Polovično delovanje telefona (razlog: voda)

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Foter je pral avto in poleg opral še telefon - HTC Desire HD. Telefon sma posušila, se vklopi, zaslon "deluje" ampak zgolj prikaz. Touch ne dela.

Kak naj zdaj najlažje dobim podatke (predvsem kontakte) iz telefona? PC ga ne zazna, ker na telefonu ne morem odklenit zaslona in stisnit podatkovne povezave za PC. Seveda ga tudi HTC Sync ne prepozna.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Ne. Če bi imel kontakte na Googlu potem itak ne bi bilo problema.

22. jul 2007
13.573
1.755
113
124
ne razumem ljudi, kateri imajo androide in jih ne sinhronizirajo z googlovim računom
sprasujem se.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Če ima slučajno vključen USB debug potem se da na telefon povezat preko developer toolsov, konkretno lahko potem odklepaš zaslon ipd. z ADB konzolo/ukazi.

Če je omogočen BT mogoče lahko uporabiš zunajo tipkovnico/miško. Mogoče gre celo preko USBja (če podpira OTG).

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Počakaj še štirinajst dni in bo tudi touch deloval.
Jaz sem mojega htc wildfire opral v pralnem stroju in po enem mesecu se je samo vklopil in nič ni delovalo čez naslednjih štirinajst dni je že delovak touch ni pa delovala osvetlitev zaslona in foto aparat ostalih funkcij nisem niti preverjal sem pa brez problema skopiral imenik.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
z rižem ga zasut, pa par dni počakat. ko bo šla vlaga ven, bo vrjetno touch delal. lahko bo telefon potem normalno delal, sam na dolgi rok mu ni za zaupat, tko da čimprej backup nardit in v pusjka evrčke metat za drug telefon.

blazek33

Fizikalc
3. nov 2012
132
57
28
Mogoče se vam bo zdelo malce čudno ampak deluje,preverjeno in to celo večkrat,moraš pa to narediti čimprej ko ti pade v vodo,če je le mogoče.Namreč namočiti ga v alkohol v našem primeru v šnopc :).Letim z jadralnim padalom v Bohinju in je vsako leto kar nekaj namočenih v jezeru.Ko nam je nekdo rekel da naj ga namočimo v alkohol smo samo malo čudno gledali,ko smo pa poskusili smo jih že mnogo na ta način rešili-baje da alkohol veže vodo nase in sam alkohol lažje izhlapi kot voda sama.

blazek33

Fizikalc
3. nov 2012
132
57
28
Je pa res,da se je dalo vzeti baterijo iz telefona in ga popolnoma razdreti,kar je pri današnjih telefonih že prava redkost.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik blazek33 pravi:
Mogoče se vam bo zdelo malce čudno ampak deluje,preverjeno in to celo večkrat,moraš pa to narediti čimprej ko ti pade v vodo,če je le mogoče.Namreč namočiti ga v alkohol v našem primeru v šnopc :).Letim z jadralnim padalom v Bohinju in je vsako leto kar nekaj namočenih v jezeru.Ko nam je nekdo rekel da naj ga namočimo v alkohol smo samo malo čudno gledali,ko smo pa poskusili smo jih že mnogo na ta način rešili-baje da alkohol veže vodo nase in sam alkohol lažje izhlapi kot voda sama.

Če bi delal s 96% alkoholom, bi to kar si napisal držalo. S šnopsom pa ne bo šlo tako enostavno.