Pomivalni stroj - kaj kupiti?

janus

Pripravnik
3. mar 2011
167
0
16
Pozdravljeni,

stari pomivalni stroj bo kmalu romal na smetišče, tako da je čas za novega. Nekako nisem ravno na tekočem s temi zadevami, zato bi prosil za pomoč in/oz. nasvete, najbolje iz prve roke.

Osnovne zahteve so vgradni pomivalni stroj z vidno upravljalno ploščo, dobro pomita in posušena posoda, zaklep gumbov (child lock), zanesljivo delovanje, kakovost izdelave, dobra učinkovitost. V tem vrstnem redu. Cenovni razpon najraje od 500 do 600 EUR.

Rad bi imel pomivalni stroj s kakšnim hitrim in učikovitim programom, ko je le malo posode. Pa da je posoda na koncu posušena, saj sem zasledil, da imajo ti A++++++ pomivalci preveč plusev za ustrezno temperaturo sušenja posode, in je posoda še vedno "ne-suha".

Sem si že ogledal nekaj Boschev, Gorenjev, Bekov, pa moram reči, da sem kar malo razočaran. Vse skupaj bolj kot ne plastik fantastik, tudi cenovni rang okoli 1000, res pa Miele še nisem šel gledat.

Torej, pod črto, kaj priporočate vi in kaj Sevlje
pozdrav.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Sem ravno tole kupil: http://www.bosch-home.com/si/p...l?source=browse

Zaenkrat je dvakrat dala prat, vse super, priklopil na toplo vodo bp. Kaj več pa naj rečem o pomivalcu? Aja...zbiral sem skoraj samo po glasnosti in ta ima 42dB, pa da je isti look kot je pečica. Drugače pa pomivalc kot pomivalc, mogoče je pomembna funkcija variospeed, ker potem namest dobre 2 ure pomiva uro in 25min, samo to majo verjetno tudi druge firme.

janus

Pripravnik
3. mar 2011
167
0
16
Naj ti odgovori kar tvoj podpis namesto mene: "Ni neumnih vprašanj, NEUMEN je lahko le odgovor!!! ". Duhovit pa tudi nisi.
uf-1.gif

@Malexky: kako pa kaj posuši posodo?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Zelo dobro pomoje...ko sem zelo hitro hotel vzet ven ene kose, se mi je zlila kaka kaplica iz udolbin na vrhu, ker pa sem potem še ene 5min+ pustil stroj odprt, ker je bila posoda itak zlo vroča, je pa še to po večini izhlapelo.

Sicer pa bi lahko dodatno vklopil sušenje posode ali pa po končanem pranju izbral samo sušenje še ipd.

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Ne Candy... odsvetujem iz lastne izkušnje ("sine, dej pomivalca poglej, nekaj je čudno").

Stari Bosch se je dal vsaj z mikrostikali in releji popravit
wink-1.gif

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Daj najprej nekaj povej. Zakaj želiš z vidno komandno ploščo? ALi zato, ker imaš vratca že tako narejena, ali iz kakšnega drugega razloga? Ker meni je mnogo bolj praktičen popolnoma vgradni pomivalec, saj se na lesenih vratih bistveno manj pozna umazanija kot na inoxu.

Drugače pa v rangu 500-600 eur kaj dosti drugega kot plastiko v notranjosti bolj težko pričakuješ. Edini pomivalci, ki pri tem odstopajo so od Miele-ja in od Gorenja +, s tem, da z vidno ploščo Gorenje+ nima nič pametnega. Samo to je cenovni rang nad 900 eur.
Če bi sam izbiral pod temi pogoji kot si jih napisal bi se odločal med
BOSCH SMI 58M95 EU in AEG F 78000 IM0P
Pri Boschu je super ker ima VARIO predal, AEG pa je tišji ima dodatno pršilno rok in pa večjo višino v notranjosti, kar pride fino takrat ko imaš npr pizza krožnike. Cenovno je Bosch malo cenejši, AEG pa ima trenutno še daljšo garancijo.

janus

Pripravnik
3. mar 2011
167
0
16
Pozdravljen,

sem vesel, da si se javil v temo. Res je, vratca so že narejena za pomivalni stroj z vidno konzolo, ker pa kuhinje še nekaj časa ne mislim menjati, čeprav je že dokaj stara, bi ostal kar pri takem stroju. Dvomim, da bi uspel dobiti enako zbledel odtenek vratc:)

Glede inox konzole, se mi zdi, da imajo Bosch pomivalci površinsko obdelan (krtačen oz. brušen) inox, tako da se prstni odtisi ne bi ssmeli poznati.

Glede znamk sem se nekako omejil na Bosch, Gorenje (mogoče kdo ve, kje izdelujejo trenutne modele), za hec sem gledal še Beko, mogoče AEG. Candy definitivno dpade, slabe izkušnje s pralnim strojem.

Kako je kaj s kvaliteto omenjenih znamk in garancijo, Bosch ima 2, Gorenje 5, potem so tu še razne verzije dodatnih garancij (ob nakupu v Sloveniji), pa me kljub temu malo mika tujina, predvsem bi tam za isti denar dobil mnogo več (recimo Bosch SMI 68/69 za 600 EUR, pri nas okoli 1000)?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ja v tujini je moj stroj dobrih 500€
hysterical-1.gif
Se pravi iz Bosch cene 950€ na nekaj čez 500 v slo pa želijo dobrih 800€.

Sam seveda nisem dal 500€, sem pa tudi konkretno manj od 800 dal.

janus

Pripravnik
3. mar 2011
167
0
16
O tem, kako nas z uradnimi in nato kvazi akcijskimi cenami brijejo prodajalci in zastopniki tu na Balkanu, je že kar škoda izgubljati besede. Ob tem pa so še večinoma (predvsem!) nestrokovni, neprilagodljivi, kakšna zvezdica je pa še neprijazna. Res, svašta.
Pa da ne bom off-topic, mi lahko poveš kako deluje child lock? Ali to zaklene vse tipke, tudi On-Off ali le programske? Vrat verjetno ne zaklepa?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Mislim da definitivno tudi vrata zaklene, ne uporabljam, bom preveril, ker pol je isto tudi na drugih Bosch strojih.