polovični delavni čas po rojstvu otroka

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Pozdrav

Kaj bi si mislili o človeku, ki je za 4 urnem delavniku po rojstvu otroka.
Ta isti človek 2 pisarni naprej dela vaje za visoko šolo 8 ur brez težav z dneva v dan.

Mi nadomestila nimamo.
To zakon sploh dovoljuje?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Jaz bi mislil, da ima dokaj dobre odnose z upravo.
evil.gif

MojcaG

Pripravnik
2. sep 2007
319
5
18
Citat:
Uporabnik testni_voznik pravi:

Zakon to določa kot pravico očeta ali mame, da do otrokovega 3. leta starosti dela za polovični delovni čas (plačo ima za 4 ure, prispevki so plačani za 8 ur).

Nazadnje urejeno:

damo

Majstr
4. sep 2007
1.025
153
63
koliko časa pa to lahko delaš 4. ure? mora to biti kontinuirano? kje dobiti več informacij?

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik MojcaG pravi:
Citat:
Uporabnik testni_voznik pravi:

Zakon to določa kot pravico očeta ali mame, da do otrokovega 3. leta starosti dela za polovični delovni čas (plačo ima za 4 ure, prispevki so plačani za 8 ur).
Kolikor vem so prispevki za ''proste'' ure plačani zgolj za minimalno plačo
grims-1.gif
. Tako da, bogatije ni. Pa kolikor se spomnim naj bi bila pravica za skrajšano delo 6 ur. A je tudi za polovični delovni čas?

Tako da, kdor to dela ima pravico, vsekakor pa to ni zato, ker bi bil bolan in ne bi mogel delat, temveč zato, ker se je tako odločil. Tako da, ni potrebe po zavisti ali brezveznemu ropotanju za hrbtom. Razen morda v tem smislu, da je to prvotno namenjeno zato, da je z otrokom, ne pa, da dela potem preostanek dneva kaj drugega. Ampak tudi to je njegova pravica.

Borca

Pripravnik
21. jul 2007
374
13
18
Kopivnik
Ta zadeva je pravica starša in tisti ki ste mu zavistni - napravite otroke in to je to.
Je pa moja kolegica delala tak - vendar ni trajalo 4 ure - no je na začetku že, potem pa je bilo treba delo opravit in je
delala tudi 6 ur za plačilo 4, tak da so delodajalci tudi pra..i. Je hitro prenehala in odšla drugam za 8 ur.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Borca pravi:
Ta zadeva je pravica starša in tisti ki ste mu zavistni - napravite otroke in to je to.
Točno tak.
Vsi nekaj jokcajo, ta pa ima to, ta pa ima ono...
Pozabijo pa, da je za to ugodnost moral neke pogoje izpolniti.

Posebej pri otrokih bi morali staršem rit poljubljat vsak dan, ker je nataliteta v minusu, pokojnine (pro)padajo itd.
(še nacijonalisti jokajo, kak slovenski narod izumira, zanima pa me, koliko otrok imajo doma...)