Pomanjkanje spomina - Android 2.3.6

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.810
113
Stalno mi zmanjkuje spomina, pa me zanima, če lahko odstranim te zadeve in bo telefon še vedno deloval BP:
Hangouts: 20 mb, ne uporabljam
Storitve Google Play (ne Trgovina Google Play): 14 mb, nak ja to vpliva? Bo trgovina in nameščanje programov delovala?
Zemljevid12 mb: bo Igo vseeno deloval?

Lahko sicer te programe potem še namestim nazaj, ko jih enkrat dol vržem?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Čisto možno, da marsikaterega ne boš mogel odstranit. Storitev Play lahko samo ustaviš (pa še to mogoče ne bo šlo), odstranit ne moreš. To je proces, ki v ozadju spremlja posodobitve.

Hangouts lahko mirno vržeš ven - ampak spet če bo sploh šlo, Google za nekatere ne pusti, da jih odstraniš.

Načeloma pa programe, s katerimi bi lahko 'pokvaril' telefon ne moreš odstranit, kar ne vpliva na delovanje telefona pa lahko. (Razen že prej omenjeno nekaterih Googlovih programov in nekaterih, ki jih je dodal proizvajalec).

Na prvem Tab-u sem imel naložen program s katerim si lahko izpraznil pomnilnik, dalo se je tudi avtomatsko čiščenje nastavit.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
On verjetno misli spomin, kjer so te zadeve shranjene, ne pa delovni spomin.

A to gre za kašno low end zadevo, ala LG L3? Naravnost noro, kako hitro tisti zadevi zmanjka prostora. Posodobi se G+, inštaliraš facebook in že teži, da ima premalo prostora
bonk.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ne vem kaj misli, je pa odgovor pravzaprav enak za oboje (razen task killerja seveda).

Če ima L3 se mi pa že vnaprej smili - Internal 1 GB storage, 384 MB RAM
crazy1.gif
Še 512 MB RAM-a je na meji, 1GB prostora pa je norčevanje iz kupcev.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
ne ne, še veliko huje je, kot si misliš

za aplikacije ima samo dobrih 100mb spomina in je takoj poln, samo par že vgrajenih googlovih aplikacij posodobi in je konec
uf-1.gif
384mb rama za tistega jajčka ni premalo, android 2.x niti ni požrešen, pa itak na tistem malem enkranu in arm6 procesorju ne moreš čuda laufat

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
''za aplikacije ima samo dobrih 100mb spomina''

bonk.gif
Ni čudno, da potem Android velja za nestabilen, počasen itd. sistem, če ga tlačijo na takšne naprave. Zgleda Googla briga, samo da ima čim večji tržni delež.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
To takltak, vendar nestabilnost, počasnost, zatikanje in napake niso samo na low end androidih.Se je pa stvar zelo popravila v zadnjih 2 letih, precej na račun tehnologije in razvoja, da imamo že octa-core procesorje in kupe ram-a
smile-1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pri Androidu se mi že v osnovi zdi, da ni ravno najbolje razvit, ker ko ti lastnik S3 reče, da mu ne dela tekoče (recimo pri kakih prehodih v menujih preskoči), se malo vprašaš kdo je tu nor. Da ne more en mobilni OS delat tekoče na quad procesorju s 1GB RAM je res katastrofalen podatek.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Sami meniji v TouchWizz delujejo tekoče tudi v power save načinu na sgs3, kjer je takt proca zelo nizek.Se pa včasih TW za sekundo obesi in nato komaj zloada ikone na namizju, ampak to običajno samo po tem, ko sprostim ram.Pa lagg v imenik ja.To dvoje je moteče, ampak z novim 4.2.2 bodo še to po malem rešli.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Če bi rad tekoče delovanje, potem si nabavi Nexusa oz. kerega s stock Android OS ("posebne" izdaje Galasy S4 in HTC One).

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Meni HTC One S dela odlično, nimam se kaj pritožit. Ampak po izkušnjah ostalih je to en redkih modelov (razen stock), ki delajo 99% zanesljivo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.810
113
Sam imam Galaxy Y. No, sem tiste Hangouts vrgel dol in je zaenkrat mir. Koliko časa bom pa še videl.
Kateri prostor pa ne vem, javljalo mi je pomanjkanje prostora ob posodobitvi programov.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Pomanjkljiv prostor je ful velik problem na starejših telefonih, ker še takrat nekak niso predvideli da bodo aplikacije dandanes tako ogromne. So očitno mislili da bo 100 MB dovolj za 50 aplikacij
bonk.gif

Rešitev je rootanje in kreiranje sistemske particije na SD kartici, kjer si lahko nastaviš poljubno velik prostor za aplikacije.