Poliranje in popravilo avtostekla

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Na steklu imam dve ali tri poškodbe od kamenčkov, nobena ni večja od enega centimetra. A se to da kvalitetno popraviti? Da se že iz aviona ne vidi, da je steklo popravljano. Ena poškodba je točno v vidnem polju, tako, da bi moralo biti brezhibno popravljeno.
To bi se zrihtalo iz zavarovalne police.

Druga zadeva je takšna. Steklo ima polno majhnih pikic, kot da bi avto imel že milijon kilometrov (mogoče jih pa ima res
redface-1.gif
)
A je možno na nek način celotno steklo spolirati, da bi bilo približno videti kot novo? Kadar se pelješ proti soncu, se še posebej vidi, kako je steklo posipano s pikicami, pa še svetloba se bolj sipa in toliko bolj blešči.

Kateri servis za stekla priporočate?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.150
4.132
113
Stekla (vetrobranskega) se ne polira. Da se sicer popraviti manjše poškodbe. Glede na napisano bi bilo najbolje steklo zamenjat ..

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Jaz sem imel počeno steklo od fiat stilo....sem kupu novo steklo za 120€

Sem imel tudi jaz 1 cm pikico ki je s časoma postala 10 cm črtica in se je še širila...............ni glih fanj da naredi POK na AC pri 150 na uro.

nowinc

Pripravnik
31. maj 2008
328
1
18
Na radiju je reklama za Rogelj Romat, da polirajo avtostekla.
Tudi sam imam eno grdo prasko od strgala za led. A to se potem res ne da spolirati?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.150
4.132
113
Meni so na carglasu rekli da se stekel, sploh vetrobranskega ne polira (več) .. to pa zato, ker se začne svetloba čudno (nevarno) odbijati, kar je moteče in nevarno ponoči.

Opcijsko se da polirat stekla, ki nimajo neposredno veze z vožnjo in preglednostjo (recimo zadnja stranska).

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
No če so ti tako rekli potem najbrž drži za vet.steklo. Jaz sem odgovarjal, da se steklo pač da polirat, nisem pa bil pozoren o katerem steklu je govora
redface-1.gif

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Stekla (vetrobranskega) se ne polira. Da se sicer popraviti manjše poškodbe. Glede na napisano bi bilo najbolje steklo zamenjat ..

brca v temo.. pri roglju ti spolirajo, izsesajo meglo iz šipe, itd.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Če je poškodba v vidnem polju (A4 list pred voznikovo glavo) se stekla ne popravlja ampak menja...
Ne vem, menda pa ima Belgija kar se tega tiče hudo represijo; precejšnje kazni če te organi dobijo s poškodovanim vetrobranskim steklom...

kolesarko

Pripravnik
5. jan 2011
37
0
6
A mogoče kdo ve, kje je kak majster v Celju ali okolici? Smo strgal v temi in v "čudnem" stanju led s šipe pa smo nardil en kup risov...kr strgalo ni blo primerno....