Polnitev prepaid racuna od drugega operaterja ?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Zanima me ali (in ce, v kateri kombinaciji operaterjev) deluje polnitev prepaid racuna z ukaznim nizom med operaterji ?

Npr. uporabnik A ima telefon pri Izimobilu, uporabnik B pri Mobitelu, uporabnik B bi rad prvemu napolnil racun s kartico, ki jo je nabavil z ukaznim nizom, seveda tako, da bi vpisal stevilko prejemnika (dolga varianta ukaznega niza). Ali to deluje ?

Analogno me zanima tudi za MMobil, Debitel, Halo in Tusmobil, v razlicnih medsebojnih kombinacijah.

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Ne dela v nobeni medsebojni kombinaciji. Samo znotraj enega ponudnika.

Mogogoče ampak samo mogoče dela Halo --> MMobil, samo dvomim, bo kakšen Simobilovec povedal.

Nazadnje urejeno:

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
...............Mogogoče ampak samo mogoče dela Halo --> MMobil, samo dvomim, bo kakšen Simobilovec povedal................

Nekoc je slo, sedaj ne vec. Ni mozno niti Mmobil -> Halo.

LP

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Možno bi bilo marsikaj, če bi bilo to v interesu operaterja
wink-1.gif

Ubistvu sploh ni nujno, da jo prevzame drug operater kot storitev, dovolj je samo, da postane del "prodajne mreže".

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Torej so ukazni nizi stvar, ki ostane znotraj (tudi navideznega) omrezja operaterja in se ne posreduje dalje ? (primer MMobil in Simobil ali Izimobil/Debitel in Mobitel) ?

Garfield

Pripravnik
19. avg 2007
223
0
16
Napolniš lahko samo tako, da kupiš vrednostni bon, pokličeš CPU, poveš, da bi rad na to in to številko napolnil račun, poveš xx mestno kodo na bonu, in zadeva je urejena.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Aha, tega pa nisem vedel. V mojem primeru gre za tehnicno malo manj prakticno staro mamo, ki zivi drugje, pa ne morem ravno vsak dan do nje, ce takrat zmanjka. Hvala *****
smile-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
>> Aha, tega pa nisem vedel. V mojem primeru gre za tehnicno malo manj prakticno staro mamo, ki zivi drugje, pa ne morem ravno vsak dan do nje, ce takrat zmanjka. Hvala *****
smile-1.gif

Ce ima ta malo manj prakticna stara mama izimobil kartico, jo lahko polnis preko spleta in ni treba hodit do nje (ceprav bi bila verjetno bolj vesele osebnega obiska
smile-1.gif
...)

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Pri iziju rabis samo kreditno kartico ali pa KLIK
smile-1.gif
...

Ne rabis nikamor hodit po vrednostno kartico
smile-1.gif
...

Saj vem...MOBI ima tudi storitev MobiMAM...samo MOBI je najdrazja varianta predplacniske telefonije... VSI ostali ponudniki so cenejsi...
tongue-1.gif
)

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Saj se mi je zdelo, da to misliš
smile-1.gif

Mobimam pa ravnotako deluje samo znotraj omrežja. Je pa tako, da ne potrebuješ več Mobimam-a za polnjenje preko kreditne kartice, je dovolj kreditna + ukazni niz.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.763
6.750
113
pri taščici
Torej se da iz moje IZI številke na kateri je 50€ prenesti 30 evrov na drugo IZI številko (s kakšnim ukaznim nizom?)
Hvala (saj vem mogoče vejo tudi na 800800
rolleyes-1.gif
)