Imam prenosnik Sony Vaio VGN-Z21ZN/X in sem sedaj končno dobil še docking station, na katerega imam priključen eksterni LCD monitor, miško, tipkovnico, ... in seveda napajanje. Do sedaj sem vedno uporabljal prenosnik toliko časa, da se je baterija spraznila in ga šele nato priklopil na napajanje, sedaj na docku pa bilo tole malo smotano oziroma kot sem kasneje ugotovil nemogoče (dock brez priključenega napajalniko celo ne deluje ). Ker ne bi rad prehitro uničil baterije s takšnim režimom polnjenja, iščem neko programsko rešitev bodisi nastavitev v Windowsih (Win7), Sonyevem SW-ju ali pa kakšen drug programček, ki bi mi omogočil, da se prenosnik polni le npr. če je baterija polna pod 10%. Pri IBM-u T42 se je nekaj podobnega enostavno nastavilo v IBM-ovem SW-ju, pri Vaioto pa mi tega ni uspelo najti. V Vaio Control Centru je nek Battery Care Function, vendar omogoča le, da se baterija polni zgolj do določene vrednosti in ne od določene vrednosti (mimogrede, ali je za baterijo res kaj bolje, če je polnem samo do 80% in ne do 100%, pri tem pa seveda izgubim nekaj avtonomije). Če ima kdo kakršnokoli idejo, prosim za nasvet.