Pomivalc štrajka

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Imam Bosch pomivalec, nekaj let starega. Začel je kazati čudne simptome...Dam prati posodo, čez nekaj časa se sliši kako se nekaj matra pa ne more narest. Črpalka ali nekaj... In tako dela v nedogled (lahko celo noč, če bi pustil). Odprem vrata in vidim par cm vode na dnu.

Filter sem spucal, ne pomaga. Ima kdo idejo kaj bi lahko šlo?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Če je voda noter pomeni da pumpa ne vrže vode ven.

Odstrani na dnu vse mrežice, ter poskušaj s prsti priti v luknjo do pumpe..zna bit da se je kaj zataknilo noter.

Lahko pa da je enostavno crknila črpalka.

Ko vklopiš stroj (za pranje) najprej vklopi črpalko in zmeče ven odvečno vodo...to se sliši - bodi pozoren, če se le ta vklopi.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Jap točno! Lahko je tudi odtok (cev) zamašen.

...snami cev in pihni vanjo..enako naumi nek sistem kontrole pri odtoku v steni (a verjetno imaš odtočno cev priklopljeno kar na sifonu lijaka).

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.008
9.534
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Imam Bosch pomivalec, nekaj let starega. Začel je kazati čudne simptome...Dam prati posodo, čez nekaj časa se sliši kako se nekaj matra pa ne more narest. Črpalka ali nekaj... In tako dela v nedogled (lahko celo noč, če bi pustil). Odprem vrata in vidim par cm vode na dnu.

Edina zanesljiva in varna rešitev...KLIČI SERVIS...ker očitno sam ne boš kos.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.783
221
63
Citat:
Uporabnik ynos pravi:

ponavadi je to znak, da je crpalka shodila. (to ni glavna crpalka, tista ta draga, ampak majhna dodatna crpalka, ki ima nalogo samo po koncu programa vodo izcrpat iz pomivalca ...)

ni pa nujno. koliko ti na display-u kaze do konca pranja?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Aja še tole. Če z roko dvignem tisto loputo na dnu pomivalca, mi začne črpati vodo in jo izčrpa. Tako da črpalka je verjetno ok, samo nekaj jo noče zaštartati. Cevi so potemtakem tudi ok če počrpa? Kaj ma elektroniko zmedeno?

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.783
221
63
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Aja še tole. Če z roko dvignem tisto loputo na dnu pomivalca, mi začne črpati vodo in jo izčrpa. Tako da črpalka je verjetno ok, samo nekaj jo noče zaštartati. Cevi so potemtakem tudi ok če počrpa? Kaj ma elektroniko zmedeno?

loputa na dnu pomivalca? podnapise prosim ...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
V navodilih pise: *** The float 1J ensures that
the appliance interior is not overfilled. Only customer service may maintain, remove and install the float.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.750
113
EU
Z loputo verjetno misli na tisti mrežasti (luknjičasti) pokrov nad črpalko. Da ta pokrov slučajno ne naseda na črpako in ji onemogoča zagon.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.783
221
63
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Z loputo verjetno misli na tisti mrežasti (luknjičasti) pokrov nad črpalko. Da ta pokrov slučajno ne naseda na črpako in ji onemogoča zagon.
ž

crpalka je cisto spodaj, ponavadi ni dostopna z notranjega dela pomivalca ...

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
pomivalci so vsi za ena jajca,pokliči servis če imaš v garanciji pa ti bo še kaj zamenjal preden bo ven in ga boš dal na kosovne.

oby

Fizikalc
20. jul 2008
387
130
43
Meni se je recimo okoli impelerja v vodni pumpi zataknila gumica in ni več dobro delal. Pogledaš na youtubu video kako in šraufaš. Te zadeve so simpl in dobro premišljeno za servisirat. in če nimaš 2 levih rok...

pumpa je standardna, stane max 20 eur, vsak serviser ti bo opilil še prevoz in delo kar je ponavadi 2x dražje od materiala.

colos

Pripravnik
12. jan 2008
494
6
18
Snameš tisto loputo, vodo pobereš ven z gobico. Potem je pa noter še ena siva plastika katero snameš rahlo na silo (prav tako na silo jo daš tudi nazaj). S tem prideš do impelerja in pogledaš - otipaš da so noter smeti. Orodje ne rabiš edino mogoče kakšne špiccange za sneti tisto plastiko. Na youtube imaš to super opisano samo ga zdajle ne najdem.