Policija nezakonito pridobivala podatke o bralcih

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Policija je v letu 2012 podatke o bralcih spletnih portalov od upravljavcev portalov brez sodne odredbe, kar je v nasprotju z zakonom, zahtevala v 31 primerih, le v štirih primerih pa so imeli sodno odredbo zanje. Kljub nezakoniti poizvedbi so upravljavci spletnih portalov v 23 primerih podatke o njihovih bralcih tudi posredovali, kaže 2. decembra lani izdano poročilo Informacijskega pooblaščenca.
https://slo-tech.com/novice/t595309#crta

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Ste vidli kako so tam pošlihtani moderatorji, -se mora opravičevat uporabnikom,
to bi nam moralo bit za vzgled
evil.gif

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Ni rabil nič predati, ker ima policija administratorski dostop do Alter.si
evil.gif

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
pomoje bolj spremljajo Sijanovo stanje. Obstaja velik riziko, da se nekomu, nekoč, na neznanem kraju odpelje pamet po svoje.

Bi bilo pa zanimivo izvedeti kdo vse je v zadnjih letih vpogledal v recimo mojo kartoteko. Verjetno ni dovoljeno policistom kar tako malo vohljati po kartotekah?
Ali lahko zahtevam vpogled v to ali se je kdo (neupravičeno) spuščal v mojo kartoteko?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.107
4.099
113
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
pomoje bolj spremljajo Sijanovo stanje. Obstaja velik riziko, da se nekomu, nekoč, na neznanem kraju odpelje pamet po svoje.

Bi bilo pa zanimivo izvedeti kdo vse je v zadnjih letih vpogledal v recimo mojo kartoteko. Verjetno ni dovoljeno policistom kar tako malo vohljati po kartotekah?
Ali lahko zahtevam vpogled v to ali se je kdo (neupravičeno) spuščal v mojo kartoteko?

Po moje lahko. Obrni se na Informacijskega pooblaščenca.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Kaj pa če javno zdaj užalim kifeljce in ostale politike, ter še koga ... malo se pohecam pa zagrozim nekomu (s heca), pa da vidimo, če bodo pri vratih.

Mislim, tu se jebejo na tem alterju in drugih spletnih straneh, da bi pa kaznovali divjake na cesti in delali radarske meritve in kontrole tam kjer bi morali, tam jih pa ni!

Vsi, ki sedijo v pisarnah in za računalniki vse dneve na policijskih postajah, si noben ne zasluži državne plače.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Tamle na MONu, če sem prav razumel, je moderator sam poklical policijo,
mislim da je to, ko se je pred cajtom ena, kao 13letnica predstavljala in provocirala, so pa zagrabili, verjetno kdo preveč resno, al pa je tudi ta kontra provociral......men se zdi da je to
bi bla fora, da bi pol našli namesto 13letnice 90letno penzijonistko, kot domnevnega pedofila pa 10letnega smrkavca
hysterical-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.569
5.131
113
Citat:
Uporabnik capl pravi:bi bla fora, da bi pol našli namesto 13letnice 90letno penzijonistko, kot domnevnega pedofila pa 10letnega smrkavca
hysterical-1.gif
Vsekakor je bolje, da močno sumljiv primer razišče policija, kot pa da se potem sprašujemo, zakaj je nekdo vedel in nihče ni odreagiral.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Bi pa bilo zanimivo videti, koliko otrok se je že sestalo z neznanim moškim/žensko, ki so jih spoznali v internetni klepetalnici. IMO gre za zganjanje panike.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Normalno
rulja zajebava na polno, toti svetohlinci pa grabijo ko ščuka na blinker
hysterical-1.gif

ne najdem več....je blo pred mesci na MONu, ko je ena glupača spraševala, če je njen ded pedofil, ker je lajkal na fejsu eno 17letnico
hysterical-1.gif

in pol so babe zgruntale, da je tudi s tistimi starimi dedi, ki se jim lušta 20 ali celo 30let mlajših
shocked-1.gif

popizdiš
aplauz.gif

Nazadnje urejeno:

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik EmptyHead pravi:
Kaj pa če javno zdaj užalim kifeljce in ostale politike, ter še koga ... malo se pohecam pa zagrozim nekomu (s heca), pa da vidimo, če bodo pri vratih.

Mislim, tu se jebejo na tem alterju in drugih spletnih straneh, da bi pa kaznovali divjake na cesti in delali radarske meritve in kontrole tam kjer bi morali, tam jih pa ni!

Vsi, ki sedijo v pisarnah in za računalniki vse dneve na policijskih postajah, si noben ne zasluži državne plače.
poskusi. če bo kaj pa sem nalimaj slikovni material. dobiš alte.
evil.gif

ej a to kar jaz pišem je nagovarjanje k teroroističnim dejanjem?

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Bi pa bilo zanimivo videti, koliko otrok se je že sestalo z neznanim moškim/žensko, ki so jih spoznali v internetni klepetalnici. IMO gre za zganjanje panike.
0. ker gre zmeraj za policijsko vabo. 13 vietnamke, ki jih prodajo v zda pa tako ali tako nimajo dostopa do neta...

menda gre bolj za slikovni material. a ni bil tu prek kratkim en link do enega članka o enem takem kanadčanu?