policijska akcija na roški LJ

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.753
15.809
113
v dopoldanskih urah današnjega dne so imeli policisti neke čudne sorte akcijo na roški v ljubljani, ustavljali so namreč striktno samo avtošole in glej ga zlomka, čez nekaj časa je tam stalo neko vozilo avtošole brez tablic.. ja, brez tablic. nekaj pingvinom ni bilo všeč in so jih sneli ter izločili avto iz prometa...

kdo kaj ve, kaj jim je špilal, da so se na avtošole spravl? so preverjal homologacijo inštruktorjevih pedal ter oznak za avtošolo?
grin1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.506
10.733
113
sej pravilno da red delajo tudi med avtošolami, tam se namreč vse začne.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.753
15.809
113
ja, tam se vse začne.. in ravno zato bi tam moralo biti vse v piko, točno tako kot mora bit, po predpisih. no, očitno je situacija drugačna
grin1.gif

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Svašta kaj vse se spravjo delat
hysterical-1.gif
Vse za polnjenje proračunske luknje.

Čeprou to z avtošolami ni tko napačno, da jih enkrat na leto malo preverijo.
A ni imel uporabnik Apachi ene vaje z inštruktorjem avtošole, ki mu je na parkingu poškodoval avto? Kot se je menda izkazalo kasneje, je bil inštruktor brez izpita...
Upam, da je bila neka taka zgodba, da nisem vse pomešal.
tongue-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.933
6.977
113
Zakaj bi bilo svašta? Mene predvsem zanima razlog, zakaj so ostali brez tablic...če mogoče zarai "malenkosti" potem itak, da svašta.če pa so resne zadeve vmes, pa ne vem zakaj bi bilo svašta.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.123
655
113
jaz poznam avtošolo ko so jo na predizpitni vožnji ustavili policaji pa so pregledali avto in so zaradi neustreznih pnevmatik - bile znucane v nulo - pobrali dol tablice in napisali kazen. to je blo cca 7let nazaj. kandidat pa potem peš domov
smile-1.gif
medtem ko je policaj pisal kazen je šef avtošole ki je bil kao komisija na predizpitni vožnji hiter klical svojga drugega inštruktorja naj se ne vozi po tisti cesti ker so policaji, da ga slučajno ne ustavijo, zakaj le =)

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.521
1.109
113
Je edino prav, da jih malo preverijo. So pa policaji velikokrat tam na avtobusni postaji in verjetno že sami večkrat vidijo kakšni avtomobili se vozijo, saj je poleg štartno mesto za glavne vožnje.

Moj inštruktor mi je pa rekel, da so avtošolo enkrat ustavili že zaradi prehitre vožnje.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Yogi pravi:
Je edino prav, da jih malo preverijo. So pa policaji velikokrat tam na avtobusni postaji in verjetno že sami večkrat vidijo kakšni avtomobili se vozijo, saj je poleg štartno mesto za glavne vožnje.

Moj inštruktor mi je pa rekel, da so avtošolo enkrat ustavili že zaradi prehitre vožnje.

meni je pa moj rekel, da policaji njemu sploh ne merijo hitrosti, ker kao vidijo avtošola in sploh ne probajo, ker kao itak vsi po omejitvah vozijo (kar je tudi res, če vozi kandidat ne inštruktor)

Fiat007

Fizikalc
1. apr 2009
1.065
0
36
43
Gorenjska in okolica (Bled)
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
v dopoldanskih urah današnjega dne so imeli policisti neke čudne sorte akcijo na roški v ljubljani, ustavljali so namreč striktno samo avtošole in glej ga zlomka, čez nekaj časa je tam stalo neko vozilo avtošole brez tablic.. ja, brez tablic. nekaj pingvinom ni bilo všeč in so jih sneli ter izločili avto iz prometa...

kdo kaj ve, kaj jim je špilal, da so se na avtošole spravl? so preverjal homologacijo inštruktorjevih pedal ter oznak za avtošolo?
grin1.gif

Prijatelj, ki je policist mi je rekel, da so avto šole na udaru, ker se veliko vozijo brez veljavnih tehničnih pregledov. Mislim, da ga morajo oni opraviti na pol leta in veliko jih tega ne naredi.
Ta ukrep je pozitiven. Naj se spravijo rudi na take.

