Polosovine Clio II

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Slej kot prej bom moral zamenjati obe polosovini na cliu 1.4 16v (2001).

V SLO pride obnova mojih starih 133 €/kom pri FD avtodeli, oni so zelo renomirani in naj bi naredili odlično. Garancije je 1 leto.

Na ebayu pa sem zasledil tole: POLOSOVINE

Ali ima kdo od vas izkušnje s tem prodajalcem? Feedback ima odličen, nič pa ne piše kako so ljudje zadovoljni s kvaliteto polosovin,

Meni se zdi 80€/komad super ugodno za komplet novo polos.

Mnenja?

p.s. zanimivo, da imajo vsi clioti (razen RS) enake polosovine.
frown-1.gif
Ni čudno, da pri močnejših motorjih (pre)hitro gredo v k...

Nazadnje urejeno:

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Kaj je narobe z njimi? Običajno je problem v tem, da pri višjih hitrostih tulijo, ker je premalo masti. Seveda gredo potem hitro svirat spolnemu organu. Drugi najpogostejši vzrok je pa strgana manšeta in je rezultat enak kot pri prvem vzroku. Torej, če tulijo, jih še ni treba menjat, samo namazat. Če ružijo, potem pa ne vem pomagat (glede na vprašanje o nakupu namreč).

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Na ebayju maš potem komplet za ajde slabih 180 EUR, si ziher, da v Sloveniji ni novih za podoben keš? Si klical sploh kam? Na koncu je vseeno, če je spidan ali pa od nekega švabskega Vater & Sohn Privat Gelenkwerkstatt.

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
S poštnino bi prišlo okrog 180 €.

Pri nas 270 € obnovljene, ki naj bi zdržale toliko kot nove. Razlike je skoraj 100€. Obnovljene pri FD avtodelih bi me prišle najceneje, če gledam samo SLO.

Varianta so potem še rabljene (b*lha, sal*mon...), samo pri teh itak nikol ne veš, če ne bo čez par t km spet kaj začelo ružiti.

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Nič se jih ne sliši pri višjih hitrostih, samo pri pospeševanju iz ovinkov jih je močno slišati (tok tok tok zvok
smile-1.gif
).

Bilo je pa tako, da je že na obeh straneh (ne istočasno) bila strgana manšeta, seveda se to ni takoj opazilo, posledično je verjetno nekaj časa bilo premalo oz. nič masti.