Polnenje baterije

hgard

Guru
22. jul 2007
4.082
582
113
V kolikem času mora biti baterija polna, če se fila prek usb? Nikakor je ne morem napolniti na polno, čeprav je garmin (760) star šele 3 mesece in se ni preveč uporabljal. Saj spominskega efekta ta baterija verjetno nima?

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Samo za informacijo iz lastne izkušnje, čeprav ne za Garmina 760: baterije v telefonu se mi napolnjejo v enakem času kot preko električnega polnilca.

LP

him

Pripravnik
5. maj 2008
130
0
16
Citat:
Uporabnik hgard pravi:
V kolikem času mora biti baterija polna, če se fila prek usb? Nikakor je ne morem napolniti na polno, čeprav je garmin (760) star šele 3 mesece in se ni preveč uporabljal. Saj spominskega efekta ta baterija verjetno nima?

Ma jst jo filam na vse možne načine, ampak fora je ka ti nikol ne napiše BATERIJA POLNA. Drgač pa fila se standardno v avtu prek cigaretnega vžigalnika 12V, lahko tudi preko PC USB, medtem ko se ti nažge tist ekran z PC-jem narisenem na sredini zaslona naprave in je namenjen za nalaganje stvari, tut v tistem času ga PC fila, medtem ko je prkloplena naprava v USB,
Jst sem šel korak dlje, da sem si v ohišje PC-ja zrezal lukno ter notr vgradil vžigalnik, ki sem ga dubu od frenda, napelavo pa prklopu v proste žice, ki se nahajajo v ohišju PC-ja. Mel sem pa tut telefon motorola V3, pa tut s tistem polnilcem mi lepo dela in mi nafila napravo. Sam preko USB-eja in polničca je fora, da naprava reagira, kot da bomo nanjo nalagali stvari, medtem, ko preko vžigalnika, pa deluje in fila.
DRUGAČE PA PIŠE V NAVODILIH, DA SE POLNI OKOLI 4 URE!

P.S. Mogoče me malo moti, ker se naprava dost segreje preko polnilca in USBja, medtem ko v avtu preko vžigalnika pa nič. Ve ker kaka je finta tle, se drgač napetost je ista.

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Garminovi polnilci imajo rahlo višjo napetost kot USB pri PCju in večina 220V-na-USB in 12V-na-USB polnilcev, zato se Nuvi polni in še dela kot navigacija, vendar pa sem problem z (neoriginalnim 220V pa tudi 12V) USB polnilcem rešil tako, da ko se mi na Nuviju pokaže ikona, da je Nuvi (kao) povezan s PC, za trenutek iztaknem USB kabel iz Nuvija in ga vtaknem nazaj. Nuvi se nato polni in navigacija dela.