Ko je bila hiša grajena, se je v istem času okoli nje uredilo tudi dvorišče. Okoli cokla se je položilo granitne kocke, nato pa naprej asfalt. Z leti so se tla pod kockami in asfaltom na določenih mestih sesedla, nekje je asfalt počil, kakšne kocke so šle narazen, itd. Ta del me ne moti toliko, razmišljam, da bi razpoke zalil s smolo ali kakim podobnim materialom, čeprav je to dokaj grdo.
Kar me bolj moti pa je, da je okoli cokla hiše na nekaterih koncih sedaj prostor (do granitnih kock/asfalta). Nekje le nekaj mm, drugje 1 do 2 cm. Iščem ideje, s čim estetsko zapreti te razpoke? Na eni strani je cokel, na drugi granitna kocka. Obstaja kaj, da zalijem, zapacam, zakitam, skratka zaprem in bo na tudi zdržalo na dolgi rok, da vse ne razpoka?
Kar me bolj moti pa je, da je okoli cokla hiše na nekaterih koncih sedaj prostor (do granitnih kock/asfalta). Nekje le nekaj mm, drugje 1 do 2 cm. Iščem ideje, s čim estetsko zapreti te razpoke? Na eni strani je cokel, na drugi granitna kocka. Obstaja kaj, da zalijem, zapacam, zakitam, skratka zaprem in bo na tudi zdržalo na dolgi rok, da vse ne razpoka?