POMIVALNI STROJ GORENJE - poplava

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.548
434
83
Pomivalc mi je spustil vodo - najbrž izhodno vodo
Sem odmontiral hoodicha, spodaj snel plastični pokrov in pregledal zadeve - nisem našel, od kje hudika je pritekla voda
vode je bilo recimo ene 4 litre, če ne več

sedaj glede na to, da na dovodu je aqua stop in da je spodaj stikalo za odklop na samem stroju (nek plovček iz stiroporje, vezan na stikalo), res ne vem, odkod toliko vode
plan ga je doma v garaži priklopiti in ponovno zagnati, da najdem puščanje

vprašanje: je možno, da spodaj na rostfrei kjer je 30x30 cm plastična posoda, kamor je nameščeno ostalo, ne tesnijo robovi in potem teče "mimo"? kdor pozna sestavo, ve, o čem govorim
Imate kakega na Gorenjskem, ki bi bil pripravljen v svoji delavnici pogledat zadevo?

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.311
4.126
113
Ponavadi gumi cev med grelcem in pumpo.
Vsaj moj Elektrolux je tam spustil.

Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
Sem odmontiral hoodicha, spodaj snel plastični pokrov in pregledal zadeve - nisem našel, od kje hudika je pritekla voda

sedaj glede na to, da na dovodu je aqua stop in da je spodaj stikalo za odklop na samem stroju (nek plovček iz stiroporje, vezan na stikalo), res ne vem, odkod toliko vode

Gorenje ma več tipov aqua stopov....a maš onega električnega ali kaj bolj mehanskega?pa mislim da to v tem primeru nima veze, ker če bi ti vodovodna voda vdrla, bi teklo da je veselo

a si mogoče stroj prenapolnil pa pral na kak z vodo bolj bogat program? men se je to enkrat zgodilo, stroj sm prenabašal in pral na intenzivni ...pa je voda glavnega pranja ven tekla

naredi to kar si zgoraj opisal..nesi ga v klet, daj ga na nekaj bolj visokega in ga upali in opazuj če od kje teče

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.445
98
48
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:

vprašanje: je možno, da spodaj na rostfrei kjer je 30x30 cm plastična posoda, kamor je nameščeno ostalo, ne tesnijo robovi in potem teče "mimo"? kdor pozna sestavo, ve, o čem govorim
Imate kakega na Gorenjskem, ki bi bil pripravljen v svoji delavnici pogledat zadevo?

Moj primer.

Kupil lani jeseni pomivalca Gorenje, nakar sem opazil da se je čez dober teden uporabe v njem začela nabirati voda. Polna kad in ko so odprl vrata je bil izliv. Poklical servis (garancija), ki je zamenjal dovodno cev. Na njej je tudi elektromagnetni ventil, ki odpira in zapira dotok vode v stroj. Ampak tudi po zamenjavi le te se problem ni rešil. Še drugič je serviser zamenjal cev. Od tedaj je pa v redu.

LP

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.548
434
83
nisem prenapolnil, itak sem butl in mam sam EKO al pa AUTO tavisoko temperaturo

menjal dovodno cev????? nič jasno, tam je itak aquastop, kot rečeno, spustil je na odvodu (oziroma direkt iz stroja, če je)

stikalo je spodaj električno, direktno nad plastičnim pokrovom je stiropor plovček s stikalo, pokrov je bil SKORAJ SUH, tako da bi v tem primeru sigurno odklopilo stikalo in komplet pokrov (dno plastično) bi zalilo
se pravi teče nekje drugje

bom ga doma priklopil da ga dam " na polno obremenitev" - bom dal not eno feltno oprat LOL LOL

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
preveri še gumo med bobnom in ohišjem. Včasih rata kje kakšna zareza.

FRooT

Pripravnik
19. avg 2007
507
8
18
Morda preveri še ring, ki drži posodo za dodajanje soli. ( V pomivalcu )

meni je namreč ta počil ... tako malo, da se ni videlo. Zaradi tega je posoda zdrsnila ene 1/2 mm navzdol in ni več tesnila.

Lp, Miha

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.445
98
48
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:

menjal dovodno cev????? nič jasno, tam je itak aquastop, kot rečeno, spustil je na odvodu (oziroma direkt iz stroja, če je)

stikalo je spodaj električno, direktno nad plastičnim pokrovom je stiropor plovček s stikalo, pokrov je bil SKORAJ SUH, tako da bi v tem primeru sigurno odklopilo stikalo in komplet pokrov (dno plastično) bi zalilo

bom ga doma priklopil da ga dam " na polno obremenitev" - bom dal not eno feltno oprat LOL LOL

Ja, na cevi je spuščal aqua- stop in počasi polnil pomivalec z vodo.

Citat:
Uporabnik asteliks pravi:
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:

Ja, na cevi je spuščal aqua- stop in počasi polnil pomivalec z vodo.

A maš mehanski aqua stop? Ker elektronski bi po moje že bil aktiviran

JustOne

Pripravnik
20. avg 2007
435
24
18
Gorenjska
predlagam ti, da snameš sprednji pokrov pod vrati (spredaj imaš verjetno kako blendo) in poženeš pranje (brez feltne
evil.gif
, kar praznega) , boš hitro videl kje in kaj je spustilo. Glede na to, da je v garaži, ga po možnosti postavi tako,da boš imel dostop z vseh strani.
Navadno spusti kaka gumi cev med grelcem vode, črpalko, notranjostjo.