Polygonal lasso tool

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
V PS CS5 včasih kar sam sklene krog označevanja. Kako to preprečiti oz. iti en korak nazaj?

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Ta kombinacija pobriše celotno označeno področje... ima enako funkcijo kot history. Jaz pa bi rad šel samo en klik označevanja nazaj.

V bistvu sem zdaj zadevo rešil tako, da dodam Add to selection in mi potem združi obe označeni področji v eno. Šlo se mi je namreč za to, ker je objekt za označit in skopirat v nov layer kompliciran z veliko vijugami, in še preden sem označil želeno, se je krog sklenil.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
uporabljaj raje pen tool;)
mogoče se ti bo na začetku zdel počasen, ko se navadiš in spoznaš njegove prednosti, boš pozabil na laso;)

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Se mi zdi, da je za obrezovanje artiklov, s katerimi se ukvarjam, lasso le bolj primeren, sploh ker je veliko nazobčanih delov. Pen tool pa je bolj za zaobljene dele.

Sem pa pogruntal, zakaj se je lasso kar sam zaključil.. včasih sem prehitro kliknil na novo točko (majhna miška) in dvojni klik pomeni zaključek označevanja... zdaj uporabljam večjo in je OK.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Sej lahko tudi s pen toolom samo črtice vlečeš, samo moreš pa res sam klikat, laso ti pa sam vleče črto:)