Pometalni mehanski stroj

panaque

Pripravnik
23. sep 2007
228
2
18
Ljubljana
Kupujem stroj za pometanje dvorišča in okolice hiše po tlakovcih in pranih ploščah. Zadevo porivaš pred seboj, vrteči se krtači pa ti v posodo oziroma koš mečeta razne odpadke kot so listje, pesek, trava.
Na spletu so ponudniki različnih firm, Karcher, Alto, Elektra beckum, Haaga. Ne mislim pustiti za zadevo celo premoženje, sprašujem le po izkušnjah in mnenjih, ki jih imate morda s takimi zadevami.

tony

Guru
23. jul 2007
9.677
1.488
113
Kärcher se je presenetljivo dobro obnesel, je pa pogoj za uporabo takšnega čuda popolnoma izravnano (asfalt ali tlakovci) dvorišče. Če imaš po tleh, ne vem, pesek, ne boš veliko opravil, oz. boš z njim pobral še ves pesek po tleh.

Jaz sem z njim spucal eno veliko parkirišče (nanj so se prej podirala drevesa) in zadeva dela. Pobira liste, manjše vejice in na koncu koncev tudi prah do čistega - ostal je samo črn asfalt.

Mathew

Pripravnik
6. sep 2007
401
0
16
MS
E vidiš v tem je glih problem, če si lahko sposodim temo. Sem se vedno spraševal če zadeva dela dobro tudi na neravni površini. Sam imam betonsko dvorišče staro tam preko 25let tako da ni glih ravno pa še lušči se tu pa tam. Tako očitno ta zadeva nebo dobra.
Pometača pa sem videl nekje kearcherja za 90€ mislim da je v novem katalogu od hoferja.

tony

Guru
23. jul 2007
9.677
1.488
113
Hja, Kärcher ima samo eno krtačo, pa dela v redu. Izkušenj z več nimam
smile-1.gif

Glede neravnega terena: hja, kakšne fuge med betonskimi platami bi verjetno bile problem...

Mathew

Pripravnik
6. sep 2007
401
0
16
MS
Ja če nebo pometel samo med platami ni problem, bolj me skrbi ker je površina precej hrapava. Po mojem bo potrebno probat, sem bil zelo zagret za haago ampak prodajalec ni hotel da bi prej doma probal. 250€ pa na pamet tudi nebom dal. Verjetno bom enkrat kupil enega takšnega do 100€ na eno krtačo pa če bo pometal bo če ne pa ga bom že kakšnemu žlahtniku poturil
evil.gif

sugardaddy

Ranjen'c
21. sep 2007
290
0
16
124

Sej zdej, ko je sneg ga itak ne boš rabu
evil.gif

Počak do pomladi takrat se itak sejmi začnejo, tam je pa tega v izobilju
cheer.gif

Me pa čudi za Haago, ko sem jih jest spraševal so bili pripravljeni pridet na demonstracijo na dom.Zgleda da to zavisi od posameznega prodajalca in njegove zainteresiranosti
tongue-1.gif

Sam ga bom tud enkrat nabavu, sam prej moram asfalt vgradit
bonk.gif

lp

JaniS

Pripravnik
5. sep 2007
242
0
16
LJ
Sem videl nekaj takega v uporabi pri Ščetarstvu Rebolj v Preski pri Medvodah.
zmaga.gif

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.263
4.845
113
Jaz sem na sejmu sprobal Hago al koker kol je in se mi je zdel drag, pol sem pa vzel Karcherja za 20k bivših in nisem nevem kolk zadovoljen. Tko da če bi dele šeenkrat nabavljal bi gotovo vzel dražjega...

darwin

Majstr
17. avg 2007
593
370
63
Mi imamo haago. Po asfaltu pometa super, za tlakovce in prane plošče pa je ne priporočam, saj se tam rada zatika za razne robove.