Še malo naj se na tovornjake spravijo pa bom jaz poponoma zadovoljen
smirk-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ja, na taksiste se naj spavijo, sploh tiste okoli kakih bolj prometnih žur placov. Mi je že en legalni pojamral, da si ponoči sploh ne upajo več zraven Bachusa, ker so črnuharji postali že dobesedno nasilni.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Ni prave zakonodaje. Kontrola te dobi 1x na dve leti in se kazen je taka, da se ti sploh ne splaca uradno vozit. Tist, ki ima samo taxi tablo brez da je poliman etc. je crni. Sicer pa sama mafija, ki bi jo bilo treba spokat kamor spada.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Khm... dejmo definirat kaj pomeni črni:

Običajno ljudje menijo da so črni uni ki stojijo pred bachusom ipd. Ti so ravno toliko črni kot vsi ostali. Morda kateri nima licence, ampak licenca je pri celi zadevi še najmanjša stvar. Kaj povzroča nelojalno konkurenco med taksisti? Neprijavljanje dohodka. Taksisti delajo skoraj izključno samo z gotovino. Folk se plačuje na roke in zato tisti ki delajo po predpisih ne morejo dobiti delavcev, ker le-ti raje delajo pri nekomu ki jih na roko seveda lahko plača več itd.

Sicer pa spisek možnih kršitev v taksi vozilu (tko mal za orientacijo):
- vozilo nima dodatne obvezne opreme (gasilni aparat, deka itd)
- vozilo nima licence
- vozilo v prometni nima vpisane namembnosti "za javni prevoz potnikov" (toprivede do tehničnega na pol leta
- vozilo ni zavarovano kot taksi (30% visja premija)
- vozilo nima overjenega taksimetra
- voznik ni zaposlen (voznik mora vozilu vedno imeti izvod pogodbe o zaposlitvi)

Ampak vse te stvari je mozno izpolnjevati brez vecjega truda. Za izkoreninjenje nategovalcev pred klubi in na zelezniski postaji (kjer se tarifa giblje okrog 3,5 eur /km - obicajna okoli 0,8 eur/km - rekorder v ljubljani 7 eur/km) bi drzava morala zelo (ampak i mean it ZELO) represivno nastopit na podrocju davcne zakonodaje, kar bi privedlo do izkoreninjenja dela na črno (s stališča delovne zakonodaje), utaje davkov, ter izkoriscanja delavcev (vecina voznikov vozi 12 ur skoraj vsak dan).

Torej take kontrole niso napacne, vendar bi morale biti le del strategije za ureditev tega podrocja.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Ti ne vem zakaj že ampak spada. Deka, voda (mislim da liter), gasilni aparat, neke kemikalije za ciscenje avta (v primeru bruhanja - totalno neuporabno, itd....

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
V prfuknjeni državi smo, meni so zadnjič težili ker nisem imel podaljšan gasilni aparat, kljub indikatorju na njem, ki je kazal v zeleno. No potem sem ga šel podaljšat, tip samo ošini z očesom indikator in rukne nalepko gor. Očitno smo tako daleč, da za to že rabimo profesionalca, moj ali policistov uč ni dovolj dober.

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
jp,deka,vrečke za bruhanje in še kakšna navidezna neumnost,''moj'' taxist je samo zmajeval z glavo,ko so vse to začeli uvajati in pizdakal naj se spravijo na ilegalce oz. tiste ki jim je taxi paravan za dilanje in prostitucijo (v stilu halo miško,treba mi dve cure i 10 lajna koke)....skoraj vsak dan vidim pred hotelom lev cca 20 letnega mulca v ganz novem bemflu 635d sport (in to z 3 vrati!!!) z taxi tablico,le kako mu znese amortizirati tak avto,ko pa mojemu taxistu z 8 let starim clarusom,komaj znese