na suhem, zelo dobra na mokrem, večja obraba in poraba
Michelin - čista turing guma, dobra na suhem, slabša na mokrem, zelo mala obraba in poraba
Continental - nekje vmes med Turanzo in Michelinom

Rad bi gumo, ki bi bila nekaj podobnega kot Turanza, vendar se ne bo obrabila v 25.000 km.

Resno razmišljam o Michelinu, ker sem veliko na AC.

Če delaš dosti km in nisi divjak potem vzemi MICHELIN.
Če pa so ti predvsem pomembne brezkompromisne vozne lastnosti v vseh pogojih in denar ni problem potem nobena od zgornjih ni prava , potem vzemi kaj športnega.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Jaz osebno imam slabe izkušnje z Dunlopkami (2 kompleta)...prvo sezono super, potem a groza od groze..obraba se dobesedno ustavi. Fotra sem koma prepričal da jih je po 9 letih na avtu zamenjal (ker on je trdil da imajo profila še dovolj,...in res, imele so ga vsaj še 4 do 5 mm).

Sam imam trenutno Bridgestone Turanza....sicer bojo kmalu za menjavo, pa vseeno v povprečju kar OK guma, le ni najbolj tiha (vsaj za moj občutek ne).

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
Dunlop SP SportFastResponse, 3 leta super na ADAC testu, tiha, ne zere jo kaj dosti ...

Podpis pod tole. Sam sem z njimi prevozil čez 40k km in so super, zdaj jih bom mel 3. sezono gor
zmaga.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Res je, kakor naletis, sam sem bil izredno presenecen nad dunlop sp 9000. Le malce glasna je bila tretjo sezono in ni pogojev, da se vozis po plundri kaj sele snegu drugace pa je drzala povsod. Za razliko od potenze se na meji ni takoj "odlepila" ampak pocasi "drsela".

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
Še en glas za Bridgestone Turanzo ER300. Sem jih imel gor tri sezone in sem ravno danes naročil nov komplet.
Z njimi sem bil zelo zadovoljen. Aja, dimenzija mojih je 205/55 R16 91V.

+1, jaz sem jih vozil eno sezono, dimenzije 195/65 R15. Letos gredo spet gor.